Kącik posiadaczy MK2
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK2
Kwiaty i mozesz zapodac jakies zdjecie ślubne w ramce .Za moich czasów tak przynajmniej było.
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Re: Kącik posiadaczy MK2
zdjęcie ślubne dostaną po ślubie , kwiatki napewno będą ale koszyk z rzeczami (taka moda?) itp odpada.J.B.S. pisze:Kwiaty i mozesz zapodac jakies zdjecie ślubne w ramce .Za moich czasów tak przynajmniej było.
Potrzebuję coś konstruktywnego wymyślić. wycieczkę za drogo ale coś do 1000zł na rodziców. (czyli po pincet).
aha najlepiej by te prezenty były jednakowe... chociaż teściowej można byy....
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK2
myśmy dali rodzicom duże kosze ze słodyczami i po upominku i później zdjęcia. Nie było dziwnych piosenek "cudownych rodziców ma itd".
Kwiaty będą ok, a tak na prawdę warto abyś miał krótką przemowę i jeśli będzie podniosła to to będzie dla nich najlepszy prezent.
Kwiaty będą ok, a tak na prawdę warto abyś miał krótką przemowę i jeśli będzie podniosła to to będzie dla nich najlepszy prezent.
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
Kącik posiadaczy MK2
No i Jahre jest oficjalnie moje i się tak zastanawiam czy przy następnym castingu nie zgłosić go do Turbo "Samochód marzeń..."
I takie tam z oględzin dwójki co się jeszcze podziało
Nie mam jak wykręcić wtryskiwacz, żeby sprawdzić czy jest kompresja
Co najlepsze to nigdzie nie widać pozostałości po szklance i części mimośrodu
I takie tam z oględzin dwójki co się jeszcze podziało
Nie mam jak wykręcić wtryskiwacz, żeby sprawdzić czy jest kompresja
Co najlepsze to nigdzie nie widać pozostałości po szklance i części mimośrodu
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
VW Golf mk2 1.6RF automat
VW Golf mk3 GTI XX Jahre 2.0 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Kącik posiadaczy MK2
w przemowie jestem kiepskidamian_piaski pisze:myśmy dali rodzicom duże kosze ze słodyczami i po upominku i później zdjęcia. Nie było dziwnych piosenek "cudownych rodziców ma itd".
Max93, kupiłeś auto już przerejestrowałeś?
znowu psujesz już nie grzeb w golfach nic
- Paviarotti
- Lord GTI
Kącik posiadaczy MK2
Pany jak rozpoznać na allegro, która lampa do Jetty jest z wersji USA? bo się chyba różnią. Jedną mam pękniętą, a przegląd się zbliża.
Kącik posiadaczy MK2
inż. Mk2_marcin
Tak, już zarejestrowany na mnie.
Co do dwójki to oglądałem dalej co się stało po przestawieniu tego rozrządu - na razie auto stoi i chyba tak dalej będzie stać. Szkoda mi jej sprzedawać, a skończył się w tym miesiącu przegląd, a 16 sierpnia też trzeba zapłacić ubezpieczenie i jak już przedłużę to raczej zostanie to w domu i będzie się powoli ogarniać.
No i chyba już nic nie będę dotykał, bo jak zmieniałem przekaźnik w Jahre od wycieraczek, żeby wsadzić 99 (czyli czasówkę) to przestał palić
Paviarotti, z tego co wiem to się będą różnić tym, że US'y nie mają przeciwmgłowego - na czas przeglądu bym założył zwykłą lampę, a po przeglądzie to co było, bo też trafić lampy US w dobrych pieniądzach nie jest jakoś łatwo.
Tak, już zarejestrowany na mnie.
Co do dwójki to oglądałem dalej co się stało po przestawieniu tego rozrządu - na razie auto stoi i chyba tak dalej będzie stać. Szkoda mi jej sprzedawać, a skończył się w tym miesiącu przegląd, a 16 sierpnia też trzeba zapłacić ubezpieczenie i jak już przedłużę to raczej zostanie to w domu i będzie się powoli ogarniać.
No i chyba już nic nie będę dotykał, bo jak zmieniałem przekaźnik w Jahre od wycieraczek, żeby wsadzić 99 (czyli czasówkę) to przestał palić
Paviarotti, z tego co wiem to się będą różnić tym, że US'y nie mają przeciwmgłowego - na czas przeglądu bym założył zwykłą lampę, a po przeglądzie to co było, bo też trafić lampy US w dobrych pieniądzach nie jest jakoś łatwo.
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
Kącik posiadaczy MK2
US ma coś takiego
jakby obrys z boku lampy i trochę inaczej świeci.
jakby obrys z boku lampy i trochę inaczej świeci.
Moje byłe mk2 :( viewtopic.php?f=87&t=451262" onclick="window.open(this.href);return false; - sprzedane
Kącik posiadaczy MK2
Z nudów się zabrałem za przyczepę do Golfa
Wstępnie rozebrana i wyczyszczona - decyzja jaka mogła wpaść w tym wypadku to "zrobić nową skrzynię ładunkową"
Rama zdrowa tylko w skrzyni nie ma praktycznie gdzie się wspawać, a jak już kombinować to wyjdzie praktycznie robota od nowa.
Taki już projekcik powstał jak to mniej więcej może wyglądać
(To jest oczywiście WIP ale felgi są już mniej więcej spasowane jak mogą serduszka wyglądać przy tej przyczepie )
Wstępnie rozebrana i wyczyszczona - decyzja jaka mogła wpaść w tym wypadku to "zrobić nową skrzynię ładunkową"
Rama zdrowa tylko w skrzyni nie ma praktycznie gdzie się wspawać, a jak już kombinować to wyjdzie praktycznie robota od nowa.
Taki już projekcik powstał jak to mniej więcej może wyglądać
(To jest oczywiście WIP ale felgi są już mniej więcej spasowane jak mogą serduszka wyglądać przy tej przyczepie )
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
- Adrian1607
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK2
Słuchajcie mam problem z autem, mianowicie golf II 1.8 silnik RH 62 kw.
DUżo pali, dławi się czasem jakby dostawał dużo paliwa i czuć benzyne . Pewnie coś z gaźnikiem. Za cholore nie moge znalesc w jak ustawic gaźnik tam, bądź jaka może być przyczyna ;/ i niestety za bardzo nikt nie chce sie tego podjąć, znajomy jeden powiedzial zebym wynalazl jak to regulowac to sie zajmie.
Może macie jakies pomysly/ tematy/ bądź podobne problemy mieliscie i może to co innego niż gaźnik.
Pomożecie?
DUżo pali, dławi się czasem jakby dostawał dużo paliwa i czuć benzyne . Pewnie coś z gaźnikiem. Za cholore nie moge znalesc w jak ustawic gaźnik tam, bądź jaka może być przyczyna ;/ i niestety za bardzo nikt nie chce sie tego podjąć, znajomy jeden powiedzial zebym wynalazl jak to regulowac to sie zajmie.
Może macie jakies pomysly/ tematy/ bądź podobne problemy mieliscie i może to co innego niż gaźnik.
Pomożecie?
Moje MK2:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=551689" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=551689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kącik posiadaczy MK2
Adrian1607, a jaki tam siedzi gaźnik?
Ja w swoim Pierburgu 2e przez rok dochodziłem do winy przepału - zła cyrkulacja płynu w układzie chłodzenia, była przyczyną wielu bolączek u mnie, przez automatyczne ssanie.
Jeżeli masz ten sam gaźnik co ja w co wątpię nie będzie go łatwo wyregulować bo jest tam kilka pozycji do regulacji, począwszy od wolnych obrotów, przez obroty ssania itd. Podciśnienia też dają w i dobrze było by sprawdzić czy czasem nie ucieka gdzieś powietrze bo to też przekichana sprawa u "Burka" z tymi podciśnieniami.
Ja w swoim Pierburgu 2e przez rok dochodziłem do winy przepału - zła cyrkulacja płynu w układzie chłodzenia, była przyczyną wielu bolączek u mnie, przez automatyczne ssanie.
Jeżeli masz ten sam gaźnik co ja w co wątpię nie będzie go łatwo wyregulować bo jest tam kilka pozycji do regulacji, począwszy od wolnych obrotów, przez obroty ssania itd. Podciśnienia też dają w i dobrze było by sprawdzić czy czasem nie ucieka gdzieś powietrze bo to też przekichana sprawa u "Burka" z tymi podciśnieniami.
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
- Adrian1607
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK2
Gaźnik to 2E.
Jeszcze zapomniałęm że obroty są na zimnym troszke wysokie i ogolnie tak gdzies 1000.
Jeszcze zapomniałęm że obroty są na zimnym troszke wysokie i ogolnie tak gdzies 1000.
Moje MK2:
Kącik posiadaczy MK2
2ee czy 2e2?
Moje MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=414862 - sprzedane
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183