Może nie wyjęli zabezpieczeń transportowych ? Widziałem już takie numery.vahu pisze:Witam. Odebrałem w zeszłym tygodniu R. Wszystko fajnie ale zawieszenie jest bardzo twarde. Auto na 18" a zachowuje się jakby były 20" założone. Mam DCC ale wg mnie żadnej różnicy nie widać w nastawach zawieszenia. Dodatkowo widać że przód auta stoi wyżej niż tył. Macie pomysł co to może być. Auto ma 900km przejechane i bez zmian.
Co lubi się sypnąć w 7R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Re: Co lubi się sypnąć w 7R
To całkiem możliwe. Nie mam gigantycznych różnic w nastawach DCC ale powinieneś wyczuć bez problemu.TomRS pisze:Może nie wyjęli zabezpieczeń transportowych ? Widziałem już takie numery.vahu pisze:Witam. Odebrałem w zeszłym tygodniu R. Wszystko fajnie ale zawieszenie jest bardzo twarde. Auto na 18" a zachowuje się jakby były 20" założone. Mam DCC ale wg mnie żadnej różnicy nie widać w nastawach zawieszenia. Dodatkowo widać że przód auta stoi wyżej niż tył. Macie pomysł co to może być. Auto ma 900km przejechane i bez zmian.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
kupowałeś w ciemno? nie jeździłeś jakąś testówką?vahu pisze:Witam. Odebrałem w zeszłym tygodniu R. Wszystko fajnie ale zawieszenie jest bardzo twarde. Auto na 18" a zachowuje się jakby były 20" założone. Mam DCC ale wg mnie żadnej różnicy nie widać w nastawach zawieszenia.
Właśnie w tym sęk, że jeździłem i z tego co pamiętam (było to w styczniu) to były różnice w nastawach. Teraz mogę wybrać każdy tryb i wg mnie poza głośnością czy setupem DSG z zawieszeniem NIC się nie dzieje. Nie chcę jechać do ASO bo tam mogą tylko coś popsuć, ale wnerwia mnie to strasznie i chyba w przyszłym tygodniu będę zmuszony oddać im moją erkę. A gdyby ktoś chciał kupić od ręki z fajnym rabatem - mogę pomóc. Mój dealer zamówił 2 identyczne sztuki i jedna jest jeszcze wolna.
Panowie jak jest u Was z tym zawieszeniem?
Panowie jak jest u Was z tym zawieszeniem?
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Co lubi się sypnąć w 7R
Zerknijcie proszę na zdjęcia w tym ogłoszeniu - czy przód nie stoi wyżej niż tył? U mnie jest dokładnie tak samo, a widziałem że może być równo w innych egzemplarzach.
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... 0;promoted" onclick="window.open(this.href);return false;
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... 0;promoted" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Co lubi się sypnąć w 7R
A żebyś wiedział że oglądałem to zdjęcie ze 100 razy bo zwróciło to moją uwagę że jest dziwnie wysoko
Nie wiadomo czy ma DCC dilerzy wklejają takie foty jakie mają w kompie, a do sprzedania jest inna bryka.
Specjalnie pojechałem zrobić taką samą fotę do dilera tam gdzie jeździłem z DCC i tamten siedzi bardzo nisko zupełnie inaczej niż w ogłoszeniu
Nie wiadomo czy ma DCC dilerzy wklejają takie foty jakie mają w kompie, a do sprzedania jest inna bryka.
Specjalnie pojechałem zrobić taką samą fotę do dilera tam gdzie jeździłem z DCC i tamten siedzi bardzo nisko zupełnie inaczej niż w ogłoszeniu
Co lubi się sypnąć w 7R
U mnie jest dokładnie tak samo - przód wyżej tył niżej (brzydko to wygląda) i bardzo kiepski komfort jest. Superkolo - zamówiłeś DCC - kiedy odbierasz auto?
Co lubi się sypnąć w 7R
Jak te zabezpieczenia będą wyglądały i gdzie ich szukać? Będą widoczne po zdjęciu koła? Tylko przód czy tył też? Kanał potrzebny?
Co lubi się sypnąć w 7R
Podobno dla zawieszenia z DCC tył siedzi niżej (porównując moją R-kę z R-ką Patryka)
U mnie DCC działa świetnie, w trybie komfort buja jak Toyota albo Renówka
U mnie DCC działa świetnie, w trybie komfort buja jak Toyota albo Renówka
A u mnie jest jakbym na Race jeździł cały czas. Twardo i auto skacze po dziurach jakby powietrza nie było w kołach. Mam 2.5 napompowane. Było 2.6 ale chyba 2.4 zrobię. Dziś sprawdzę te zabezpieczenia transportowe może coś znajdę. Oby.
-
- Mały gagatek
Co lubi się sypnąć w 7R
Golf na fotkach stoi na zabezpieczeniach po wyciagnięciu auto dużo opada na ziemie u jest równo tak ze nie maco mój tez tak wyglądał wysoko tez miałem ciśnienie ale po wyciagnięciu jest ok musza je wyciągnąć jazda z blokadami nie da sie pany Poz Norbit