Wydechy customowe do eRek - posłuchaj, jak to chodzi
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
-
- Mały gagatek
Re: Wydechy customowe do eRek - posłuchaj, jak to chodzi
no to chłopaczek sie zdziwił myslą ze maja fury samoloty trzeba czasem podpuszczac gosci
Ostudziłeś goRybak pisze:Otworzyłem okno i się go zapytałem czy ma ochotę dalej się ścigać,a chłopaczyna oznajmił,że już ma dość
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Ja generalnie jeżdżę w miare spokojnie i staram się nie naginać zbyt mocno przepisów,ale jak jakiś " kozak "np. trąbi , ponagla i zachowuje się generalnie bezczelnie na drodze,to w tedy skrzynka idzie w tryb sport i już nie ma zmiłuj
-
- Mały gagatek
Re: Wydechy customowe do eRek - posłuchaj, jak to chodzi
masz racje:) trzeba pokazac gdzie jego miejsceRybak pisze:Ja generalnie jeżdżę w miare spokojnie i staram się nie naginać zbyt mocno przepisów,ale jak jakiś " kozak "np. trąbi , ponagla i zachowuje się generalnie bezczelnie na drodze,to w tedy skrzynka idzie w tryb sport i już nie ma zmiłuj
Matti
Jak będziesz wyspany proszę o wypracowanie na temat wyższości głośnej pierdziawki nad taką cieniutką
Jak będziesz wyspany proszę o wypracowanie na temat wyższości głośnej pierdziawki nad taką cieniutką
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
+1Rybak pisze:Jak dla mnie to wydech czwórki wymiata nawet w serii.Seryjna piątka i szóstka się chowa
karpi78 pisze:kompletny układ wydechowy MILLTEK GOLF IV R32
piter19722 pisze:dalszy ciąg filmiku kompressorek robi swoje
będę musiał coś zrobić z mocą bo wszyscy widząc rejestrację r32 się podstawiają a seria jedzie tak sobie i czasami trzeba robić dobrą minę do złej gry
Ty dajesz radę na tym kompresorze
Teraz pytanie, jaki ten wydech dla atmosferyka ? /choć chyba taki nie zostanie /
W Pl zostanie mg i jestem prawie na tak choć pamiętając R Drake to nie jestem przekonany do tego tak do końca .Jedno jest pewne - trzeba powoli modzić
Nagram coś swojej serii i wrzucę...
R32 Drake:
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vimeo.com/7092601" onclick="window.open(this.href);return false;
P.S Panowie trzymajcie się tematu, który jest o wydechach.
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vimeo.com/7092601" onclick="window.open(this.href);return false;
P.S Panowie trzymajcie się tematu, który jest o wydechach.
O co chodzi? Bo nie rozumiem.gluszcz pisze:W Pl zostanie mg i jestem prawie na tak choć pamiętając R Drake to nie jestem przekonany do tego tak do końca .
Post poniżejzlos pisze:Matti
Krótka recenzja mojego nowego nabytku, kompletny układ wydechowy do MK6 R (turboback exhaust)
Producent: MGmotorsport, Siemianowice Śląskie, strona internetowa
Wymiary: DP 3.5", a dalej już 2.75", końcówki 100mm
Gwarancja: Dożywotnia
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że produkty wytwarzane przez wielkie koncerny nie zawsze są, o dziwo, na światowym poziomie. Parę miesięcy temu chciałem mieć Millteka i nic innego, teraz cieszę się, że tego nie zrobiłem bo wyszedłbym na głupca. Seryjny wydech przyjemnie brzmi, ale tylko wtedy kiedy przesiadasz się do eRki z jakiegoś słabiutkiego samochodu Ja wcześniej jeździłem 1.9 TDI i różnica po przesiadce oczywiście była duża, ale teraz to jest już przepaść, nie wyobrażam sobie ponownego założenia SERII Do rzeczy. Nie wiem jak wiele osób widziało seryjny wydech (zamieszczę odpowiednie zdjęcia wkrótce), mam na myśli głównie jego DP, ale uwierzcie mi na słowo, że to co robi fabryka w imię ekologi i spokojnego snu naszych sąsiadów to istne zabójstwo dla tego silnika i jego elementów Owszem DP może i był słusznych rozmiarów, ale do momentu w którym nie został jakoś dziwacznie zmiażdżony i teraz swoim kształtem przypomina raczej ściśnięta w rękach plastikową butelkę. Do tego już na samym jego początku jest katalizator o przepustowości 400, a są takie dwa (400+400=800) więc wszystko wylatujące z silnika napotyka takiego swoistego leżącego policjanta. Mój nowy DP, o jego średnicy parę linijek wyżej, zaczyna się prostym odcinkiem (długość około kilkunastu cm) po czym przechodzi lekkim łukiem obok wału by później biec równolegle z krawędziami podwozia. Dopiero w tym momencie pojawia się jeden katalizator o przepustowości 100 (tak tak, im mniejsza liczba tym lepiej ). Dalej jest już hardcorowa wersja w postaci prostej rury aż do pierwszego tłumika ulokowanego w okolicach haldexa i później znów kilkadziesiąt cm rury aż do ostatniego tłumika ulokowanego przy zderzaku. Jeśli chodzi o brzmienie to ciężko jest to opisać, a głośność wydechu zostanie dostosowana do upodobań właściciela, ja wybrałem Tomkowe wydmuchiwanie majteczek W skrócie, na postoju wydech pracuje minimalnie głośniej od oryginalnego, a do tego wydaje fajne bączki i trzaski Największa różnica jest pod obciążeniem, kiedy między 3-4tys. obrotów wciśniemy gaz by później szybko go odpuścić Rzekłbym, prawie jak bokser z Subaru Przy wyższych obrotach jest stosunkowo cicho, zwłaszcza w samochodzie więc jazda na autostradzie to nie udręka Podsumowanie:
Plusy:
- dużo szybsza (poważnie!) reakcja na pedał gazu, przepustnica ożyła
- mniejsza temperatura oleju, rzędu kilku stopni
- brak jakiejkolwiek bożonarodzeniowej choinki na desce rozdzielczej, profi robota!
