Niedługo do Goferka zostaną założone nowe kółeczka i gewinde

Kurczaki, żebym tylko do Vw Manii się wyrobił z robotą

.
Gwint będzie niestety tylko MTS Technik -nowy lub jak się skuszę to FK Highline używany ale jak nówka z tym, że z Polo 99r a tam jest problem z tyłem, bo za krótki. Robiąc przymiarkę samego tyłu podkręciłem go do samej góry na maksa i Golf stał mniej więcej 2-3cm niżej niż teraz więc cały zakres regulacji (i jedyny) będzie tylko w dół ale ten temat jest jeszcze do przemyślenia.
Wspomniałem już o kolejnych szpulkach do Goferka, przez nie właśnie nie wyrobię z kasą na nowego Weitec'a ale co tam... Kupiłem za grosze BBS RS 008 7x16 (narazie

) od gościa prosto z auta. Poprostu podjechałem, spytałem się czy nie chce sprzedać a ten od razu że tak bo dla niego te są brzydkie i za małe do auta (Mercedes SEC 500 90r.) i chce 18cali. Gość zupełnie nie wiedział co ma bo oddał je za śmieszną kasę

. Fele są w bdb stanie, kompletne, jeździły na baloniastych oponach w Holandii a u nas to auto wiecznie stało jeszcze na tablicach od Guldenów

.
Teraz zostało mi tylko rozkręcić kółeczka, oddać śrubki do chromowania, ranty i śrubę centralną odrzeć z lakieru i wypolerejszyn, trysnąć lakierem rotory i gites majonez. Póki co koła będą na dystansach ale z czasem w takiej opcji zostanie tylko przód a tylne felgi dostaną 2 calowe ranty (teraz są 1calowe) i zostaną przykręcone bezpośredni do piasty (się wywierci na 5x112 otwory).
Już się w Kapsko Dziuni nie mogę doczekać
Jak ogarnę temat to wrzucę fotosy

Mój Ex GTI Edition- RH ZW2, MTS-Technik, Hella Black Magic, H1 Smoked. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180827