Może komuś się przydadzą fotki:

Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
A ja nie pamiętam jak Twoja ręka wygląda, zdjęcie dłoni wrzućRybak pisze:Odpowiem:pod warunkiem,że jest tak gruby jak mój
Bo takie są mniej więcej koszty materiału.To daje do myślenia ile niektóre "renomowane" firmy przycinają na robieniu wydechów,a i tak jakość spawów niejednokrotnie pozostawia wiele do życzenia.Nie sądzę,aby wydech np.Millteka był bardziej trwały od wydechu,który zrobi "jakiś" pasjonat w garażu,pod warunkiem,że jest dobrym spawaczem i potrafi wyliczyć sobie to i owo.Passat944 wklej filmik jak to brzmi,żeby udowodnić niektórym niedowiarkom,że wiem co piszę.Ja już słyszałem jednego Golfa R36 ze zrobionym wydechem made in garaż i powiem tylko tyle,że zrywał gacie z dupyPassat944 pisze: Sam koszt wykonania takiego wydechu zamknął się w okolicy +/- 1000zł.
No dokładnie koszty rur, kolanek, tłumików (RM Motors), bandażu itp. Filmik niebawem.Rybak pisze:Bo takie są mniej więcej koszty materiału.
Passat944 pisze:Filmik niebawem.
Ja tam nie raz od nich brałem, nie miałem nigdy problemów z pękaniem na spawach czy wypaleniu wygłuszenia. A kwestia buczenia zależy bardziej według mnie od samej konstrukcji układu. Wiadomo, że na przelocie i małych puszkach będzie głośno. Żeby układ przelotowy był cichy potrzeba dużych, pełnych wygłuszenia puszek(piszę o wolnossakach). Zawsze też można założyć coś z komorą rozprężną.Rapix pisze:Passat944 według mnie tłumiki rm motors są średnie raz że pewnie w środkowym zakresie buczy jak to od nich lubi, a dwa że u kolegi po 2 latach zaczął pękać na spawach w 1.8T
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości