MKIV Variant - truckman
Moderator: G0 Karcio
willy, używam samochodowych Motipów, chyba że dorabiam na zamówienie kolor to wtedy nie wiem jaka marka, ale zawsze są to farby akrylowe.
Ogólnie sprawdzone farby na plastiku, poprzez moje hobby - modelarstwo
www.miqs.pkmc.eu <- tutaj widać efekty, choć może nie do końca, bo ostatni model na którym widać lakier skleiłem 2 lata temu, ostatni jest mocno brudny, ale w zdjęciach z budowy widać lakier na kabinie przed zasyfieniem
Ogólnie sprawdzone farby na plastiku, poprzez moje hobby - modelarstwo
www.miqs.pkmc.eu <- tutaj widać efekty, choć może nie do końca, bo ostatni model na którym widać lakier skleiłem 2 lata temu, ostatni jest mocno brudny, ale w zdjęciach z budowy widać lakier na kabinie przed zasyfieniem
Super. wielkie dzięki za szybkie i rzeczowe info. Szkoda ze nie widzę tutaj opcji pomogl, bo bym od razu punkt posłał.
Rozumiem ze można osiągać dowolne efekty mat, połysk, gumopodobne itp. Zapoznam się z tematem dokładniej ale dzieki za kierunek.
Właśnie chce "odswiezyc" konsole środkowa. Szukałem tych bocznych listew, ale u zadbane używane strasznie ciężko a nowe to wydatek okolo 300 zl w ASO .
Będę zabierał sie za malowanie
Rozumiem ze można osiągać dowolne efekty mat, połysk, gumopodobne itp. Zapoznam się z tematem dokładniej ale dzieki za kierunek.
Właśnie chce "odswiezyc" konsole środkowa. Szukałem tych bocznych listew, ale u zadbane używane strasznie ciężko a nowe to wydatek okolo 300 zl w ASO .
Będę zabierał sie za malowanie
Gumowe to nie wiem, ale są różne farby. Z matem może być ciężko jeśli zastosujesz klar/bezbarwny, bo wtedy zrobi się połysk, nie widziałem matowego bezbarwnego sprejuwilly pisze:Rozumiem ze można osiągać dowolne efekty mat, połysk, gumopodobne itp. Zapoznam się z tematem dokładniej ale dzieki za kierunek.
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No proszę, ja byłem w sklepie gdzie mają pełną paletę Motipa i nie było.Karpik pisze:Producent Motip
Rączki mamy takie same, z tym że moje są matowe, ale bez zabezpiecznia bezbarwnym
Autko co prawda jest unieruchomione( we wtorek jedzie na wymianę magłownicy), ale nie przeszkodziło to w zamontowaniu delikatnie dymionych kierunkowskazów, teraz auto jest bardziej spójne.
Ogólnie już dużo nie zostało. 18`, -80mm, czarny dach, czarne szyby i na zewnątrz styknie
Kieruneczki chyba takie same jak u mnie Mi się nie widzi czarny dach przy Twoim kolorze. Dla mnie to tylko do jasnych kolorów pasuje, ale jak zrobisz to może się przekonam. Ja będę robił ma zielonej perle w Lupo żony, ale to jeszcze da duży kontrast. Poważnie chcesz dać -80mm?
Ja na -35 na nierównościach poprzecznych przycieram płytą, fakt, że amory trochę już słabe. Po świętach wymiana i zobaczymy jak będzie wtedy.
Ja na -35 na nierównościach poprzecznych przycieram płytą, fakt, że amory trochę już słabe. Po świętach wymiana i zobaczymy jak będzie wtedy.
Karpik, do gelby daleka droga. Jak kupię koła to od razu kupię sprężyny -35mm tak dla kosmetyki, o glebie pomyślę w późniejszym terminie
Co do czarnego dachu to wbrew pozorom ten kolor wcale nie jest taki ciemny, wyraźnie widać kontrast. Myślę, że dach ładnie połączy czarny front i bra.
Narazie przez x czasu będę jeździł tak jak widać Oby autko przez 2010 było bez awaryjne to kaska będzie mogła iść na mody
Co do czarnego dachu to wbrew pozorom ten kolor wcale nie jest taki ciemny, wyraźnie widać kontrast. Myślę, że dach ładnie połączy czarny front i bra.
Narazie przez x czasu będę jeździł tak jak widać Oby autko przez 2010 było bez awaryjne to kaska będzie mogła iść na mody
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2009 18:30 przez truckman, łącznie zmieniany 1 raz.
W sklepie z farbami przy Głogowskiej 99 mieli niedawno klar mat.truckman pisze:No proszę, ja byłem w sklepie gdzie mają pełną paletę Motipa i nie było.
Jutro zobaczę czy jest i za ile jak chcesz bo pracuję za ścianą
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)