kyfy pisze:Ja oddałem turbinkę właśnie do Scroll Products,żeby zamontowali zestaw SP51. Po jej rozłożeniu okazało się,że są w niej dużo większe wirniki niż SP51. Zregenerowano mi więc suszarkę z wirnikami,które były.
dokladnie tak i to sie zgadza poza faktem ze to jest hybryda tylko czysta seria
oto jakie info dostalem po wymianie maili do sp51
witam
ma do regeneracji k04-022 z audi tt/s3 leon cupraR turbina jest kompletnie rozwalona poza muszlami actuatorem i korpusem jest sa do wymiany oba wirniki walek uszczelniacze lozyska ktos nie wymienial wogle oleju po czym doplyw ustal bo zostal kompletnie zatkany chcialbym odrazy zrobic z niej hybryde , jakie sa koszty takiej operacji??
Witam!
Mozemy tylko zamowic nowa glowice do tej turbiny poniewaz ta turbinbka jest hybryda "upgrade" seryjny wyprodukowanym przez kkk i nasza hybryda sp51 nie jest kontatybilna z Panska k04. Koszt nowej glowicy i zmontowania jej 2000pln.
oni twierdza ze to "jest hybryda "upgrade"" hahaha skoro mam serie i proponuja mi nowa z kkk to to nie bedzie hybryda tylko seria i nic tego nie zmieni
wracajac do mojego poprzedniego posta ze zdjeciem 2 turbin seri i hybrydy ktora ma nieco wiekszy wirnik od seri sprawdzilem organoleptycznie i uklad 6na6 a nie 4na4 jak seria, w hybrydzie zostala rozwiercona muszla tak aby wirnik sie zmiescil
oto zdjecie seri i hybrydy
tak dla scislosci to sp51 sami niczego nie regeneruja a turbiny sla do bialegostoku do "karambolu" co do nazwy moge sie myslic
http://www.allegro.pl/item496380896_aud ... rbina.html
oto link to hybrydy z tej firmy
no i na koniec powiem ze żadna hybryda nie ma zmienionego wirnika strony cieplej ktory pozostaje seria aczkolwiek jest to mozliwość , taka hybrydę można znaleźć w Niemczech lecz cena jest tak zaporowa ze szkoda gadać 1800 ojro , maja rozwiercone muszle strony cieplej , muszle k04 borg warner se niestety wadliwe i pękają nie wytrzymują skurczy temperaturowych dlatego ich rozwiercanie to ryzykowna sprawa
dla potwierdzenia fotka, proszę sie dobrze przyjrzeć kształtom łopat strony cieplej jest inny