Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Stanley777
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
Dratwa, Katalizator + tłumik końcowy komorowy.
Tak jak piałem wyżej, bądź tak jak też inni wspomnieli, jak chcesz mieć to swoje Ziuuu to:
1. Wycinasz katalizator w jego miejsce dajesz zwykła rurę (Kat sprzedajesz masz z tego hajs)
2. W miejsce tłumika końcowego dajesz rurę i kończysz wydech jak Ci się podoba albo jedną rurą bądź jak masz dokładkę V6 (tą z wycięciem ) to zakupujesz podwójne końcówki i finał.
Z tą 2 opcją to jak wspomniałem na przeglądzie może się diagnosta przyczepić, dlatego spotkałem się z sytuacja że goście przed tłumikiem końcowym wstawiali flansze łączącą i w zależności czy przegląd czy reszta swobodnego roku podmieniali całość, skręcali jeździli jak im pasuje i problem z głowy.
Przykład rury na flanszy, a w czasie przeglądu na podobnej flanszy pakujesz tłumik (no chyba że masz chody na stacjach )
Zdjęcie na przykładzie użytkownika: dawid7737
A przypuszczam że chcesz uzyskać taki efekt:
Filmik na przykładzie tego samego użytkownika
[youtube][/youtube]
Ewentualnie opcja trzecia, ale to tak bardziej żartem weź wiertarkę i zrób sobie nawiercany wydech będziesz miał wtedy Ziuuuu Fiuuuu i kto wie co jeszcze, nie no żartuje
Kolega macieej, dobrze wspomniał wydech z kwasówki minimum 2.5" (a dokładniej 2.5mb rury, 7kolanek i 1 redukcja) + jeden tłumik przelotowy i inne niezbędne materiały (flansze łączące, flansza pod turbo, złącze elastyczne, drut pod haki) to koszt 1k +-200zł, robocizny za spawanie w tym przypadku nie liczę.
Tak jak piałem wyżej, bądź tak jak też inni wspomnieli, jak chcesz mieć to swoje Ziuuu to:
1. Wycinasz katalizator w jego miejsce dajesz zwykła rurę (Kat sprzedajesz masz z tego hajs)
2. W miejsce tłumika końcowego dajesz rurę i kończysz wydech jak Ci się podoba albo jedną rurą bądź jak masz dokładkę V6 (tą z wycięciem ) to zakupujesz podwójne końcówki i finał.
Z tą 2 opcją to jak wspomniałem na przeglądzie może się diagnosta przyczepić, dlatego spotkałem się z sytuacja że goście przed tłumikiem końcowym wstawiali flansze łączącą i w zależności czy przegląd czy reszta swobodnego roku podmieniali całość, skręcali jeździli jak im pasuje i problem z głowy.
Przykład rury na flanszy, a w czasie przeglądu na podobnej flanszy pakujesz tłumik (no chyba że masz chody na stacjach )
Zdjęcie na przykładzie użytkownika: dawid7737
A przypuszczam że chcesz uzyskać taki efekt:
Filmik na przykładzie tego samego użytkownika
[youtube][/youtube]
Ewentualnie opcja trzecia, ale to tak bardziej żartem weź wiertarkę i zrób sobie nawiercany wydech będziesz miał wtedy Ziuuuu Fiuuuu i kto wie co jeszcze, nie no żartuje
Kolega macieej, dobrze wspomniał wydech z kwasówki minimum 2.5" (a dokładniej 2.5mb rury, 7kolanek i 1 redukcja) + jeden tłumik przelotowy i inne niezbędne materiały (flansze łączące, flansza pod turbo, złącze elastyczne, drut pod haki) to koszt 1k +-200zł, robocizny za spawanie w tym przypadku nie liczę.
Mój Były Golfik
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
Kącik posiadaczy MK4
Dzięki śliczne. No ta dokładka i końcówka V6 ładnie wygląda. I tak, o taki efekt mi chodzi,
Using Tapatalk
Kącik posiadaczy MK4
Podziękuj ładnie swojemu Panu.kostek007 pisze:Jak ktoś chce to mam na sell lampkę z superb.
Kącik posiadaczy MK4
W mk4 był montowany silnik AHH? Te silniki umieszcza się wzdłużnie, więc?
Using Tapatalk
Re: Kącik posiadaczy MK4
jak przelutujesz zielone diody na czerwone to może się skuszękostek007 pisze:Jak ktoś chce to mam na sell lampkę z superb. Więcej na priv.
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
Kącik posiadaczy MK4
krazorek, wystarczy wejść w link i widać
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Kącik posiadaczy MK4
Ori dokładke tył 25th ktoś chce? ogólnie cały 2.3 V5 bedzie na sprzedaż gdyby ktoś coś chciał to pisać. Może Recaro skóry bedą z niego na sprzedaż, a jak nie to moje polifty z Golfa z boczkami tył z wiązka i przełacznikami
Re: Kącik posiadaczy MK4
krzyzak pisze:Mistrzowie przewody wysokiego napiecia brac boscha czy ngk
podobno najlepiej beru