Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Aku bankowo dobry, bo nowy, ładowanie w normie. Przetwornica wewnątrz jest ok, bo ją oglądałem, ale jeszcze nie zmieniałem ich miejscami. Uczynię to i zobaczę.
Dzięki
Dzięki
Re: Kącik posiadaczy MK4
Może być jeszcze starter a przetwornica rzadko szwankuje jak już padnie to tak że nie odpali w ogóle światła a najprędzej to chyba będzie żarnik zamień je miejscami i będziesz wiedział
Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
- kostek007
- Gadatliwa bestia
Ja polecam Continental. Miałem je jakiś czas temu tyle ze to byly 2jki a nie 5tki... Porównując je do Hankookow(klasa średnia) jakie mam teraz na mokrej nawierzchni conty spisywaly się idealnie Nie tracily toru jazdy ani przede wszystkim hamowania podczas deszczu. 3maly się jak przyklejone. Nie szumialy tez zbytnio.krazorek pisze:Panowie jak tam zaopatrzenie w opony letnie?
Zastanawiam się bardzo nad: Dunlop SP Sport Blueresponse albo Continental ContiPremiumContact 5.(?)
Zastanawia mnie dlaczego też, że jak chcę kupić oponę z wyższej półki to często w opisie pojawia się stwierdzenie "zaprojektowana dla aut klasy średniej i wyższej". Czy zakładając ją do auta klasy kompakt traci się w jakimś stopniu właściwości jezdne?
Moje były 225/45/17
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Dzizas, obstawiam starter.
krazorek, Bierz Continentala.
Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Patapalka
krazorek, Bierz Continentala.
Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Patapalka
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
U mnie była identyczna sytuacja. Jak się później okazało, miałem starter do wymiany. Po wymianie, problemu już nie było
Ps. Sprawdź ilu pinowy masz starter, bo z tego co czytałem w lampach starego typu masz 2 piny, a w nowych masz 3. Ja osobiście miałem 3 pinowy, bo lampy mam nowego typu i przetwornica jest przykrecona z tyłu lampy do obudowy
Ps. Sprawdź ilu pinowy masz starter, bo z tego co czytałem w lampach starego typu masz 2 piny, a w nowych masz 3. Ja osobiście miałem 3 pinowy, bo lampy mam nowego typu i przetwornica jest przykrecona z tyłu lampy do obudowy
Dzizas pisze:Koledzy a jak xenon czasem nie zapala się, albo zapala się za którymś włączeniem świateł to co go boli?
Jak już zaświeci tak będzie działał i świeci normalnym światłem.
Kącik posiadaczy MK4
Dzięki, zamówiłem Continentala. Miałem wątpliwości bo tego Dunlopa dobrze oceniali, a szwagier miał SP Sport 200 i mówił, że kupa.
Kącik posiadaczy MK4
Dzięki Panowie, posprawdzam wszystko i się okaże.
Lampy mam nowego typu a starter z tego co pamiętam to 2pinowy
Lampy mam nowego typu a starter z tego co pamiętam to 2pinowy
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
Fakt, nie zwróciłem uwagi że ma być zmiana rozstawu śruby na ten z BMW Kurde przy 20mm to bym poszedł w stal. Aluminium cienkie i samo w sobie może być słabe przy tej grubości. No chyba żeby skądś wziąć jakieś specjalne stopowe. No nie, to takiej zabawy się nie podejmiemy z kumplem bo w stali jeszcze nie planujemy robić.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
Panowie jak to jest ze skórami ze Skody Superb? Ktoś to montował? W jakim stopniu podchodzi to do MKIV w kombi?
Chodzi mi o pierwszą generację Superba:
http://allegro.pl/fotel-fotele-skora-ko ... 77065.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ewentualnie poliftówki:
http://allegro.pl/tapicerka-fotele-skor ... 23432.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Coś się zmienia oprócz tego, że kanapa nie jest dzielona?
