Golf mkIV cabrio by djbro
Moderator: G0 Karcio
- jaco_vw_jetta
- Ma gadane
- Kontakt:
- M@rtin
- Gadatliwa bestia
- Auto: A6 C5
- Silnik: 2.4
- Kontakt:
djbro, no kolego to pojechales teraz z fantami
Przedtem było konkretnie - teraz jeszcze lepiej.
Pozdro
M@rtin

Przedtem było konkretnie - teraz jeszcze lepiej.
Pozdro
M@rtin
Ostatnio zmieniony ndz mar 02, 2008 22:28 przez M@rtin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tommek-GTI
- Ma gadane
- go_grzeniu
- Mały gagatek
- jaco_vw_jetta
- Ma gadane
- Kontakt:
- jaco_vw_jetta
- Ma gadane
- Kontakt:
- barteKKK03
- V.I.P.
- go_grzeniu
- Mały gagatek
- Tommek-GTI
- Ma gadane
Jak juz niektorzy wiedza, od jakiegos czasu myslalem nad swapem...jaco_vw_jetta pisze:bros kola dobre , ale co ty robisz z tym autkiem ze takie zapyziale
pewnego wieczoru wypatrzylem w austrii golfa mk3 bez tylnej klapy, foteli, bez belki z tylu, tapicery drzwi i po delikatnym dzwonie, ale za to z elektryka szyb, szybrem elektrycznym nowego typu i silnikiem jakim chcialem za chyba 150 ojro z roku 97
Golf zakupiony przywieziony jeszcze cena ugadana na 100 euro chyba (bo bylo brane drugie auto), a decyzja zostala taka podjeta, ze jak zmieniac benzyne na diesla, a w dodatku automata, na manual to i bak i elektryka i linki od skrzyni i lewarek i pedal gazu i jeszcze pewnie duzo innych, wiec musialobyc cale auto, najlepiej z tylem przejechanym przez walec

przypominam, ze golf ma przede wszystkim wygladac, a nie jezdzic, wiem, ze klekot do cabrio nie ten teges, ale ja dziekuje za jazde za 13 litrow na 100 km

no wiec silnik w golfie to 1z (wolalbym afn, ale moj golf to projekt raczej nisko budzetowy, takze jak sie trafil 1z, to bedzie 1z

mam pare pomyslow jak to zrobic pod maska i mam nadzieje, ze wyjdzie przynajmniej fajnie

Jakis czas pozniej w niemczech znalazlem mk4 cabrio z 99 roku goly i wesoly (tylko elektryka szyb) za 1000 euro po dzwonie oczywiscie (ja innych aut nie biore

Bo tak sobie przemyslalem wszystkoi tak czy siak mojego trzeba calego rozbierac, wiec poprzekladam sobie fajne fanty do tego z 99 roku i sie zrobi jeszcze silnik i air juz w tym nowym

Nad 99 prace ruszyly stosunkowo niedawno bo 2 miesiace temu, a mialem go od wakacji, po prostu nie bylo do niego czesci...tzn zawsze jest serwis, ale ja nie ejstem desperat, ze musze miec na juz i nie bede placic po 2400 za blotnik

czesci zostaly skompletowane, blacharz wzial sie do roboty, 2 tygodnie temu oddal autko, pozaginalismy z ojcem ranty, usunalem antenke z blotnika, no i we wtorek zadzwonil do mnie ojciec i mowi ze golf jest w czarnym podkladzie

dzisiaj zajechalem i poogladalem i cyknalem pierwsze fotki, ktore nadaja sie do pokazania publicznosci

teraz jak przyjdzie sloneczko golf bedzie wystawiany i sie bedzie wygrzewal z tydzien okolo, zeby szpachla i rozne *#cenzura#* sobie mogly powypuszczac baki

Wyszlo lux (przynajmniej tak wyglada

kolejny krok to pomalowanie calej budy czarnym akrylem (tak dla pewnosci 100 % najlepiej wszystko na nim widac), a nastepnie docelowy kolor - ten sam co byl na 97 cabby czyli lc9z czarna perla

oto fotony tego co zobaczylem dzisiaj

pracy duzo, czasu malo, raczej w tym sezonie nie zajade na zaden zlot... caly czerwiec sesja, od lipca wezme sie konkretnie za auto i MOZE na blasen zdaze....
Dystanse na zamowienie: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46315
Mk4 cabrio project: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23240
Mk4 cabrio project: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23240