jaki olej do eRki
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
jaki olej do eRki
Ale to jest VW a nie BMW N/A
MY 2017| MK 7.5 .:R | Variant | DSG| Indium Grey
Mój VaRia(n)t
Grupa na FB Golf R/R32 Polska
Gdyby Golf R był dla wszystkich nazywałby się GTI
Mój VaRia(n)t
jaki olej do eRki
vahu,
ja wyraziłem swoją opinie, że lałbym 0w40 ale 5w40 też ok ale przy rozgrzanym oleju powinny się sprawować w teorii tak samo bo oba są xW40
najważniejsze żeby w miarę często wymieniać i kupować olej z pewnego źródła
OJOMLDZ, każdy może sobie lać co chce do silnika, ja bym nie zalał do żadnego auta oleju na C. a już na pewno nie 10w60
do mocno wysilonego silnika zalałbym Fuchs Titan Race Pro S o lepkości max 5w40
ja wyraziłem swoją opinie, że lałbym 0w40 ale 5w40 też ok ale przy rozgrzanym oleju powinny się sprawować w teorii tak samo bo oba są xW40
najważniejsze żeby w miarę często wymieniać i kupować olej z pewnego źródła
OJOMLDZ, każdy może sobie lać co chce do silnika, ja bym nie zalał do żadnego auta oleju na C. a już na pewno nie 10w60
do mocno wysilonego silnika zalałbym Fuchs Titan Race Pro S o lepkości max 5w40
jaki olej do eRki
Odniosłem wrażenie jakbym narzucił koledze stosowanie Castrola edge spotr 10w60
250 koni z 3.2 litra to mocno wysilony silnik?
Zamiennikiem oleju 10w60 firmy na C jest olej firmy na M również 10w60 ale pewnie tez byś nie nalał bo lepszy jest olej na F którego nazwę znasz z naklejki na samochodzie Kuby Giermaziaka.
Zamiennikiem oleju 10w60 firmy na C jest olej firmy na M również 10w60 ale pewnie tez byś nie nalał bo lepszy jest olej na F którego nazwę znasz z naklejki na samochodzie Kuby Giermaziaka.
jaki olej do eRki
mocno wysilony czy nie, nie moja sprawa
wątpię, żeby BMW konstruowało te silniki pod lepkość 10w60, nie rozumiem stosowania takich lepkości ale to moje auto, nie moja broszka
co do Castrola, patrz wyżej po prostu nie zalałbym, nawet jakbym miał za darmo
za fuchsem tez wcale nie jestem, w sumie jedynym którego bym zalał jest właśnie ten który podałem wyżej, który powstał o ile się nie mylę po przejeciu firmy Silkolene która robi dobre oleje racingowe
wątpię, żeby BMW konstruowało te silniki pod lepkość 10w60, nie rozumiem stosowania takich lepkości ale to moje auto, nie moja broszka
co do Castrola, patrz wyżej po prostu nie zalałbym, nawet jakbym miał za darmo
za fuchsem tez wcale nie jestem, w sumie jedynym którego bym zalał jest właśnie ten który podałem wyżej, który powstał o ile się nie mylę po przejeciu firmy Silkolene która robi dobre oleje racingowe
Re: jaki olej do eRki
To moze idz na forum BMW prawic te farmazonyOJOMLDZ pisze:Odniosłem wrażenie jakbym narzucił koledze stosowanie Castrola edge spotr 10w60
Mój VaRia(n)t
Mój VaRia(n)t
jaki olej do eRki
Zgadzam się z kolegą, ten Fuchs bardzo ale to bardzo dobry olej.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
jaki olej do eRki
Sprawdziłem Fuchs także zaleca 10w60 do MPowera. Tak jak napisałem wcześniej stosuje olej o takiej lepkości w aucie którym jeżdżę tak jak jeździłbym eRką bo lubię zapie.....ć. A ze to akurat BMW to chyba nie dyskwalifikuje mnie do wyrażenia opinii na forum golfa którego również posiadam.
jaki olej do eRki
Oczywiście, że nie. Szwagier ma M3 V8 i właśnie olej o takich parametrach wlewa Do VW zalecają lepkość 5W40 i tego bym się trzymał, wybierając przy tym najlepszy produkt.
2015 - ... Mocy przybywaj?
jaki olej do eRki
Czytam i czytam i wyczytac nie moge
Zaczynam przygode z R-ka i tez mam problem jaki olej zastosowac do swojego silnika?
Syntetyk czy pół...silnik ma nakrecone kolo 180000km i nie wiadomo co było do niego wczesniej lane.
Klamocik pochodzi od dawcy audi a3
Mozecie cos doradzic mi w tej kwesti?
Zaczynam przygode z R-ka i tez mam problem jaki olej zastosowac do swojego silnika?
Syntetyk czy pół...silnik ma nakrecone kolo 180000km i nie wiadomo co było do niego wczesniej lane.
Klamocik pochodzi od dawcy audi a3
Mozecie cos doradzic mi w tej kwesti?
jaki olej do eRki
Ale jaki silnik ?
Mój VaRia(n)t
Mój VaRia(n)t
Re: jaki olej do eRki
Kolego Gluszcz,gluszcz pisze:każdy kto widział rozebrany silnik po jakimś większym przebiegu w systemie longlife już nigdy się na niego nie zdecyduje w serwisach też zdarza się często i gęsto że leja to co im wygodniej
Sam teraz jestem na wyborze oleju do siebie , od początku moje R jeździło na elfie ale taki elf nie jest w Pl dostępny Więc albo sprowadzać albo zmienić .Skłaniam się do oleum które nie jest w Pl robione czy rozlewane ....,
ważne by spełniało aprobatę vw 502.00 5w/40.
Z olejami to podobnie jak z wódką w Pl wiele rodzajów a ciężko o oryginał ...
Nie musisz sprowadzać z zagranicy oleju elf,ponieważ elf to nic innego jak opel GM olej
GM nie jest przelewany w pl więc nie fatyguj się za granicę naszego kraju,i jedz do Opla:-) z kad wiem?bo pracowałem w oplu i wiem.
Pozdro