a wiec ostatnio się u mnie działo

może nie od strony modów i tuningu tylko od strony technicznej lecz także bardzo ważnej jak dla mnie
Jak kupiłem auto to poprzednia właścicielka powiedziała że klima jej działała ale jakoś 2 miesiące po kupnie juz przestało chłodzić i chyba sie skończył czynnik... Wiec pojechałem nabić klime i co sie okazało :-? dziura w instalacji... ale gdzie hymmm ... a że była to blondndyna [nie obrażając zalogowanych kobiet

] założyła sobie neony nad nogami pasażera zeby jej w nocy ładnie śiwciło i co ? przewierciała parownik klimatyzacji :/ [wymiana 500zł; 400zł parownik; nabicie 200zł] no to złapałem sie za głowe i mówię pierd*** tą klime

ale znalazłem na allegro parownik za 170zł i zabrałem sie do roboty... [godzina 10rano]
ściągnięcie dechy trwało około 3godz [nie chciałem nic na szybkiego robić zeby nic nie połamać/uszkodzić] po jej ściągnięciu dopiero zaczęła mękka :/ nie mogłem za nic wyciągnąć tego parownika :/ po kolejnych 3 godzinach udało sie go wyciągnąc :-D
cały happy biore nowy wkładam... i co ..? nie pasuje :wstyd:

był dłuższy o 5-7mm i nie chciał sie zmieścic :/ ale po godzinie męki jakoś go upchałem [musiałem przerobić trochę miejsce w którym on siedział ] i zacząłem powoli wszytsko składać :/ godzina 21:30 już robiło sie ciemnno wiec odłożyłem resztę na drugi dzień [czyli poskręcanie całej dechy

]
Wstałem o 9 i dalej do roboty

po 3 godzinach udało sie wszytsko poskładać
oczywiście nie odbyło sie bez ofiar

i pozostałych częsci
no to szybo do Malborka aby nabić klimę [tu tez troche problemów bo zamykali juz warsztat i nie chcieli mnie juz przyjąć ale jakoś udało sie pogadać i zrobili ]
podłączenie auta i tu sie modliłem aby przy próbie szczelności układu nie pokazało że jeszcze coś jest uszkodzone

na szczęście wszystko było oki
i po 2 dniach walki, klima w końcu działa

teraz aż miło sie stoi w korku
ps. postaram sie zrobić małą fotorelacje z wyciągania parownika.. bo może ktoś także będzie to wymieniał i może mu sie to przyda i zrobi to o wiele szybciej
ps 2. sorki że sie tak rozpisałem

:green_fuck: