No i więcej nie trzebaCompSport pisze:punkty zmiany biegow, obroty lunch control, szybkosc zmiany biegow, limiter momentu obrotowego

Moderator: G0 Karcio
No i więcej nie trzebaCompSport pisze:punkty zmiany biegow, obroty lunch control, szybkosc zmiany biegow, limiter momentu obrotowego
Wrzuć bieg na N przy tej prędkościravraj pisze:a ja bym chciał 7dmy bieg!
Wrzucę "R" jak golf eRrrrrrzlos pisze:Wrzuć bieg na N przy tej prędkościravraj pisze:a ja bym chciał 7dmy bieg!
jak Rakietaravraj pisze:Wrzucę "R" jak golf eRrrrrr
R20 ma 2 katalizatory. Nie wiem dlaczego, Hans jeden wie...ravraj pisze:chociaż bez sportowego katalizatora to chyba nie tosamo co?
jest jakaś zmiana w powerze bez zmiany katalizatora?
Ogień Panie, ogień! Plany konkretne, więc oby udało się je zrealizować. No i co by przyniosły oczekiwane efektyzlos pisze:Ja mam w planach na kwiecień:
- dolot z termoizolacją + wydajniejszy filtr powietrza
- sportowy katek
- wydech w MG
- wydajniejsza pompa paliwa
- ustawienie skrzyni (obroty LC na 4600, poprawka na mocniejszy niutek bo ostatnio trzymała mi pewne parametry, szlify drobniejsze)
To pozwoli mi zredukować spore opory powietrza w układach dolotowym i wydechowym oraz na (wiem, wiem - dziecinne) konkretniejszą marchewę przy odpuszczeniu gazu. Oraz zejść w okolice niskich 4 sekund do setki.
Z takim setupem wejdę na +350 koników, przy dobrych wiatrach może się zbliżę do 400 (marzenie!) z niutkiem ok. 450.
I to będzie tyle, ponad 180 koni z litra bez wymiany turbo to i tak sporo.
Masz już coś na oku?zlos pisze: Więcej będzie w następnej furze
Marchewki troszeczkę dziecinne - ja już w wieku jestem. Choć jak popatrzę na innych facetów zbliżających się do 40. to może jednak nie tak dziecinneMatthewG pisze:Marchewki dziecinne? W tym momencie to chyba najbardziej pożądane cuś, które chciałbym mieć w moim GolfikuAle zastanawiam się czy coś z tego wyjdzie. Według mnie nawet jeśli będziesz miał sportowy katalizator to z ognia nici, takie coś raczej tylko przy decat'ie. Może ktoś znający ten temat się wypowie?
Mam kilka, ale najpierw nacieszę się Golfikiem po poprawkachnavwiedzony pisze:Masz już coś na oku?
Ja miałem przelot 3' bez katalizatora i z policją nie było żadnych problemów,samochód z turbo chodzi dużo ciszej na takim wydechu niż bez.Nawet na przeglądzie mi z ciekawości wsadzili do wydechu ten analizator spalin i byli w szoku bo prawie w normie wyszło.MatthewG pisze:Mnie od tego pomysłu najbardziej odstraszała wizja kontroli drogowej bądź konieczność zrobienia przeglądu
Tak właśnie jest, ja na seryjnym kompie w pewnym okresie mogłem stać w miejscu i walić marchwey bez przerwy a na vemsie to dopiero jak nitro odpalałem to szły.MatthewG pisze: Zastanawiałem się później czym to może być spowodowane bo u jego kumpli to idą konkretne płomienie i doszedłem do wniosku, że to chyba w dużej mierze zależy od tego jak auto jest wystrojone.
Zgadzam się, silnik 63AMG brzmi jak wkur.iony Zeus. Ale taka moc na jednej (tylnej) ośce to auto zbudowane dla dróg Kalifornii, a nie na polskie słoty i śniegi.MatthewG pisze: C63 AMG, kupiłbym go dla samego brzmienia tego silnika
Nie wiem. PiSi kończy teraz projekt, możliwe, że za parę tygodni będą filmiki. A jak odwiedzi C. to będzie ich mnóstwoMatthewG pisze:A nakręcił jakieś filmiki na których widać te marchewy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości