[mk3][OEM+]z miłości do detali
Moderator: G0 Karcio
auto żyje i ma się dobrze fotka z dzisiejszego spotu gr. małopolskiej. Jeszcze w opcji zimowej, i tak prawdopodobnie do 11 kwietnia będzie.
Auto ma już umówioną wizytę u lekarza - blacharza błotnik idzie do wymiany + pod lampą babol się zrobił...
w tym samym okresie do auta dojdzie stabilizator (juz czeka), rozpórka przednia (jutro powinna już być) i (tutaj się waham) albo poliuretan, albo miks gum z audi s3 i gti...
trochę popękał mi podłokietnik (tj ta niby skóra) więc idzie do obszycia takim materiałem jak fotele...
co więcej - na bieżąco będę informował
- stepniak.p
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no fajnego masz tego golfa....
pracy włożone co nie miara
pomodzone chyba wszystko
Pozdrawiam zycze bezawaryjnosci powodzenia w dalszym modzeniu
/-edit - wywaliłem treść łamiącą reg - Wojtek
pracy włożone co nie miara
pomodzone chyba wszystko
Pozdrawiam zycze bezawaryjnosci powodzenia w dalszym modzeniu
/-edit - wywaliłem treść łamiącą reg - Wojtek
Ostatnio zmieniony pn mar 08, 2010 18:53 przez stepniak.p, łącznie zmieniany 1 raz.
OBECNIE : MK6 1.6 TDI DSG
BYŁO: Polo IV 9n3
BYŁO : MK5
12.03.2012 18:40 - Golf mk5 został sprzedany
BYŁ : MK 6 ; 1.4 TSI ; 122KM ; HIGHLINE
BYŁO: Polo IV 9n3
BYŁO : MK5
12.03.2012 18:40 - Golf mk5 został sprzedany
BYŁ : MK 6 ; 1.4 TSI ; 122KM ; HIGHLINE
Miło mi, że Ci się podoba
Auto idzie od przyszłego wtorku na warsztat, muszę włożyć w niego trochę "niewidocznej" kasy - wymieniam błotnik, bo rdza pobudzona solą zjadła mi go przez zimę, trochę tył zaczęło brać po zimie, więc to też od razu zrobię.
do tego:
- zakładam stabilizator (w aam nie ma seryjnie)
- zakładam górną przednią rozpórkę (stalowa regulowana OMP)
- wymieniam wszystkie gumy w zawieszeniu na mocniejsze (w większości od audi S3) - miał być poliuretan, ale że auto służy mi na codzień i miesięcznie kilka tys. km nim robię nie mogę zrobić totalnych taczek z niego...
myślę, że za 2 tyg. będzie wszystko ogarnięte
do tego felgi odnawiam po zeszłym sezonie (muszę poler poprawić, bo się trochę przez zimę utleniło alu). Auto chcę złożyć na 11 kwietnia na wielki spot integracyjny vw małopolska & śląsk, jak coś będzie już to oczywiście dam fotki
ps. stepniak.p, za teksty "zapraszam do mnie" na tym forum od lat przyznawane są warny (za spam) - dzisiaj upomnienie dostajesz ustne, ale pamiętaj o tym
Auto idzie od przyszłego wtorku na warsztat, muszę włożyć w niego trochę "niewidocznej" kasy - wymieniam błotnik, bo rdza pobudzona solą zjadła mi go przez zimę, trochę tył zaczęło brać po zimie, więc to też od razu zrobię.
do tego:
- zakładam stabilizator (w aam nie ma seryjnie)
- zakładam górną przednią rozpórkę (stalowa regulowana OMP)
- wymieniam wszystkie gumy w zawieszeniu na mocniejsze (w większości od audi S3) - miał być poliuretan, ale że auto służy mi na codzień i miesięcznie kilka tys. km nim robię nie mogę zrobić totalnych taczek z niego...
myślę, że za 2 tyg. będzie wszystko ogarnięte
do tego felgi odnawiam po zeszłym sezonie (muszę poler poprawić, bo się trochę przez zimę utleniło alu). Auto chcę złożyć na 11 kwietnia na wielki spot integracyjny vw małopolska & śląsk, jak coś będzie już to oczywiście dam fotki
ps. stepniak.p, za teksty "zapraszam do mnie" na tym forum od lat przyznawane są warny (za spam) - dzisiaj upomnienie dostajesz ustne, ale pamiętaj o tym
dziękiSpecjal87 pisze:Projekt konkretny !
Powodzenia w dalszych modach
no i stało się - auto stoi u blacharza, mimo, że 2 lata temu robiłem całą blacharkę.... do wymiany idzie przedni błotnik, tył pod lampami trochę bierze no i standard czyli klapa...
od razu robię zawieszenie tak jak wyżej pisałem, całość ma być gotowa na przyszły piątek, czekam już z niecierpliwością (głównie na ten stabilizator + rozpórkę)
nowe fotki będą jak odnowię polerkę na felgach i założę koła zresztą to co robię teraz nie wprowadza zmian "wizualnych" w samochodzie przynajmniej nie od ostatnich fotek na letnim setupie (tego że przerabiam podłokietnik żeby był obity "fabrycznym" materiałem vw nie liczę, bo kto tam do wnętrza patrzy )big_jasiu pisze:czyli w piątek będą nowe foteczki
Spojler, tak jak gdzieś w tym temacie pisałem blue magic wyglądają super na zdjęciach, ale na żywo niestety szału nie ma (a tak po prostu to są takie kąty patrzenia z których te lampy wyglądają źle) Myślę, że te co mam teraz (hella magic colours series: red&white) pasują do tego koloru auta i do stylu całości, a nie budzą takich kontrowersji jak tamte
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2010 21:23 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Hella Blue Magic to nie do tego niebieskiego są dedykowane. I tutaj będzie lipa. Zostaw to co masz albo coś z jasnych in.pro pomyśl, pasowały by do przednich lamp jeszcze bardziej niż Red&White. Skoro fura zostaje to myśl na jakimś swapem. Chciałbym się poganiać na zlocie z jakąś furą w podobnym kolorze .
Ostatnio zmieniony sob mar 20, 2010 22:58 przez Adash, łącznie zmieniany 2 razy.
Rolling Stones Cabriolet '95
Eeee.... tamte ponad rok temu sprzedałem w świat?? po co wracać do dyskusji od roku nieaktualnej?Adash pisze:Hella Blue Magic to nie do tego niebieskiego są dedykowane. I tutaj będzie lipa.
mi od zawsze red&white podobały, tak że zostająAdash pisze:Zostaw to co masz albo coś z jasnych in.pro pomyśl, pasowały by do przednich lamp jeszcze bardziej niż Red&White.
ja tam nie widzę przeciwwskazań, zawsze można pachołki rozstawić i zrobić kjs... po prostej to (prawie) każdy potrafi :green_fuck:Adash pisze:Skoro fura zostaje to myśl na jakimś swapem. Chciałbym się poganiać na zlocie z jakąś furą w podobnym kolorze .
swap pewnie nadejdzie wcześniej czy później, narazie dużo kasy idzie na blacharkę i remont zawieszenia, napewno ważniejsze dla mnie jest utrzymać auto w stanie idealnym od wkładania silnika po to, żeby włożyć... zresztą wcześniej wstawię większe tarcze z przodu i tarcze z tyłu, pewnie w końcu zmuszę się na gwint, bo -60 to coraz wyżej silnik to ostatnia rzecz jaka będzie zmieniana, nawet klima ma pierszeństwo przed nim Pozatym kolejna gotówka pójdzie na drugi wzmacniacz, nowe głośniki itd... (mam pewien plan rozbudowania audio)
tez myślałem by zrobić je w bi-amping, bo też pędzę ich 4 kanałówką i 2 są wolne, ale jak podłączyłem je normalnie pod zwrotnicę, to stwierdziłem że więcej mi nie potrzeba, bo grają bardzo ładnie, czysto i głośno, a nie chciało by mi się ciągnąć nowych kabli do tweeterów, też mam nową koncepcję na audio, ciekawe jaki wzmacniacz kupisz, bo ja do nich też planuję jakąś 2 kanałówkę,..:VoyteQ:.. pisze:, tylko chcę to puścić bezpośrednio z 4 kanałów przez wzmacniacz
mylisz pojęcia, biamping to jest podpięcie pod 2 kanałówkę dwóch kanałów i zmostkowanego subwoofera jednoczesniearturek320 pisze:tez myślałem by zrobić je w bi-amping, bo też pędzę ich 4 kanałówką i 2 są wolne
myślę, że głośniki zasilę z tego wzmaka co jest teraz, bo odpowiada mi jego granie, a do subwoofera po prostu kupię dwukanałówkę z tej samej serii (db two)