MK2 GTI16V by tauka, czyli od 1.3 CL do GTI :)
Moderator: G0 Karcio
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Z racji tego że skończyły mi się klocki przednie postanowiłem wziąć się za hamulce. Dzisiaj przyszły nowe tarcze (przód, tył)
Długo zastanawiałem się jakie klocki do tego wybrać i zdecydowałem się w końcu postawić na coś sprawdzonego i zamówiłem ATE.
Jutro mają byc klocki. W międzyczasie odmaluję sobie zaciski no i myslę ze do weekendu uda mi się wszystko poskładac i zobaczymy jak to się bedzie sprawować.
Długo zastanawiałem się jakie klocki do tego wybrać i zdecydowałem się w końcu postawić na coś sprawdzonego i zamówiłem ATE.
Jutro mają byc klocki. W międzyczasie odmaluję sobie zaciski no i myslę ze do weekendu uda mi się wszystko poskładac i zobaczymy jak to się bedzie sprawować.
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Szok! Ale zmiany, dawno tu nie zaglądałem a tu faktycznie niewiele z eNZety pozostało. Gratuluję przede wszystkim wiary i uporu, bo ile nerwów taki swap kosztuje, to tylko ci wiedzą, co się z nim męczyli.
Przy okazji - jeśli możesz, to daj znać, jak się w końcu te bikopurki spisują, bo nad takim samym czerwonym zestawem się zastanawiam... Tyle że do seryjnego zawieszenia w NZ (ale jest już stabilizator i może będą kiedyś springi - 40mm).
Jeszcze go teraz trochę dopieścisz z zewnątrz i będzie elegansio : >
Przy okazji - jeśli możesz, to daj znać, jak się w końcu te bikopurki spisują, bo nad takim samym czerwonym zestawem się zastanawiam... Tyle że do seryjnego zawieszenia w NZ (ale jest już stabilizator i może będą kiedyś springi - 40mm).
Jeszcze go teraz trochę dopieścisz z zewnątrz i będzie elegansio : >
Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
- Dawca_Nerek
- Forum Master
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dokładnie. Padł silnik, ale przed samą śmiercią zdążył jeszcze pokazać co potrafi.konrad141 pisze:to co w koncu motorownia padła ? i własciciel mało zawału serca nie dostał czy jak ?
Dokładnie to niewiadomo co jest - autopsji nie było i w najbliższym czasie nie będzie. Albo się panewka obrócila albo coś w tym stylu, bo strasznie pukało, a teraz nawet silnik się nie chce obrócić.
Uprzedzam pytania, dalsze plany są nieznane. Wiadomo jedynie że nie zawitam na żadnym z tegorocznych zlotów.
Los auta na razie się waży. Albo pójdzie na czesci albo w zimie jakiś remoncik. Jak na razie to jeszcze nie stanąłem na nogi finansowo po przygotowaniach do tego sezonu a i tak nic z tego nie wyszło. Także moja miłośc i zapał do tego auta przeminęły.
A co do mnie, to miałem ostre zapalenie wyrostka, lekarzom udało się na czas mnie zoperować i żyje(ale co to za życie, więc siłą rzeczy nawet jak bym chciał to przy aucie grzebać nie będę...
Ostatnio zmieniony ndz cze 28, 2009 00:57 przez tauka, łącznie zmieniany 1 raz.