Piasek pisze:tylko teraz musisz to wozić ze sobą na przeglądy SKP. Jak robisz przeglądy tylko w jednej stacji to tylko za pierwszym razem wymagają ale w każdej innej w której pojawisz się pierwszy raz - bez tego kwitka nie podbije ci przeglądu.
Wiem i dlatego bez tego nawet nie brałem się za rejestrację auta, tym bardziej, że nie ma przeglądu, więc i tak nic bym nie załatwił. Teraz myślę co zrobić, bo z jednej strony nie mogę zarejestrować auta bez ważnego przeglądu, a z drugiej strony nie mogę zrobić przeglądu bez dowodu rejestracyjnego. A jego nie posiadam
Przepisy w Polsce są dość dziwne. Nie dziwię się, że firmy zatrudniają specjalistów od szukania luk prawnych, na których można zarobić, bo już zagłębiając się w samą rejestrację auta bez dokumentów, znalazłem wiele przepisów wykluczających się
Mi pozostaje chyba rejestracja czasowa w celu wykonania przeglądu. Chyba, że opcja wydania duplikatów dokumentów auta jako właścicielowi. Dobrze, że mam siostrę, która ma kancelarię adwokacką, więc wspiera mnie na razie merytorycznie w rozwiązywaniu zawiłości prawa, a jak będzie trzeba, to i będzie wspierać praktycznie
Wczoraj jeszcze kurier przywiózł mi ładniutka paczuszkę z gratami do auta - dzięki którym uzupełnię braki wewnętrzne i niedoróbki zewnętrzne (listwa szyby, podłoga bagażnika, mocowanie klapki wlewu paliwa, jakieś zaślepki i spinki do wnętrza). Dzisiaj postaram się je wykorzystać oraz zabrać tablice rejestracyjne w celu udania się na wojnę z wydziałem komunikacji