Ja niestety nie jestem z twoich okolicksyniu22 pisze:moge zasponsorowac dobra flaszke albo bak paliwa

Moderator: G0 Karcio
Ja niestety nie jestem z twoich okolicksyniu22 pisze:moge zasponsorowac dobra flaszke albo bak paliwa
Ja jestem na forum ale rzadko zaglądamvrs pisze:No moim skromnym zdaniem to Scirocco jak na 250KM jest bardzo szybkie...zlos pisze:Lucas zawsze dobrze ogarniał starty i furę. Na tyle, że miałem dziwne wrażenie, że miał tendencje do zapominania o kilku koniach w swoim aucie
daniel1d pisze:Że z rolki to sprawa normalna że jest szybszy bo ma ośkę ale z miejsca to dziwna sprawa.No chyba że zapomniał że więcej koni niż mówi
I -100kg...
No widziałem jego wykres gdzieś na jakimś forum... On twierdzi że na Gtechu robi powtarzalne 5.25 do 100 no to to jest zdecydowanie szybciej niż seryjny Golf R nawet z DSG... Wiem że Gtech to nie jest super sprzęt pomiarowy ale zawsze... Myślę że jednak mam te pi$#%3ne limitery i chyba będę z nimi żył do końca gwarancji
Daniel przy okazji to bym się kiedyś z tobą złapał jeżeli jeszcze będziesz miał serię
EDIT:
Mam wykres http://www.gaweda.com/Matschke/VTG/Scirocco.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Nic nie założę bo to co jest to jest do jeżdżeniaLucasLucas pisze:Jesli chodzi o same pojedynki z golfem R to wiecie nawet najmniejsza zmiana spowoduje ze Rka bedzie szybsza. Zalozysz vRS 18 i juz wygrasz, a moze kwestia obrotow na starcie juz pomoze.
No starty to Ty masz opanowane bardzo dobrze...LucasLucas pisze:Spoko, zalatwie ci fajnych przeciwnikow bo moze to nie jest kwestia twoich startow, tylko moich![]()
skillujeLucasLucas pisze:ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
Lucas, miło się czytaLucasLucas pisze:ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
Patryk z CS ustawiał mi nieco inaczej sprzęgło przy LC. Teraz nie mam takiego strzału i zrywania laków, jest nieco łagodniej. Najgorsze w LC/DSG jest utracić trakcję na pierwszych metrach, wtedy jest efekt "żaby" - obroty skaczą, auto startuje nierówno, skrzynka głupieje. Zwykle oznacza to utratę 0.5-1 sekundy 0-100kmh, przy równych furach to praktycznie przegrana.vrs pisze:Nie wiem jak to jest rozwiązane w DSG ale jak jest za mało rpm w manualu na starcie to w ogóle nie chce jechać
Popatrz na listę, czy jest ktoś z Wielkopolski. Ja niestety nie pomogę.ksyniu22 pisze: czy ktos mnie nie zabierze na sprt R-gruppe?
Dokładnie,aż sam byłem żdziwiony.Koleżka z serwisu sprawdzał po numerze Vin i się okazało,że mam IC identyko jaki siedzi w S3zlos pisze:Ja musiałem wymieniać, Rybak dostał IC z fabryki dobre.
Tomciu, a nie mówiłem.Spróbuj tak na mokrym będzie jeszcze fajniejzlos pisze:Przy starcie z wolnej stopy sprzęgło działa natychmiast, bez łagodnego popłynięcia. Wtedy też na cywilnych gumach jest problem. Jak brałem się z jakimś bikerem, to spaliłem wszystkie 4 gumy (gładki asfalt, tzw. "cichy"). Efekt był taki, że stałem w miejscu, a auto paliło gumy. Wyglądało chyba fajnie, ale przestawiło mnie o 2 metry w bok - to już nie było fajne.
Eee tam,podejrzewam,że nie zabije.Tomek chyba nawet lubi jak się bajerka kręci w tym wątku, nawet nie na temat Jego auta.Przynajmniej jest co poczytaćLucasLucas pisze:ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
Ogólnie muszę uważać. Start ze świateł ma teraz dodatkowe utrudnienie. Muszę tak celować, żeby koła nie przejechały po pasach dla pieszych, bo farba jest śliska i bardzo łatwo jest zabuksować na niejRybak pisze:Tomciu, a nie mówiłem.Spróbuj tak na mokrym będzie jeszcze fajniej
Rybak pisze:Chłopaki dobra rada,zmieńcie te coolery,poprawicie termikę żeby na Ułężu nie gotować aut,a i tak jak będziecie chcieli w przyszłości coś rzeżbić to Was to nie ominie.