- wykonanie i przywiązanie do detali, każdy mm ma dla chłopaków ogromne znaczenie
- duży wybór końcówek, dostaniesz to czego sobie zażyczysz
- "autostradowa uniwersalność", brak jakichkolwiek wibracji czy nieprzyjemnego buczenia w samochodzie podczas gdy na zewnątrz jest ryk
- szybkie wykonanie, około 6 godzin
- cena w porównaniu do innych zagranicznych producentów
- podejście do klienta w skali od 1 do 10 ja oceniam na 10+
- cierpliwość jeśli chodzi o ilość zadawanych przeze mnie pytań, rzetelne odpowiedzi
- soczysty, mięsisty dźwięk....jest moc, jest szatan
Minusy:
- zapach spalenizny wydobywający się z katalizatora po pierwszym uruchomieniu, potrzebuje kilkudziesięciu km by się przepalić
- długi czas oczekiwania na termin związany z wakacyjnym natłokiem pracy, ja czekałem 2 miesiące
- wydech się przepala i trochę cichnie po kilkuset km aaaa
Seryjny wydech mieści się w samochodzie po złożeniu tylne kanapy, zostaje owinięty streczem, ale dodatkowo polecam zabrać ze sobą jakieś koce. Taka mała uwaga, po złożeniu tylne kanapy jest w samochodzie głośniej.
Jarek wielkie dzięki wiesz za co Pamiętajcie: dobre bo polskie!
Producent: MGmotorsport, Siemianowice Śląskie, strona internetowa
Wymiary: DP 3.5", a dalej już 2.75", końcówki 100mm
Gwarancja: Dożywotnia
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że produkty wytwarzane przez wielkie koncerny nie zawsze są, o dziwo, na światowym poziomie. Parę miesięcy temu chciałem mieć Millteka i nic innego, teraz cieszę się, że tego nie zrobiłem bo wyszedłbym na głupca. Seryjny wydech przyjemnie brzmi, ale tylko wtedy kiedy przesiadasz się do eRki z jakiegoś słabiutkiego samochodu Ja wcześniej jeździłem 1.9 TDI i różnica po przesiadce oczywiście była duża, ale teraz to jest już przepaść, nie wyobrażam sobie ponownego założenia SERII Do rzeczy. Nie wiem jak wiele osób widziało seryjny wydech (zamieszczę odpowiednie zdjęcia wkrótce), mam na myśli głównie jego DP, ale uwierzcie mi na słowo, że to co robi fabryka w imię ekologi i spokojnego snu naszych sąsiadów to istne zabójstwo dla tego silnika i jego elementów Owszem DP może i był słusznych rozmiarów, ale do momentu w którym nie został jakoś dziwacznie zmiażdżony i teraz swoim kształtem przypomina raczej ściśnięta w rękach plastikową butelkę. Do tego już na samym jego początku jest katalizator o przepustowości 400, a są takie dwa (400+400=800) więc wszystko wylatujące z silnika napotyka takiego swoistego leżącego policjanta. Mój nowy DP, o jego średnicy parę linijek wyżej, zaczyna się prostym odcinkiem (długość około kilkunastu cm) po czym przechodzi lekkim łukiem obok wału by później biec równolegle z krawędziami podwozia. Dopiero w tym momencie pojawia się jeden katalizator o przepustowości 100 (tak tak, im mniejsza liczba tym lepiej ). Dalej jest już hardcorowa wersja w postaci prostej rury aż do pierwszego tłumika ulokowanego w okolicach haldexa i później znów kilkadziesiąt cm rury aż do ostatniego tłumika ulokowanego przy zderzaku. Jeśli chodzi o brzmienie to ciężko jest to opisać, a głośność wydechu zostanie dostosowana do upodobań właściciela, ja wybrałem Tomkowe wydmuchiwanie majteczek W skrócie, na postoju wydech pracuje minimalnie głośniej od oryginalnego, a do tego wydaje fajne bączki i trzaski Największa różnica jest pod obciążeniem, kiedy między 3-4tys. obrotów wciśniemy gaz by później szybko go odpuścić Rzekłbym, prawie jak bokser z Subaru Przy wyższych obrotach jest stosunkowo cicho, zwłaszcza w samochodzie więc jazda na autostradzie to nie udręka Podsumowanie:
Plusy:
- dużo szybsza (poważnie!) reakcja na pedał gazu, przepustnica ożyła
- mniejsza temperatura oleju, rzędu kilku stopni
- brak jakiejkolwiek bożonarodzeniowej choinki na desce rozdzielczej, profi robota!
