no tak , nie napisałem , że na tela poszłoQto pisze:edit: rano zobaczyłem na telefonieDzięki

Moderator: VIP
no tak , nie napisałem , że na tela poszłoQto pisze:edit: rano zobaczyłem na telefonieDzięki
Najpierw napisz co ci się dzieje, bo może szukasz nie tam gdzie trzeba.G0 Karcio pisze:Pany, czy 3B1837015A to numer centralnego zamka od strony kierowcy Golf IV 5 furtek 1998 1.9TDI 110KM? Poprawione zimne luty, wymieniony mikrowłącznik i nic. Kupię nówke i po kłopocie tylko czy to ten numer?
dany_47 pisze:Ktoś o tym pisał tutaj na forum...G0 Karcio pisze:Dwa rodzaje? Jakieś różnice? Są jakieś lepsze i gorsze?
Być może bujda na resorach i wprowadzam zamieszanie.
Trzeba by żeby ktoś mądry się wypowiedział
G0 Karcio pisze:sebekgolf, podaj kolego numery zamka z pojedyńczym i z podwójnym uderzeniem, bardzo bym prosił to porównam jaki mam choć i tak kupię ten lepszy. A dzieje się to:
https://m.youtube.com/watch?v=iJ8LuCrN8ps" onclick="window.open(this.href);return false;
Niestety nie mam zdjęcia. Też mnie czeka wyjmowanie zamka, bo też mi kopertówka nie świeci, oświetlenie kabiny itd. Ale póki co nie ruszam bo nie ma kiedy i nie mam pojęcia kiedy to będzie bo mam za dużo na głowie. Nawet nie ma kiedy na forum wchodzić bo albo praca, albo walka z audi, żeby je doprowadzić do stanu jaki mnie usatysfakcjonuje.Qto pisze:hayperekpo, dotarła ale jeszcze nie otworzyłem...czasu nie maPrzerabiam u siebie instalację...ori wiązki komfortu i grzania dup - wcześniej miałem jakieś sztukowane...plus multifunkcja, PDC, zmiana ABS mark20 na mark60, PDC, ksenon, poduchy 1C i pewnie jeszcze parę innych gadżetów. I jak już tak grzebię to przy okazji dorzucam szósty bieg
Generalnie masakra...porwałem się z motyką na słońce.
sebekgolf, jakieś fotki jednego i drugiego? Rozbierałem dziesiątki zamków i nigdy na to nie zwracałem uwagi...ale dałbym se rękę uciąć że wszystkie co rozbierałem były takie same (poza liczbą mikrostyków).
Po numerze zamka pewnie też dojdziesz, tylko że nie wiem jaki numer mają te co mam w aucie a nie będę specjalnie drzwi rozbierał żeby to sprawdzić.G0 Karcio pisze:sebekgolf, to konstrukcję zamka idzie rozpoznać jedynie po tym jak głośno zamyka? Nie idzie tego inaczej rozpoznać? Chciałbym właśnie taki zakupić a bez numeru słabo.
Ten filmik sam kręciłem i wygląda to tak, gdy zamykam auto z pilota to rygiel kierowcy nie chowa się, pozostałe się chowają, nacisne go jeszcze raz z pilota to rygiel kierowcy sie chowa a reszta rygli się nie chowa. W skrócie ten od kierowcy rygiel zawsze jest w innym położeniu od pozostałych.
Jak kupiłem auto to jakiś czas było dobrze, po 2-3 latach coś się spiepszyło i jest tak jak napisałem wyżej (wariactwo rygli).
Póki działało to nic nie grzebałem w zamku, dopiero jak sie popsuło zacząłem sìę tym bawić więc winy z mojej strony nie ma, że zaczął się taki cyrk.
Styki zostały poprawione, ten mikrostyk z kabelkami wymieniony, zero poprawy. Mogę dodać od siebie, że wszystko poza tym zamkiem u mnie działa (jest oświetlenie w kabinie i w bagażniku, brzęczyk jest). Aha...jak otwieram auto to kierunki mignom a jak otwieram to nie...albo odwrotnie.
Zaczekajmy co odpisze przedmówca na moje pytanie, bo chyba już wiem co jest nie tak, tylko wolę się upewnić.dany_47 pisze:Ja z tym ryglem w drzwiach kierowcy mam tak samo. Tzn ze się nie chowa ale olewam temat bo normalnie zamyka i otwiera auto z pilota![]()
Przy zamknięciu kierunki też mi nie migają, dopiero jak zamknę i wcisne jeszcze raz zamknięcie to mignie. Jakby się coś dodatkowo aktywowalo. Ale wszystko działa i nawet niechcący się dowiedziałem że mam alarm.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości