Kącik posiadaczy MK7
Moderator: VIP
Re: Kącik posiadaczy MK7
Acekd, chyba nie o to chodzi w nowym aucie, żeby do pakietu dokupować wazelinę...
Ledy w lampach - nie chodzi o ledy jako mijania, tylko światła do jazdy dziennej. Po co latać na xenonach jak ledy lepiej wyglądają w dzień i przy okazji mniej auto pali, i nie padną tak szybko zarniki. We wnętrzu ledy tez fajne, jaśniej jak w nocy sie czegoś szuka, w bagażniku to podstawa IMO.
Ledy w lampach - nie chodzi o ledy jako mijania, tylko światła do jazdy dziennej. Po co latać na xenonach jak ledy lepiej wyglądają w dzień i przy okazji mniej auto pali, i nie padną tak szybko zarniki. We wnętrzu ledy tez fajne, jaśniej jak w nocy sie czegoś szuka, w bagażniku to podstawa IMO.
Kącik posiadaczy MK7
No tak ledy ładnie wyglądaj, zwłaszcza z tyłu - zastanawiam się nad ich zakupem. Co do jasności i związanej z tym lepszej widoczności dla innych użytkowników, to nie wiem....
Szukanie w nocy w pełnym bagażniku, bez znaczenia i tak po omacku.
Co do wazeliny
Większości użytkowników G7 coś trzeszczy, z moich doświadczeń - zdarza się - wszystko może, czasem, nawet w najlepszej rodzinie - patrz Mesio
A olejek wazelinowy, kosztuje grosze (zaoszczędzone na spalaniu na ledach), nie brudzi, nie śmierdzi, anty-alergiczny, nietoksyczny i co tam jeszcze, dla niemowląt, jadalny (bez przesady), konserwuje, nabłyszcza, nie łapie kurzu, czynność powtórzyć za 3 lata lata.
Szukanie w nocy w pełnym bagażniku, bez znaczenia i tak po omacku.
Co do wazeliny
Większości użytkowników G7 coś trzeszczy, z moich doświadczeń - zdarza się - wszystko może, czasem, nawet w najlepszej rodzinie - patrz Mesio
A olejek wazelinowy, kosztuje grosze (zaoszczędzone na spalaniu na ledach), nie brudzi, nie śmierdzi, anty-alergiczny, nietoksyczny i co tam jeszcze, dla niemowląt, jadalny (bez przesady), konserwuje, nabłyszcza, nie łapie kurzu, czynność powtórzyć za 3 lata lata.
- leonnelson
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK7
Różnica jest i to spora na plus ledówacekd pisze:Co do jasności i związanej z tym lepszej widoczności dla innych użytkowników, to nie wiem....
Byłe 20 Jahre GTI : viewtopic.php?f=88&t=342847&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłe Mk4 TDI : viewtopic.php?f=89&t=472601" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłe Mk4 USA viewtopic.php?f=89&t=483989" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPRZEDAM PODKŁADKI PODNOSZĄCE SILNIK DO MK4/BORY - 722 165 543
SPRZEDAM kabel VCDS + oprogramowanie
Byłe Mk4 TDI : viewtopic.php?f=89&t=472601" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłe Mk4 USA viewtopic.php?f=89&t=483989" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPRZEDAM PODKŁADKI PODNOSZĄCE SILNIK DO MK4/BORY - 722 165 543
SPRZEDAM kabel VCDS + oprogramowanie
- navwiedzony
- 777
- Auto: Golf 7R
- Silnik: CJXC
Active Info Displayacekd pisze:co to jest AID
https://www.google.pl/search?q=active+i ... 80&bih=913" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja pisałem, że chciałbym ledowe kierunkowskazy w przednich lampach. Nie pisałem nic o full ledach, chociaż pewnie po lifcie będą dostępną opcją. A jeśli chodzi o bagażnik czy schowek - jeśli wszystko inne oświetlone jest ledami (jak ma to miejsce w G7 czy nawet najnowszej TT-ce to waląca na żółto żarówka w schowku czy bagażniku wygląda po prostu tragicznie.acekd pisze:dlaczego wszyscy tak pożądają ledów - ksenony lepsze, w kabinie jadąc i tak musi być ciemno, bagażnik, hmm, pewnie ważna barwa światła
Znam lepsze środki, ale nie po to kupuje nowy samochód żeby po kilku tysiącach kilometrów co trochę przeprowadzać takie czy inne smarowania.acekd pisze:na trzeszczące plastiki najlepszy olejek wazelinowy
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Kącik posiadaczy MK7
Oj tam, oj tam. Po naszych zmaganiach z plastikami, VW wziął się do pracy i zaoferuje po lifcie pakiet komfort, w skład którego wejdzie Wurth do plastików .navwiedzony pisze:Znam lepsze środki, ale nie po to kupuje nowy samochód żeby po kilku tysiącach kilometrów co trochę przeprowadzać takie czy inne smarowania.
A mi się wydaje że żadnego liftingu nie będzie, a przynajmniej nie w takiej formie jakiej się wielu spodziewa (gruntowne zmiany) . Patrząć na zmiany jakie nastepują w aucie, to w zasadzie prawie w każdym MY się coś zmienia; np na MY2016 weszły już spore zmiany, min "nowe" silniki z EURO6 czy też nowy VW Infotainment z nowego Passata (w wielu markach lifting modelu to często nawet mniej...). Może dodadzą kolejne opcje do wyboru np reflektory czy kierunkowskazy LED i tyle. z drugiej strony kompleksowy lifting mogłby być ciekawy, ale to już bardziej w stronę Mk8 by szło )navwiedzony pisze:[ Golf 7 po lifcie w salonach zadebiutuje jakoś w połowie przyszłego roku (jak zacznie się produkcja RM 2017), ale premierę ma mieć już w Genewie (a wiarygodne przecieki pojawią się zapewne jeszcze tym salonem).
Kącik posiadaczy MK7
Koledzy pojawiło mi się ostrzeżenie
czy ktoś wie co to może być??
Już kiedyś pisałem o tym może ktoś mądry wskazać jakiś prosty a nie drogi kabel interfejs diagnostyczny do vaga czy coś w tym rodzaju, aby można było samemu sprawdzić takie podstawy, bo do najbliższego ASO mam 100 km, i wiadomo podłączenie komputera odpowiednio kosztuje,
czy ktoś wie co to może być??
Już kiedyś pisałem o tym może ktoś mądry wskazać jakiś prosty a nie drogi kabel interfejs diagnostyczny do vaga czy coś w tym rodzaju, aby można było samemu sprawdzić takie podstawy, bo do najbliższego ASO mam 100 km, i wiadomo podłączenie komputera odpowiednio kosztuje,
- navwiedzony
- 777
Kącik posiadaczy MK7
Na początek wejdź sobie w menu kompa pokładowego i poszukaj zakładki "Status pojazdu" czy coś w ten deseń. Tam powinno być napisane co autku nie pasuje.
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
Kącik posiadaczy MK7
wyskoczyłem własnie, na chwile do auta, właczyłem zapłon, kontrolka sie teraz nie pali, w statusie -Brak wpisów
- navwiedzony
- 777
Kącik posiadaczy MK7
Jeśli zapali się znowu (czego oczywiście nie życzę), sprawdź jeszcze raz ten status.
Kącik posiadaczy MK7
zapaliłem, nic sie nie pojawiło, ale kontrolka zapaliła mi sie chyba w piatek, wieczorem, w sobote juz nie, w niedziele wieczorem (rano jak jezdziłem było ok, no i dzis jak jechałem do pracy zas świeciła,
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2015 11:00 przez volf_66, łącznie zmieniany 1 raz.
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Kącik posiadaczy MK7
Może elektronika chwilowo zgłupiała. Oby tylko to.
U mnie kiedyś przy rozruchu wyskoczyło awaria Auto Hold i po chwili zniknęło. Minęło ok. pół roku i dalej cisza.
U mnie kiedyś przy rozruchu wyskoczyło awaria Auto Hold i po chwili zniknęło. Minęło ok. pół roku i dalej cisza.
Kącik posiadaczy MK7
powtórzę --- może ktoś mądry wskazać jakiś prosty a nie drogi kabel interfejs diagnostyczny do vaga czy coś w tym rodzaju, aby można było samemu sprawdzić takie podstawy, bo do najbliższego ASO mam 100 km, i wiadomo podłączenie komputera odpowiednio kosztuje,