Cena nie pójdzie w dół, nie widziałem żeby kiedykolwiek to się zdarzyło jakiemuś producentowi. Nawet gdyby się słabo sprzedawał (nie wiem jak idzie nowym GTI..) to w życiu by się do tego nie przyznali, a już na pewno nie w ten sposób. Tył jest brzydki i wielokrotnie to już powtarzałem

Osiągi są ok, zobaczymy jak będzie potem. Dosyć ciekawa sytuacja bo R/S3 startują z pułapu 300, M135i z 320, A45 z 360. Troszkę ostatnio czytałem w temacie (ciekawe czemu

) Do AMG chwilowo tylko boxy, znalazłem z 4 może 5 firm i największy przyrost to bodajże było 415 PS i 520 Nm. Z tym, że tu auto już w serii w peaku osiąga 1.8 bar i według tunera u nich w maksie nie przekracza 2 bar. Najsłabszym elementem może okazać się skrzynia według nich i o dziwo sportowy wydech, sugerowali coś odnośnie problemów z zamontowaniem czy wytrzymałością sportowych katalizatorów w takiej pozycji, tam jest chyba całkowicie pionowo obok silnika. W BMW odeszli od dwóch turbosprężarek i teraz jest jedna twinscroll, a do tego bardzo dobry automat 8-wy i wybór napędu, cztery bądź dwa koła. Silnik tu jako jedyny jest umieszczony wzdłużnie. Jakieś boxy widziałem, ICki też są, doloty bądź wkładki również, a z wydechem nie powinno być problemu. Myślę, że 400 stówy w takim zestawie spokojnie pękną. Do wcześniej wersji silnika (N54) były oferowane hybrydowe turbiny nawet na 470 koni, teraz jedna więc pewnie będzie mniej. W AMG 7 biegów, zapomniałem dodać. W R/S3 skrzynia 6, szkoda że nie pofatygowali się z DQ500.. ABT na jakimś boxiem rzekomo 370 dmuchają, CS twierdzi że może to być możliwe. Wcześniejsze wersje silnika na K04 przy odpowiednich modach z ewentualnie hybrydową turbiną (bądź podobno i nie..) mogły podejść pod 400, ciekawe czy tym uda się przekroczyć ten próg. Walka trwa, nowe WRX wygląda słabiutko według mnie, a o nowym Evo chwilowo cisza. Focus się pojawi, ale nie wcześniej jak za rok. Do tego może RS3 i A45 Black, kto wie..
EDIT: Godzina późna i język wypowiedzi fatalny

2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20