idąc za modą w tym sezonie latam tylko na lawecie

Jakiś czas temu zakupiłem koła , nigdy nie byłem ich super fanem ale w tym aucie wpasują się idealne w klimat . W tej chwili są w konfiguracji 17 '' , 8,5j i 9j 195/40/17 i w tym roku raczej tak zostaną , proszą się o lekkie odświeżenie i nowe gumy bo są w lekkiej agonii ale to już na przyszły sezon !
Pierwsze przymiarki w 2013r z 30mm dystansem na tyle , przy ori nadkolach nie szło tym wyjechać z garażu bez cięcia opon

Kolejne przymiarki były z dystansem na tyle 25 mm , lecz też nie szło wyjechać z garażu , wiec zapadła decyzja o podgięciu nadkoli do czego miałem uczucia 50/50 ale to jedyna opcja żeby jakoś koła wpasować , to są wstępne przymiarki , gwint jeszcze poszedł w dół z jakieś 2cm ,zobaczymy co z tego wyjdzie

Z autem od początku są jakieś przygody , po zakupie okazało się że napędy nie działają , wał był, dyfer też , przekładnia kątowa też więc drogą dedukcji doszedłem do wniosku że przyczyną może być brak zazębnika między skrzynią a przekładnią kątową . Po rozebraniu wszystkiego moje obawy okazały się słuszne , jakiś mechanik spryciula to rozłączył zapewne w celu oszczędności paliwa , ahhhh te tuningi z dawnych lat. Po zmontowaniu wszystkiego na podnośniku napęd przekazywało na tył. Po złożeniu auta będą testy czy to na pewno działa jak powinno.