Tutaj mamy szum informacyjny, bo niektóre eRki z drugiego półrocza mają plastikowe boczki, inne mają mocniejszy IC z fabryki. Jak znam życie, to sam VAG nie wie dlaczego tak jest.Rybak pisze:Koleżka z serwisu sprawdzał po numerze Vin i się okazało,że mam IC identyko jaki siedzi w S3
IC pomaga i auto nie puchnie w upalne dni (typowy objaw niskiej pojemności cieplnej IC), zmiana w termice mierzona temperaturą oleju nie jest wielka, ale zauważalna - daje 3-4 stopnie chłodniejszą oliwę. Jaro, obaj dobrze wiemy, że dopiero wymiana wydechu i zastąpienie 2 ceramicznych katalizatorów daje o wiele większy chłodek, co jest miłym dodatkiem do prawie 10% mocy/niutków.Rybak pisze:Chłopaki dobra rada,zmieńcie te coolery,poprawicie termikę żeby na Ułężu nie gotować aut,a i tak jak będziecie chcieli w przyszłości coś rzeżbić to Was to nie ominie.
No on jest ogólnie chętny więc pewnie nie będzie problemu a jakie mniej więcej czasy robi ta fabia ? ja ostatnio na bemowie łapalem się z tak wystrojona na 250/260km jak jeszcze mialem serie.vrs pisze:No starty to Ty masz opanowane bardzo dobrze...LucasLucas pisze:Spoko, zalatwie ci fajnych przeciwnikow bo moze to nie jest kwestia twoich startow, tylko moich![]()
![]()
No jacyś tam przeciwnicy już się pojawiają![]()
EDIT: Aha, przypomniałem sobie, miałbym sparing partnera dla tego Golfa GTI o ile ciągle będzie serią. Kolega ujeżdża moją byłą Fabię RS 190KM. Myślę że mogło by być ciekawie
Tomek nie ma sprawy, chociaż nie sądze abym dysponował wiedzą której ty nie zgłębiłeś przy ruszaniu z LCzlos pisze:Lucas, miło się czytaLucasLucas pisze:ale OT Tomkowi robimy, zabije nasWiększość tego wątku to OT
Wiem, że super ogarniasz starty i nie ukrywam, że mam chęć ukraść nieco Twojej wiedzy...
Może dasz się namówić na małe szkolenie?
Patryk z CS ustawiał mi nieco inaczej sprzęgło przy LC. Teraz nie mam takiego strzału i zrywania laków, jest nieco łagodniej. Najgorsze w LC/DSG jest utracić trakcję na pierwszych metrach, wtedy jest efekt "żaby" - obroty skaczą, auto startuje nierówno, skrzynka głupieje. Zwykle oznacza to utratę 0.5-1 sekundy 0-100kmh, przy równych furach to praktycznie przegrana.vrs pisze:Nie wiem jak to jest rozwiązane w DSG ale jak jest za mało rpm w manualu na starcie to w ogóle nie chce jechać
Przy starcie z wolnej stopy sprzęgło działa natychmiast, bez łagodnego popłynięcia. Wtedy też na cywilnych gumach jest problem. Jak brałem się z jakimś bikerem, to spaliłem wszystkie 4 gumy (gładki asfalt, tzw. "cichy"). Efekt był taki, że stałem w miejscu, a auto paliło gumy. Wyglądało chyba fajnie, ale przestawiło mnie o 2 metry w bok - to już nie było fajne.
Popatrz na listę, czy jest ktoś z Wielkopolski. Ja niestety nie pomogę.ksyniu22 pisze: czy ktos mnie nie zabierze na sprt R-gruppe?
No to musim na tym R-Gruppe to obadać bo aż mi się wierzyć nie chce, wg fabryki ten IC (z literą P na końcu) nigdy nie był montowany w Golfie RRybak pisze:Dokładnie,aż sam byłem żdziwiony.Koleżka z serwisu sprawdzał po numerze Vin i się okazało,że mam IC identyko jaki siedzi w S3zlos pisze:Ja musiałem wymieniać, Rybak dostał IC z fabryki dobre.Schylamy się patrzymy w prawy dolny wlot powietrza i jest, faktycznie cały metalowy (aluminiowy?) sobie siedzi
Ucieszyłem się,bo parę złotych zostało w kieszeni,a już chciałem zamawiać drugi,bo wiedziałem,że bez coolera z s3 o większych przyrostach mocy mogę sobie pomarzyć.Koleżka stwierdził,że to jest erka z drugiego półrocza i dlatego poprawili się z tym nieszczęsnym IC.No ale z tego co czytam,to nie ma to pokrycia w rzeczywistości
Chłopaki dobra rada,zmieńcie te coolery,poprawicie termikę żeby na Ułężu nie gotować aut,a i tak jak będziecie chcieli w przyszłości coś rzeżbić to Was to nie ominie.Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości