Problem rozwiązany, zobaczymy na jak długo. Pomogło solidne pieprznięcie ręką od spodu w schowekGarrison pisze:Czy dolne węże chłodnicy mają jakiś kontakt z zasilaniem dmuchawy? Bo rozszczelnił mi się króciec i chłodnica, a przy okazji zauważyłem, że nawiewy przestały dmuchać na jakimkolwiek biegu... Bezpiecznik 25 wyglądał ok.
Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Re: Kącik posiadaczy MK4
No nie wiem czy amor wyjdzie bez odkręcenia sworznia, zwłaszcza z prawej, gdzie zwrotnica niedużo chce iść w dół, bo półoś przeszkadza. A półoś ciężko wyjąć bez odkręcenia sworznia.mass143 pisze:a czemu? przecież do wyjęcia amortyzatora nie ruszam ani końcówki drążka ani sworznia.
Kącik posiadaczy MK4
Tak jak mówi lwlw. Mi nie chciałoby się szarpać i kombinować. Wolałbym wszystko odkręcić, a potem pojechać na zbieżność. To nie jest majątek.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Kącik posiadaczy MK4
Wymieniałem wczoraj komplet przód i tył i wszystko bez problemu bez rozkręcania sworzni i końcówek. Z prawej wystarczyło poluzować przegub zewnętrzny chociaż i bez tego by się obyło :d Według mnie bez sensu tworzyć niepotrzebne koszty
Dokładnie jak pisze @mass143, przecież nie trzeba nic więcej. Amor z góry, śrubę w zwrotnicy i jeszcze łącznik stabi. Wszystko wychodzi i wchodzi bez żadnych kombinacji
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
vRSzkodnik - nic więcej, nic mniej jak Octavia II RS w gnoju
Kącik posiadaczy MK4
No mi nie chciało wyjść, bo za mały ruch zwrotnicy w dół, już wolałem odkręcić. Oczywiście staba odkręciłem.
Koledzy jak wyjąć cały panel z pokrętłami od dmuchawy żeby niczego nie uszkodzić? Jak jest mocowany?
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
jaki koszt rereneracji alternatora w okolicach WAW?
ładowanie 13.2V
ładowanie 13.2V
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Kącik posiadaczy MK4
dany_47, napięcie mierzone na alternatorze czy akumulatorze? Zmierzyć na alternatorze.
-
- Forum Master
mam podłączony turbo timer który podczas normalnej jazdy pełni funkcję voltomierza więc raczej aku.G0 Karcio pisze:dany_47, napięcie mierzone na alternatorze czy akumulatorze? Zmierzyć na alternatorze.
sprawdzę jutro na altku jakie napięcie wychodzi.
mam nadzieję że zobaczę tam stabilne 14V
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Kącik posiadaczy MK4
Jeśli na altku bedzie ok.14.5V a na aku tak jak piszesz poniżej 14V to do sprawdzenia połączenia pomiędzy aku a altkiem. Jeśli na altku będzie również poniżej 14V to zapewne regulator napięcia może być uszkodzony.
Kącik posiadaczy MK4
jeszcze można sprawdzić VCDSes jakie napięcie z czytuje komp
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
Kącik posiadaczy MK4
Tym co jest na kablach gdzieś tam to bym się nie sugerował za bardzo - tak samo jak w gnieździe zapalniczki zawsze będzie mniej niż na AKU.
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
zobaczę jaką mam rozbieżność między tym co pokazuje turbo timer, klemami na aku a altkiem.
timer jest wpięty pod stacyjkę. aku sprawne, trzyma dobrze, altek do tej pory nie szwankował.
nie mam żadnych problemów z autem ale ostatnio jakoś mi sie rzuciło w oczy ze timer pokazuje 13,2V gdy auto odpalone.
Wcześniej pokazywał 14V +/-0,2V
timer jest wpięty pod stacyjkę. aku sprawne, trzyma dobrze, altek do tej pory nie szwankował.
nie mam żadnych problemów z autem ale ostatnio jakoś mi sie rzuciło w oczy ze timer pokazuje 13,2V gdy auto odpalone.
Wcześniej pokazywał 14V +/-0,2V