Spis samochodów ze znaczkiem .:R

Forum entuzjastów Golfa R, R32

Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP

Pietiapk1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Pietiapk1 » pn cze 11, 2012 23:04

Sorry Rybaku, że Cię uraziłem. Zwracam honor. Nie mogę zadzierać z najszybszą MK6 eRką w kraju. :pub: No ale z tego tytułu rzeczywiście wisisz nam jakieś filmiki. Ruscy tylko coś dobrego ostatnio wrzucają.

P.S. Pisałem, że mam DSG.

Kiedy znajdziemy się na ''zakręcie'',
Redukcja, but i odcięcie!

Awatar użytkownika
Rybak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Rybak » pn cze 11, 2012 23:45

Pietiapk1 pisze:Sorry Rybaku, że Cię uraziłem.
Nie należę do ludzi,którzy się szybko obrażają,tylko nie lubię jak ktoś coś podważa,co wielokrotnie sprawdziłem.
Pietiapk1 pisze: No ale z tego tytułu rzeczywiście wisisz nam jakieś filmiki.
Medialny to ja za bardzo nie lubię być,większość filmików na youtubie to kręcił mój koleżka,pasjonat,który ciągnął mnie za uszy jak osła,żeby coś nakręcić.
Pietiapk1 pisze: Pisałem, że mam DSG.
Sory,nie doczytałem,ale to mnie dziwi,że nie możesz z dsg zejść poniżej 14s,ja schodziłem zawsze nawet kiedy było gorąco.
Pietiapk1 pisze:Ruscy tylko coś dobrego ostatnio wrzucają.
Miejmy nadzieję,że jutro wrzucimy im.Do zobaczenia na jakimś zlocie :pub:

Awatar użytkownika
MatthewG
VW Baron
VW Baron

Post autor: MatthewG » wt cze 12, 2012 09:41

No Jarku, teraz możesz nosić ten tytuł z dumą :chytry:

2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20

mgtan
Użytkownik
Użytkownik

Re: Spis samochodów ze znaczkiem .:R

Post autor: mgtan » wt cze 12, 2012 09:41

zlos pisze:Pietia, pakuj się na zlocik R-Gruppe :) Weź 2KC ;)

RS4 mają fabrycznie silniki, które nie dowożą mocy. Słyszałem, że samo Audi downgrade robiło, bo coś im tam sypało się w silnikach z parametrami z ulotki (od innych użytkowników RS-ów).
Sportmile jest popularne wśród RS-owiczów i nie widziałem póki co normalnego gościa, który narzekałby na ich usługi :)

Odnośnie czasu 14 sek w serii, to jest normalka. W moim R20 czas ET 12.5-12.6 wychodzi z 360 koni i przeprogramowanej procedury LC.
Nie do końca jest jak piszesz... Audi nie robiło downgardu mocy a niuta z powodu skrzyni i sprzegła.
W RS4 były problemy z cewkami (jak w większości FSI) które wyeliminowano.
Było sporo szumu wokół pekającej głowicy - jak się okazało Audi miał tylko kilka takich awarii i dość szybko ją wyemliminowano.

Obecnie jedynym problemem RS4 jest FSI i łapanie nagaru... wyjście czyszczenie silnika + jak to Adam nazwał "kilka magicznych sztuczek" ;) i jest seria.
Nie zmienia to postaci rzeczy że nie powinno tego być, ale obecnie jakbym znalazł fajne RS4 b7 kupiłbym bez wachania. Tym bardziej że jeździłęm b7 i uwazam za super auto (pod warunkiem że rzeczywiście nie miało perturbacji czyli "handlarze" i akcje jak upiększyć auto)
Niestety jak ja kupowałem auto to fajnych RS4 b7 bez przejść było jak na lekarstwo i ceny zaczynały się od 180.000 PLN - jeszcze nawet stoi jedna fajna RS4 na otomoto, co ma bardo wysoką cenę i jest w kombi (a mi to przeszkadza) ale ma full dokumentacje.

Prawie R32... ale prawie czyni różnicę ;-) no i był 1/2 R32 czyli 1.6 :-)... ale to już historia.

mgtan
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mgtan » wt cze 12, 2012 09:53

zlos - kiedy będziesz potworkiem się wybierał na jakiś spot? typu odmłodzenie na C... albo w pogoni na S8?
do końca nie wiem tylko z którym chce się porównać jakby co;)... czy z moim odpowiednikiem pojemnościowym czy z potworkiem mocowym ;)
a tak serio to chętnie bym zamienił kilka słów a propos R32

Rybak - gdzies można przeczytać o twoim projekcie

Prawie R32... ale prawie czyni różnicę ;-) no i był 1/2 R32 czyli 1.6 :-)... ale to już historia.