Chodzi mi o pierwszą generację Superba:
http://allegro.pl/fotel-fotele-skora-ko ... 77065.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ewentualnie poliftówki:
http://allegro.pl/tapicerka-fotele-skor ... 23432.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Coś się zmienia oprócz tego, że kanapa nie jest dzielona?
Kącik posiadaczy MK4
Nie mogę otworzyć tylnych prawych drzwi Co tam się mogło stać i jak sobie z tym poradzić? Może ktoś miał taki przypadek?
Jak się ciągnie za wewnętrzną klamkę to ten kołeczek na górze porusza się i to wszystko. Wcześniej wszystko działało ok i nie było żadnych oznak zbliżającej się awarii.
Jak się ciągnie za wewnętrzną klamkę to ten kołeczek na górze porusza się i to wszystko. Wcześniej wszystko działało ok i nie było żadnych oznak zbliżającej się awarii.
Kącik posiadaczy MK4
lwlw, Jak masz zamki z ryglowaniem to padł rygiel/silniczek w zamku. Na odpalonym samochodzie spróbuj otworzyć, ale to może nie pomóc. U mnie się skończyło na zdjęciu boczka na zamkniętych drzwiach, wyjęciu szyby i jak znajdziesz kostkę od zamka to musisz potraktować go napięciem bezpośrednio z akumulatora. Oczywiście jak już otworzysz to zamek do wymiany...
Z tego co ustaliłem chinole mają tendencje do padania więc tylko ori wchodzi w grę...
Mądrzejsi użytkownicy mogliby się wypowiedzieć jak i gdzie wyłącza się ryglowanie oraz czy warto to zrobić.
Z tego co ustaliłem chinole mają tendencje do padania więc tylko ori wchodzi w grę...
Mądrzejsi użytkownicy mogliby się wypowiedzieć jak i gdzie wyłącza się ryglowanie oraz czy warto to zrobić.
Kącik posiadaczy MK4
Dzięki za opis. Ryglowanie chyba mam i to pewnie będzie to co mówisz.
Ale pojeździłem trochę i drzwi się otworzyły jakby nigdy nic i potem jeszcze parę razy też. Kurde jakoś nie widzę wymiany zamka z tyłu Chyba dam to komuś, ale skasują pewnie ładnie.
Ale pojeździłem trochę i drzwi się otworzyły jakby nigdy nic i potem jeszcze parę razy też. Kurde jakoś nie widzę wymiany zamka z tyłu Chyba dam to komuś, ale skasują pewnie ładnie.
Kącik posiadaczy MK4
Ja bym jeszcze na Twoim miejscu jak już się otworzył to wziął wtyczkę od zamka wypiął bo jak się zrypie na zamkniętym to są na prawdę cyrki, żeby to w ogóle otworzyć. Albo tak jak Ci pisałem wyłączyć to j...e ryglowanie. Przednie zamki to jeszcze sobie kluczykiem podniesiesz a tylny to już jest kaplica.
Btw. Wie ktoś coś o tych fotelach z Suberba? Bo fajne są
Btw. Wie ktoś coś o tych fotelach z Suberba? Bo fajne są
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
U mnie było to samo. Raz się drzwi otwarły to już ich nie zamykałem na zamek ( odłączyłem) a drzwi w środku związałem razem sznurem aż kupiłem nowykrazorek pisze:lwlw, Jak masz zamki z ryglowaniem to padł rygiel/silniczek w zamku. Na odpalonym samochodzie spróbuj otworzyć, ale to może nie pomóc. U mnie się skończyło na zdjęciu boczka na zamkniętych drzwiach, wyjęciu szyby i jak znajdziesz kostkę od zamka to musisz potraktować go napięciem bezpośrednio z akumulatora. Oczywiście jak już otworzysz to zamek do wymiany...
Jak będziesz szukał zamka albo silniczka, to kupuj taki co ma kulkę która po wyskoczeniu na zewnątrz podczas obrotu silniczka dopiero blokuje go na zębatce i odblokowuje. Zamek jest głośniejszy ale te się tak nie psują
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss