przypominam
silnik 1.8 AAM 75 koni (sprawdzone na hamowni 77 koni i 143 Nm - co w 17 letnim aucie jest bdb osiągnięciem) i idealnym stanie technicznym. Przebieg ok. 160 000 - 170 000 tyś (nie wiecej, ale nie potrafię dokładnie powiedzieć ile jest, gdyż już trzeci licznik jest podpięty do tego silnika), do niego dopięty układ wydechowy remus dedykowany do tego silnika, filtr powietrza wymieniony na wkładkę o zwiększonym przepływie firmy KN, dołożyłem również wygłuszenie maski z golfa gti tdi oraz założyłem siłowniki maski (co naprawdę ułatwia zaglądanie pod maskę). Silnik zalany jest olejem półsyntetycznym CASTROL GTX MAGNATEC 10w40 (do wymiany za conajmniej 5000km), tankowany wyłącznie na stacji orlen paliwem verva 98
buda GL '92
standardowo wyposażony był w:
-wspomaganie kierownicy
-centralny zamek
-elektrycznie sterowane lusterka
-podgrzewanie tylnej szyby
-elektryczny szyberdach - założyłem nowe oryginalne prowadnice (stare lubią pękać, koszt obu to ponad 400 zł)
-elektrycznie regulowane przednie światła
-przednie światła przeciwmgłowe
dodatkowo ja dołożyłem:
-elektryczne szyby wraz z modułem komfortu (otwieranie i zamykanie "z kluczyka")
-elektrycznie podgrzewane lusterka
-elektrycznie podgrzewane dysze spryskiwaczy
-niebiesko - czarne półkubełki i profilowana, dwuczęściowa tylna kanapa z wersji bonjovi
-skórzaną kierownicę z najmocniejszej odmiany golfa (2.9 vr6 syncro)
-gałkę skórzaną od audi s3
-licznik "nowego typu"
-komputer pokładowy MFA - pokazuje dystans, spalanie, średnią prędkość, temperaturę powietrza (na polu), temperaturę oleju, czas jazdy
-daszki przeciwsłoneczne z zamykanymi lusterkami pochodzące z golfa xx jahre
-"chromowane" klamki wewnętrzne
-stojak na telefon w konsoli środkowej (z wersji wyposażonej w tel. pokładowy)
-podłokietnik dedykowany do golfa 3 (nie jakiś uniwersalny badziew)
-Wnętrze auta zostało wygłuszone taśmą bitumiczną (drzwi, podłoga, bagażnik), założone zostały dystanse głośnikowe POWE (ogólnie całe auto jest profesjonalnie przygotowane pod car - audio, ja sprzedaję BEZ radia, wzmacniacza i głośników)
-schowek na 6 płyt CD
-zaślepki z wersji pink floyd
-grube welurowe dywaniki
-welurowe wnętrze bagażnika (oryginalnie było plastikowo - gumowe)
Z zewnątrz doszło:
-akcesoryjne światła przednie HELLA a'la golf 4
-akcesoryjne lampy tylne HELLA red-white (duży rarytas)
-migacze przednie clear (aby pasowały do lamp przednich)
-migacze boczne lekko dymione
-wszystkie wycieraczki VALEO FLAT
-PAKIET OSPOJLEROWANIA GTI (grill, szeroka dokładka zderzaka (ORYGINAŁ W IDEALNYM STANIE!), progi, lotka na tylnej szybie
Auto porusza się na 17x8 calowych felgach DEZENT C (CUP), które na ten sezon zostały częściowo wypolerowane, obutych w kultowe już opony UNIROYAL RAINSPORT 1 w rozmiarze 205x40. Samochód został wyposażony w zestaw torowy H&R CUP obniżający auto o 60 mm z przodu i 40 z tyłu
do auta dokładam koła zimowe z prawie nowymi oponami (2 szt kupione na tą, a 2 na zeszłą zimę), dywaniki gumowe na zimę
dokładniejszy opis znajduje się w temacie z samochodem, zapraszam do lektury całości (podejrzewam, że nie napisałem o wszystkich rzeczach jakie były w aucie zrobione)
auto posiada kilka wad (wymienię wszystko)
- silniczki regulacji świateł mają zimne luty i nie działają zawsze
- czasami zawiesza się pływak (koszt naprawy to 50zł za pływak + 50 robocizna)
- przednie prawe nadkole nadaje się do naprawy blacharskiej
reszta auta w stanie bdb i mówię to z ręką na sercu
CENA jaka mnie interesuje to 13000 - dla forumowiczów 12, z tym że to jest cena ostateczna i nie podlega ona negocjacji
dla pytaczy "dlaczego tak drogo" - koła warte są 1500, opony 1000, zawieszenie ~1500 (nowe 800 funtów, używka praktycznie nie do dostania), pakiet gti ~800 zł, wygłuszenie auta nie licząc robocizny ok 500, fotele ok. 500, zimówki ok 500, wszystkie pozostałe dodatki ok 3500-4000
auto w ciągłej eksploatacji, możliwość obejrzenia w Krakowie, Wieliczce, Brzesku
kontakt przez PW lub mail wwiecha@gmail.com lub tel. 602112344 (nie odpisuję na smsy!!)
kilka zdjęć (dużo więcej w pierwszym poście tematu z autem)