Awatar użytkownika
zlos
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: zlos » wt cze 12, 2012 10:27

mgtan pisze:zlos - kiedy będziesz potworkiem się wybierał na jakiś spot? typu odmłodzenie na C... albo w pogoni na S8?
do końca nie wiem tylko z którym chce się porównać jakby co;)... czy z moim odpowiednikiem pojemnościowym czy z potworkiem mocowym ;)
jakoś nie planuję :)

Cargo jest niemal gwarancją dobrej zabawy polegającej na obserwowaniu nałomotanych nieletnich lasek, niekoniecznie zaś umożliwia starty.
S8 jeszcze w ogóle żyje???
mgtan pisze:Rybak - gdzies można przeczytać o twoim projekcie
Nigdzie :) Nie opisał, twierdzi, że jest niemedialny. Skurkobaniec ma najmocniejszą R20 w kraju a karty na orderach trzyma :)

Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo

mgtan
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mgtan » wt cze 12, 2012 11:12

zlos pisze:
mgtan pisze:zlos - kiedy będziesz potworkiem się wybierał na jakiś spot? typu odmłodzenie na C... albo w pogoni na S8?
jakoś nie planuję :)

Cargo jest niemal gwarancją dobrej zabawy polegającej na obserwowaniu nałomotanych nieletnich lasek, niekoniecznie zaś umożliwia starty.
S8 jeszcze w ogóle żyje???
Oj tak... zawsze jakieś numery małolaty odwalają... hehe ubaw jest obserwując to i patrząc jak oni się cieszą że są taaacy fajni :)
ahh beztroska młodość...

teraz S8 się przeniosło na dalszy odcinek - Autostradowy... jest taras widokowy... są też naloty policyjne itp... ;) standardowa procedura... choć plus jest taki że za bardzo nie mogą nic zrobić... bo auto stoi po za drogą szybkiego ruchu/autotradą a Ty stoisz na chodniku na wiadukcie :)
zlos pisze:
mgtan pisze:Rybak - gdzies można przeczytać o twoim projekcie
Nigdzie :) Nie opisał, twierdzi, że jest niemedialny. Skurkobaniec ma najmocniejszą R20 w kraju a karty na orderach trzyma :)
a to wiadomo co on tam ma? co wyrzeźbił z Rki?

Awatar użytkownika
Rybak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Rybak » wt cze 12, 2012 15:10

MatthewG pisze:No Jarku, teraz możesz nosić ten tytuł z dumą
Mati,dumny to może być np. Szewczenko,że wczoraj je.ął Szwedom dwie bramy i poprowadził swoją reprezentację do zwycięstwa ku chwale ojczyzny.Szybkie auto to może mieć każdy,kto ma "parę groszy" na zbyciu,a to co zrobił wczoraj Szewa,to mogą zrobić jedynie wybitne jednostki obdarowane niepoślednim talentem,który jest nie do zdobycia za żadne pieniądze,z tym się trzeba po prostu urodzić...

Awatar użytkownika
korzen88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: korzen88 » wt cze 12, 2012 15:24

Rybak pisze:
MatthewG pisze:No Jarku, teraz możesz nosić ten tytuł z dumą
Mati,dumny to może być np. Szewczenko,że wczoraj je.ął Szwedom dwie bramy i poprowadził swoją reprezentację do zwycięstwa ku chwale ojczyzny.Szybkie auto to może mieć każdy,kto ma "parę groszy" na zbyciu,a to co zrobił wczoraj Szewa,to mogą zrobić jedynie wybitne jednostki obdarowane niepoślednim talentem,który jest nie do zdobycia za żadne pieniądze,z tym się trzeba po prostu urodzić...
Jarku, nie bądz taki skromny, za Twoich najlepszych lat wcale nie byłeś wolniejszy od Szewczenki :grin:

Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7

Awatar użytkownika
Rybak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Rybak » wt cze 12, 2012 15:51

korzen88 pisze:Jarku, nie bądz taki skromny, za Twoich najlepszych lat wcale nie byłeś wolniejszy od Szewczenki
Tego nie wiem,ale wiem jedno,że na pewno byłem 30kg lżejszy :-k

Awatar użytkownika
MatthewG
VW Baron
VW Baron

Post autor: MatthewG » wt cze 12, 2012 16:11

Po pierwszym golu Zlatka myslalem, ze to on bedzie dyktowal warunki w tym meczu, ale to co Szewa zrobil to rzeczywiscie masakra. Zwlaszcza ta druga bramka gdzie obiegl Ibre i strzelil z tak ostrego kata między obronca, a slupkiem. Ja wczorajszy mecz ogladalem glownie zeby zobaczyc w akcji tego Konopianke, a tu stary mistrz dal znow o sobie znac :P

2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20

Awatar użytkownika
zlos
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: zlos » wt cze 12, 2012 16:47

mgtan pisze: a to wiadomo co on tam ma? co wyrzeźbił z Rki?
3,9 s 0-100 i wysokie jedenastki/niskie dwunastki na 1/4 mili.
jak na 2 literki to przecinak pierwsza klasa :)

Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo

mgtan
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mgtan » wt cze 12, 2012 18:58

zlos pisze:
mgtan pisze: a to wiadomo co on tam ma? co wyrzeźbił z Rki?
3,9 s 0-100 i wysokie jedenastki/niskie dwunastki na 1/4 mili.
jak na 2 literki to przecinak pierwsza klasa :)

uu to ładnie fruwa... a jaki niuton i moc?

Awatar użytkownika
daniel1d
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: daniel1d » wt cze 12, 2012 18:59

430km.

www.proturbo.com.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Golf R”