- wykonanie i przywiązanie do detali, każdy mm ma dla chłopaków ogromne znaczenie
- duży wybór końcówek, dostaniesz to czego sobie zażyczysz
- "autostradowa uniwersalność", brak jakichkolwiek wibracji czy nieprzyjemnego buczenia w samochodzie podczas gdy na zewnątrz jest ryk
- szybkie wykonanie, około 6 godzin
- cena w porównaniu do innych zagranicznych producentów
- podejście do klienta w skali od 1 do 10 ja oceniam na 10+
- cierpliwość jeśli chodzi o ilość zadawanych przeze mnie pytań, rzetelne odpowiedzi
- soczysty, mięsisty dźwięk....jest moc, jest szatan
Minusy:
- zapach spalenizny wydobywający się z katalizatora po pierwszym uruchomieniu, potrzebuje kilkudziesięciu km by się przepalić
- długi czas oczekiwania na termin związany z wakacyjnym natłokiem pracy, ja czekałem 2 miesiące
- wydech się przepala i trochę cichnie po kilkuset km aaaa
Seryjny wydech mieści się w samochodzie po złożeniu tylne kanapy, zostaje owinięty streczem, ale dodatkowo polecam zabrać ze sobą jakieś koce. Taka mała uwaga, po złożeniu tylne kanapy jest w samochodzie głośniej.
Jarek wielkie dzięki wiesz za co Pamiętajcie: dobre bo polskie!
Mateusz,nie przejmuj się jak się ochłodzi to będzie pierdział, puszczał bąki aż miło To jest tak,wyjeżdżasz po zrobieniu wydechu i myślisz sobie:ale wali po łbie,jest trochę za głośno ale zarypiście,boże co powie na to żona,kurcze mam nadzieję,że przycichnie A jak się przepali i cichnie to myślisz sobie:cholera jaka szkoda,a było tak fajnie i hardcorowo,szkoda że już się skończyło,mogłoby tak zostać,a żona pomarudziła by trochę i byłoby po sprawie Ale to jest właśnie jedna z największych zalet tego wydechu,że nie wali po łbie i nie jest upierdliwy w dłuższej trasie,a na zewnątrz kapitalnie go słychać i super brzmiMatthewG pisze:- wydech się przepala i trochę cichnie po kilkuset km aaaa
Drobnostka Mati,dla mnie to przyjemność pomóc koleżce.Dobrze to ująłeś:dobre bo polskie,bo nie zawsze to co zagramaniczne jest lepsze i akurat w tym przypadku tak jest.A swoją drogą Twoje posty to coraz większa profesuraMatthewG pisze:Jarek wielkie dzięki wiesz za co Pamiętajcie: dobre bo polskie!
Ja jestem umówiony w MG 29 lipca także po powrocie opisze swoje wrażenia. Byłem zdecydowany na wydech trochę cichszy z przepustnicą ale po twoim poscie Mateusz nie wiem czy nie zmienie decyzji
Tak wygląda DP w serii mk6 R20:
Nie wiem co za idiota to projektował, ale chciałbym go ostrzec przed posiadaniem potomstwa. Tak w trosce o przyszłe pokolenia...
Nie wiem co za idiota to projektował, ale chciałbym go ostrzec przed posiadaniem potomstwa. Tak w trosce o przyszłe pokolenia...
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
Dokładnie, chciałbym żeby znów grał tak jak po zamontowaniuRybak pisze:A jak się przepali i cichnie to myślisz sobie:cholera jaka szkoda,a było tak fajnie i hardcorowo,szkoda że już się skończyło,mogłoby tak zostać,a żona pomarudziła by trochę i byłoby po sprawie
Bardzo dziękuję Jarku, pracuję nad sobąRybak pisze:A swoją drogą Twoje posty to coraz większa profesura
Jeśli chodzi o przepustnicę to problem polega na tym, że przy takiej średnicy wydechu każde jej drgnięcie będzie wyczuwalne na pedale gazu, słowa Michała.siwy_mag pisze:Byłem zdecydowany na wydech trochę cichszy z przepustnicą ale po twoim poscie Mateusz nie wiem czy nie zmienie decyzji
A masz jakieś zdjęcie z widocznym kolankiem? Tam to jest dopiero dramatzlos pisze:Tak wygląda DP w serii mk6 R20:
po zamontowaniu wydechu MG dalej są takie strzały przy zmianie biegu w DSG ?