Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Podejdzie jakaś metalowa osłona pod silnik do AKLa? Montował ktoś i może podać skąd kupić itp? 

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mój Golf MK4 Smoked Front

Re: Kącik posiadaczy MK4
Nie wiedziałem że na 1J można ogarnąć składane lustra. To podpowiedz koledze jakie kroki ma poczynićQto pisze:Freddy, po co CAN? raz ze ten o którym myślisz nie ma nic wspólnego z elektryka szyb czy luster...dwa że cały komfort można ogarnąć na 1J że składanym lustrami włącznie

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Freddy, no przecież napisałem. ..lustra trzeba zmienić i silniczki szyb (przednie). chyba że na przekaźnikach z audi...wtedy bez zmiany silniczków ale lustra nie działają jak w oryginale
golf3dawid, każda z allegro...ale na glebie to średni pomysł. foto mojego auta widziałeś. ..prześwit 4.5cm
jak dobrze pamiętam to w oryginale nie było rozróżnienia na silniki a jedynie skrzynie - manual/automat
golf3dawid, każda z allegro...ale na glebie to średni pomysł. foto mojego auta widziałeś. ..prześwit 4.5cm
jak dobrze pamiętam to w oryginale nie było rozróżnienia na silniki a jedynie skrzynie - manual/automat
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Ale z osłona czy bez? U mnie też tak bedzie, chcialbym by szla tak jak plastikowa czyli w miare na rowno bo juz czasami tre ta, wiec jak metalowa zas trzec to pol miasta by slyszalo.. a taka co jest np 2 cm nizej niz miska odpada.. bo bedzie na ziemi lezec prawieQto pisze:prześwit 4.5cm
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.

-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Przy mocnej glebie odpada ori płyta pod silnikiem. Będziesz tarł nią co chwile.
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
golf3dawid, z osłona. ..jak plastikiem trzesz to odejmij dobrego centa.
mogę zmierzyć ile jest niżej od dokładki zderzaka to sobie porównasz. ..
ja nie wiem jak wrzucę 18" i pokrece gwintem żeby to jakoś wyglądało to czy nie oprze się na osłonie. ..
mogę zmierzyć ile jest niżej od dokładki zderzaka to sobie porównasz. ..
ja nie wiem jak wrzucę 18" i pokrece gwintem żeby to jakoś wyglądało to czy nie oprze się na osłonie. ..
Kącik posiadaczy MK4
Ponawiam -
Czy ktoś orientuje się czy mcphersona do Golfa MK4 (1.6) - przód - strona lewa od kierowcy będzie pasował z innej wersji silnikowej lub innego auta?
btw. jak ktoś ma na sell to pw
Czy ktoś orientuje się czy mcphersona do Golfa MK4 (1.6) - przód - strona lewa od kierowcy będzie pasował z innej wersji silnikowej lub innego auta?
btw. jak ktoś ma na sell to pw

- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Czyli odpada, dzieki 

Kącik posiadaczy MK4
ViruS001, Podejść podejdzie, ale twardością się pewnie będzie różnił a co za tym idzie nie możesz wymienić jednego tylko dwa. Amor to jest element, na którego zużycie wpływa wiele czynników i auto się może różnie zachowywać jak dasz dwa różne amortyzatory. Od diesla do benzyny to sprężyny przekładali żeby było sztywniej, o amortyzatorach było cicho...
Tyle to wiem, tylko właśnie nie wiem czy 1.4 ma taką samą twardość jak 1.6 bo tych to w ogóle nie można znaleźć :/krazorek pisze:ViruS001, Podejść podejdzie, ale twardością się pewnie będzie różnił a co za tym idzie nie możesz wymienić jednego tylko dwa. Amor to jest element, na którego zużycie wpływa wiele czynników i auto się może różnie zachowywać jak dasz dwa różne amortyzatory. Od diesla do benzyny to sprężyny przekładali żeby było sztywniej, o amortyzatorach było cicho...
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
ViruS001, w samym 1.4 pewnie znajdziesz z 5 różnych twardości...ze spreżynami to jest ciężki temat
Kącik posiadaczy MK4
Było coś o nabijaniu lusterka... Ja tylko założyłem lusterko i jedynie ten pierścień zabezpieczający potem trochę trzeba puknąć. Najpierw warto blaszki mu nieco wyprostować.
O, to tego to się nie spodziewałem.Qto pisze:ViruS001, w samym 1.4 pewnie znajdziesz z 5 różnych twardości...ze spreżynami to jest ciężki temat
A amortyzator i zwrotnica z 1.4 podejdzie na luzie? Bo to mam do wymiany ale chciałem całego mcphersona wymienić.