Barton_ pisze:Bo i co z tego, że komputer i sprzęt do diagnostyki gwizda, skoro operator pi..da.

Moderator: VIP
Barton_ pisze:Bo i co z tego, że komputer i sprzęt do diagnostyki gwizda, skoro operator pi..da.
Jak robisz krótkie trasy to będziesz się wkurzał zanim TDI się nagrzeje i z mocy nie skorzystasz, chyba że lubisz pałować na zimnym, no i dźwięk traktorowaty, ale poza tym OK tylko kwestia znalezienia rokującego egzemplarza. Co do ekonomii to TDI może spalić mało jak nie szalejesz. Pozostałe koszty nie są wysokie, ale pod warunkiem, że nie będziesz musiał na dzień dobry robić dwumasy, turbo czy pompek jeśli PD.karacz pisze:Lepiej szukać 1.8t czy zmodzone 1.9tdi? oczywiście min 150km gdzie mniejsze koszty użytkowania i większa frajda?
Zapominasz o momencie i jego położeniu oraz charakterze drogi panie... Benzynę się łatwo modzi, ale na stosunkowo małe przyrosty. Jak zaczniesz iść na grubo to niestety ale finansowo cię sponiewiera. Cholernie dużo zależy już od samego stanu wyjściowego, czyli co fabryka pakowała na linii. Spróbuj zrobić konkretniejszą moc z 1,8T Rovera, zobaczymy o jakie finanse oraz kombinacje z przeróbkami choćby samego bloku się temat rozbijeStanley777 pisze:FisheR, 150 wiadomo, pewnie podobnie idą chociaż obstawiam że TDI zrywniejsze, natomiast w przypadku 1.8T AUQ czy też silnika BAM to taki ASZ, ARL zostaje sporo w tyle, wiadome ekonomia, spalanie itp to swoja drogą, ale w kwestii modyfikacji to jakbym miał teraz kupować to raczej zdecydowałbym się na 1.8T.
Nawet miałem kiedyś rozkminę żeby robić SWAP ze swojego ARL na 1.8T AUQ ew BAM, ale odpuściłem, kumpel ma BAMa w serii wiadomo 225, a po zrobionym wydechu i programie wypluło ok 270, więc to już jakiś wynik jest, a żeby tyle osiągnąć w TDIku to nie oszukujmy się, ale swoje trzeba włożyć.
Co racja to racja że ciężko znaleźć dobry egzemplarz z tymi silnikami, bo raczej dziadki takimi motorami nie jeżdżą, ale nawiązując do silników to benzyniaka wg mnie łatwiej się modzi, schody wydaje mi się zaczynają się po przekroczeniu tych 270 gdzie już trzeba myśleć o mocniejszych podzespołach, natomiast w TDIku ze zmianą mocy automatycznie wiążą się kolejne wydatki, wiadomo zdrowa zmodzona seria też pociągnie, ale to wszystko kosztem czegoś.
przód - tak , tył -nieKrzysiek W. pisze:Pany błotnik przedni w 3D i 5D ten sam?
Właśnie w przypadku benzyny schody się robią większe i to nie tyle już sondy są problemem, bo przeważnie i tak się na nic nie zdają jak się robi grubsze projekty. Lepszą opcją jest szerokopasmówka. Ogólnie sterowanie benzyną jest cięższe wg mnie patrząc z punktu sterowania, jednak jak ktoś siedzi w temacie, to pewnie będzie mu wszystko jedno czy dostanie do zrobienia benzynę czy dizla.FisheR pisze:ja pisalem o moim porowaniu 130 w tdi i 150 w benie a nie 225 bam nie wiem jak w benzynie sie podnosi moc czy sam program cos daje ale mysle ze i tak trzeba podzespoly wymienic w obydwu silnikach np wieksze turbo wtryski fmic i sa koszta w obu przypadkach a co z sondami w benzynie jak robi sie wiekszy wydech?w tdi daje sie rure po calosci i nie ma zadnego problemu a co z sondami i brakiem kata w benzynie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości