[mk IV] Smoła by Pele
Moderator: G0 Karcio
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk IV] SMOŁA by PELE GT22 it's here 197 HP@398 NM
osobiście wolał bym stoczyć dystans o 1cm i mieć problem z głowy. rant felgi powinien być równio z rantem budy a opona akurat ładnie będzie pracować we wnętrzu nadkola. co do paska to musiałbyś zrobić sobie fotkę centralnie z boku i zrobić VT bo nie koniecznie musi to fajnie wyglądać. mi się podoba ale jak na razie na innych samochodach jakie widziałem (w necie )
jak na złość nie mogę znaleść dokładnie tego co mam na myśli
coś podobnego wygląda tak tylko mi chodzi żeby nie było napisu, jeden pasek grubszy i jeden cienki pod grubym albo nad nim. nie mogę nic takiego znaleźć na VW a kiedyś jak pamiętam oglądałem sporo galerii i było tego od cholery
jak na złość nie mogę znaleść dokładnie tego co mam na myśli
coś podobnego wygląda tak tylko mi chodzi żeby nie było napisu, jeden pasek grubszy i jeden cienki pod grubym albo nad nim. nie mogę nic takiego znaleźć na VW a kiedyś jak pamiętam oglądałem sporo galerii i było tego od cholery
-=RAFAL=-, chyba o cos takiego Ci chodzilo
pelton, chyba sie nie obrazisz ze sobie takie szybki VT pozwolilem zrobic
pelton, chyba sie nie obrazisz ze sobie takie szybki VT pozwolilem zrobic
a gdzie tam Piotrek i jakiś pasek, no chyba że stringi nosi
chociaż taki pasek na całym boku z diód LED też dałby radę.
Piotruś lubi świecidełka więc jak coś to będzie LED !
a tak btw cąłkiem poważnie, nie róbmy z golfa ferrari
chociaż taki pasek na całym boku z diód LED też dałby radę.
Piotruś lubi świecidełka więc jak coś to będzie LED !
a tak btw cąłkiem poważnie, nie róbmy z golfa ferrari
MURZYN_GT : viewtopic.php?t=193334
SPRZEDAM TROCHĘ MANELI DO MK3 + PRIV
SPRZEDAM TROCHĘ MANELI DO MK3 + PRIV
zobaczymy jak będzie się prezentował z BRA pod kolor felg, myślę, że to dobrze uzupełni całość, dzięki gingers99, za VT
osobiście pasek mi się nie podoba chociaż jest to ładne i estetyczne, ja tam wolę czarnucha SMOŁA
bardziej już szedłbym w stronę malowania bocznych listew pod kolor felg ale to chyba za ostra koncepcja
tak jak Kubuś podpowiada korki będą też pod kolor felg
tak jak obiecywałem dziś z rana działałem z zawieszką...
wywaliłem springi z tyłu RACELANDA i wstawiłem H&R, grubszy i wyższy około 1 cm, sprężyna twardsza...
sprężyna opiera się tuleję bez nakrętki regulacyjnej, na HR jest wysoko jak na zdjęciach poniżej, na RACELANDACH za nisko bo przycierało...
z uwagi na to, że nie chcę toczyć z tyłu dystansu bo tył wygląda obłędnie będę po Rotenburgu działał:
-na przód dystans 25 mm aby można było go spuścić niżej i rozwiązać problem haczenia nakrętki o rant felgi
-tył wywalę tuleję i oprę sprężynę H&R bezpośrednio o belkę...
Wg. przy takim zestawie powinno być ok bo dziś mniej więcej to mierzyłem
-=RAFAL=-, przy 8,5 J jaki maksymalny dystans mogę zastosować wg Ciebie. z przodu
powinno być ok
poniżej aktualne fotki, szału nie ma, jest za wysoko, gdybym tylko mógł bez problemów skręciłbym go niżej
osobiście pasek mi się nie podoba chociaż jest to ładne i estetyczne, ja tam wolę czarnucha SMOŁA
bardziej już szedłbym w stronę malowania bocznych listew pod kolor felg ale to chyba za ostra koncepcja
tak jak Kubuś podpowiada korki będą też pod kolor felg
tak jak obiecywałem dziś z rana działałem z zawieszką...
wywaliłem springi z tyłu RACELANDA i wstawiłem H&R, grubszy i wyższy około 1 cm, sprężyna twardsza...
sprężyna opiera się tuleję bez nakrętki regulacyjnej, na HR jest wysoko jak na zdjęciach poniżej, na RACELANDACH za nisko bo przycierało...
z uwagi na to, że nie chcę toczyć z tyłu dystansu bo tył wygląda obłędnie będę po Rotenburgu działał:
-na przód dystans 25 mm aby można było go spuścić niżej i rozwiązać problem haczenia nakrętki o rant felgi
-tył wywalę tuleję i oprę sprężynę H&R bezpośrednio o belkę...
Wg. przy takim zestawie powinno być ok bo dziś mniej więcej to mierzyłem
-=RAFAL=-, przy 8,5 J jaki maksymalny dystans mogę zastosować wg Ciebie. z przodu
powinno być ok
poniżej aktualne fotki, szału nie ma, jest za wysoko, gdybym tylko mógł bez problemów skręciłbym go niżej
moze zamiast listw jedynie lusterka okleic albo same klamki w majonezowy strzelicpelton pisze: malowania bocznych listew pod kolor felg
zobaczymy, uważam, że sama BRA bez uszu na gładko w kolorze felg zrobi odpowiednią robotę
już ją mam, na Roten ją założę
już ją mam, na Roten ją założę
to teraz tylko jakas porzadna sesyja tak jak w tamtym roku z metanem
jak ogarnę tak jak mam to poukładane w głowię przyjdzie czas na porządne zdjęcia
- ShauN
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
- daniocrack
- Forum Master
- Kontakt:
ladnie na tych majonezach tylko tyl do poprawki ta srebrna antenka mi sie nie podoba i fajnie by wygladal z tylu bez wycieraczki
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk IV] SMOŁA by PELE GT22 it's here
jak dla mnie nie ma szału i nie ma możliwości rozwoju jeśli chodzi o tył w tym momencie. dając sztywną sprężynę automatycznie pupa poszła ostro w górę co wygląda mało atrakcyjnie. dodatkowo nic z tym nie zrobisz bo nie masz już czym kręcić żeby tą przestrzeń zniwelować a więc chyba że będziesz uprawiał druciarstwo i obetniesz jeden zwój sprężyny.
ja wolał bym poprzednie sprężyny a dystans obkroić o 1cm wtedy będziesz miał i glebę i nic nie będzie tarło a przy 8,5J do tego dystans to i tak będzie szeroko że nikt nie zauważy braku 1cm.
co do dystansu na przód to nie chcę nic sugerować bo nie chcę Cię wprowadzić w błąd. ja jak walczyłem z identycznym problemem to zrobiłem tak:
podniosłem zawiechę na gwincie tak żeby po zamontowaniu koła na dystansie talerzyk był nad oponą i suwmiarką zmierzyłem ile mam od rantu talerzyka do opony, następnie doliczyłem ok 2mm i o tyle pogrubiłem dystans.
jeśli chodzi o paski to wszystko kwestia gustu ale mi się bardzo podobają i dodatkowo ten kolor - dla mnie extra
ja wolał bym poprzednie sprężyny a dystans obkroić o 1cm wtedy będziesz miał i glebę i nic nie będzie tarło a przy 8,5J do tego dystans to i tak będzie szeroko że nikt nie zauważy braku 1cm.
co do dystansu na przód to nie chcę nic sugerować bo nie chcę Cię wprowadzić w błąd. ja jak walczyłem z identycznym problemem to zrobiłem tak:
podniosłem zawiechę na gwincie tak żeby po zamontowaniu koła na dystansie talerzyk był nad oponą i suwmiarką zmierzyłem ile mam od rantu talerzyka do opony, następnie doliczyłem ok 2mm i o tyle pogrubiłem dystans.
jeśli chodzi o paski to wszystko kwestia gustu ale mi się bardzo podobają i dodatkowo ten kolor - dla mnie extra
-=RAFAL=-, to też jest rozwiązanie aby stoczyć dystans i wpakować tego RACELANDA ale to ostatnie rozwiązanie
przecież mogę jeszcze wywalić tuleję regulacyjną i oprzeć sprężynę na tylnej belce, bez tulei-=RAFAL=- pisze:nic z tym nie zrobisz bo nie masz już czym kręcić żeby tą przestrzeń zniwelować
nie będę-=RAFAL=- pisze:chyba że będziesz uprawiał druciarstwo i obetniesz jeden zwój sprężyny
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [mk IV] SMOŁA by PELE GT22 it's here
no spooko tylko ile na tym zyskasz? 5mm a prześwit z tego co widzę po fotkach ma ok 2,5 - 3cm więc nadal będzie kozapelton pisze:przecież mogę jeszcze wywalić tuleję regulacyjną i oprzeć sprężynę na tylnej belce, bez tulei-=RAFAL=- pisze:nic z tym nie zrobisz bo nie masz już czym kręcić żeby tą przestrzeń zniwelować
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zyska 10mm w 1/3 ramienia belki wiec na kole zyska ??mm :>
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.