To by Apsik musiał się na nowo narodzić chybaz tym leaderem to masz przejscia :/ wyrzuc to i wstaw turbo

Moderator: G0 Karcio
Dzięki, ale plany jak narazie skromne, bo większość już zrobiona (moim zdaniem)adam81 pisze:Powodzenia w dalszych pracach
Wiesz nie napisałem nigdy, jak znam życie to zawsze będę coś tam grzebał (jak np te pasy), ale nie beda to jakieś znaczące modyfikacje jak np. klatka, inne koło czy coś. Raczej popracuję nad detalami i jak juz wczesniej pisalem musze zabrac sie za te odwlekane sprzeglo i skrzynie ... chociaż jak narazie sprzeglo sie sprawujeadam81 pisze:Nigdy nie mów nigdy. Z tego co wyczytałem to "orientujesz sie " w tym motorze bo wczoraj zakupiłem całego mk II G60, nadwozie tragedia, ale zakupiony z myśla o swapie, motor PG , więc będę miał baaardzo dużo pytań. Pozdrawiam.
Co tu dużo komentować - TheGwiazdor wie o co piszeTheGwiazdor pisze:Cytat:
z tym leaderem to masz przejscia :/ wyrzuc to i wstaw turbo
To by Apsik musiał się na nowo narodzić chyba
Auto było malowane na 2 tygodnie przed Worthersee 2007Piekne auto Apsik Ty je malujesz co roku czy jak?Albo mi sie wydaje albo czesto jest u lakiernika gosciem
AdamTDI pisze:jest to droga z Głubczyc na Kedzierzyn-Koźle na wysokości skrzyrzowania w kierunku na Baborów i na Grudynię Wlk.
Do filmiku trzeba było jechac nieco ... żwawiej.AdamTDI pisze:Dobrze że mnie tam nie było bo napewno dostał bym baty.
DziękiAdamTDI pisze:Pozdro dla was. Respekt dla G60.
Podaj mi chociaz jeden rozsądny powód uzasadniający Twoj komentarz.jakubu pisze:tylko moglbys mu butowac bardziej ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 30 gości