[GOLF MKIV] 1,9 TDI by KonradzikIV - powrót do serii
Moderator: G0 Karcio
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Nie rozumiem dlaczego Wy tak chwalicie ASO czy u Was nie ma fachowców od takich robót lakierniczo blacharskich ?? Przepłacacie tylko kupę szmalu płacać za rzeczy "ori" a czym się różni maska z allegro ściągnięta z innego golfa od nowej w serwisie ?? Dasz do ASO nie dostaniesz nic do porfela, dasz do dobrego warsztatu to jeszcze na dobre picie zostanie
KonradzikIV, dostanie z 4-5000zł, zrobi za 3500zł
KonradzikIV, dostanie z 4-5000zł, zrobi za 3500zł
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
za sam xenon tyle będzie + blacharka i malowanieDawca_Nerek pisze:dostanie z 4-5000zł
Konrad jak masz wartość auta giełdową rocznika i mocy ?
stawiam w okolicach 8 jak policzą dobrze xenon
Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 12:37 przez Kulon, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
podałem najniższy poziom ale sądzę że na rękę wypłacą bliżej mojej podanej kwoty. Oby było jak najwięcejKulon pisze:stawiam w okolicach 8 jak policzą dobrze xenon
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
nie pamiętam dokładniem ok 20 tysięcy.Kulon pisze:Konrad jak masz wartość auta giełdową rocznika i mocy ?
weźcie uwagę przy naprawie że xenon jest do odratowania (Zielona Góra się tym zajmie) a zderzak i tak czeka już od jakieś czasu gotowy - do naprawy tak naprawdę będe tylko potrzebował maski, grila, i zobaczymy co dalej po ściągnięciu zderzaka. Czekam niecierpliwie na oględziny bo auto musi być gotowe na początek Maja....
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Do wymiany pójdzie na pewno jedna lampa (nie wiem jak druga czy tez połamana) , zderzak i listwa, maska, grill, belka zderzaka, wzmocnienie czołowe,zamek maski, byc moze tez chłodnica z tego co gadaliśmy.
Do naprawy błotniki
Lakierowanie błotniki stopien III, maska i zderzak z listwą stopień I,
Robocizna i lakierowanie jakieś 2000zł
Części 2100-2300 zł (przy założeniu ze 1 lampa)
wiec koszotrysowo wyjdzie ok 4200zł uwzględniając udział własny jaki jest na tej polisie będzie 3400 zl
Do naprawy błotniki
Lakierowanie błotniki stopien III, maska i zderzak z listwą stopień I,
Robocizna i lakierowanie jakieś 2000zł
Części 2100-2300 zł (przy założeniu ze 1 lampa)
wiec koszotrysowo wyjdzie ok 4200zł uwzględniając udział własny jaki jest na tej polisie będzie 3400 zl
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- zajac
- Kontakt:
a biorąc pod uwage fakt , ze lampa jest do naprawy , zderzak jest w garazu, maske się kupi za 200, belka moze sie uratuje, a jak nie to 50 zł, zamek jakies 120, grill 120, pas przedni 170
wiec koszty gratów 560 zł a reszta na naprawę lampy i malowanie wszystkiego co mialo byc przed stluczka pomalowane
wiec koszty gratów 560 zł a reszta na naprawę lampy i malowanie wszystkiego co mialo byc przed stluczka pomalowane
zajac, uważasz że ile jedna lampa xenonowa kosztuję jeżeli zakładasz że części w okolicy 2100-2300 zł wyjdą
tak w ramach porównania za taką stłuczkę jak na poniższych zdjęciach wypłacono mi 3500 zł - lampa xenonowa była zaliczona do wymiany
tak więc Konrad jest o co powalczyć wiedząc co się ma
tak w ramach porównania za taką stłuczkę jak na poniższych zdjęciach wypłacono mi 3500 zł - lampa xenonowa była zaliczona do wymiany
tak więc Konrad jest o co powalczyć wiedząc co się ma
Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 18:42 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
- zajac
- Kontakt:
Kulon, wyobraź sobie, że wiem.A wartość części podana jest w cenie netto bo bez podatku konrad bedzie miał płacone
a ty wiesz ze np zderzak w kosztorysie bedzie kosztował 133,86 zł plus 37,31 zł listwa, znaczek 39,74 zł, przykrywka dyszy 22,22 zł, grill 29,80 zł, itd
więc jak do tych powyższych doliczysz 1700 zł za lampe to akurat wyjdzie te 2100-2300 netto
a wydaje mi się ze ty miales płacone z OC sprawcy
i wez jeszcze pod uwagę ze rozliczenie w krakowie bedzie mniejsze ze względu na ceny roboczogodzin i wartości cen częsci na terenie woj malopolskiego
oczywiście nie upieram sie ze bedzie tyle i mam nadzieje ze bedzie wiecej, ale znajac realia działania ubezpieczycieli to nie jestem przekonany ze bedzie wiecej
a ty wiesz ze np zderzak w kosztorysie bedzie kosztował 133,86 zł plus 37,31 zł listwa, znaczek 39,74 zł, przykrywka dyszy 22,22 zł, grill 29,80 zł, itd
więc jak do tych powyższych doliczysz 1700 zł za lampe to akurat wyjdzie te 2100-2300 netto
a wydaje mi się ze ty miales płacone z OC sprawcy
i wez jeszcze pod uwagę ze rozliczenie w krakowie bedzie mniejsze ze względu na ceny roboczogodzin i wartości cen częsci na terenie woj malopolskiego
oczywiście nie upieram sie ze bedzie tyle i mam nadzieje ze bedzie wiecej, ale znajac realia działania ubezpieczycieli to nie jestem przekonany ze bedzie wiecej
Ostatnio zmieniony pn kwie 19, 2010 00:10 przez zajac, łącznie zmieniany 6 razy.