Golf mkIV cabrio by djbro
Moderator: G0 Karcio
- jaco_vw_jetta
- Ma gadane
- Kontakt:
- M@rtin
- Gadatliwa bestia
- Auto: A6 C5
- Silnik: 2.4
- Kontakt:
djbro, no kolego to pojechales teraz z fantami
Przedtem było konkretnie - teraz jeszcze lepiej.
Pozdro
M@rtin
Przedtem było konkretnie - teraz jeszcze lepiej.
Pozdro
M@rtin
Ostatnio zmieniony ndz mar 02, 2008 22:28 przez M@rtin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tommek-GTI
- Ma gadane
- go_grzeniu
- Mały gagatek
- jaco_vw_jetta
- Ma gadane
- Kontakt:
- jaco_vw_jetta
- Ma gadane
- Kontakt:
- barteKKK03
- V.I.P.
- go_grzeniu
- Mały gagatek
- Tommek-GTI
- Ma gadane
Jak juz niektorzy wiedza, od jakiegos czasu myslalem nad swapem...jaco_vw_jetta pisze:bros kola dobre , ale co ty robisz z tym autkiem ze takie zapyziale
pewnego wieczoru wypatrzylem w austrii golfa mk3 bez tylnej klapy, foteli, bez belki z tylu, tapicery drzwi i po delikatnym dzwonie, ale za to z elektryka szyb, szybrem elektrycznym nowego typu i silnikiem jakim chcialem za chyba 150 ojro z roku 97
Golf zakupiony przywieziony jeszcze cena ugadana na 100 euro chyba (bo bylo brane drugie auto), a decyzja zostala taka podjeta, ze jak zmieniac benzyne na diesla, a w dodatku automata, na manual to i bak i elektryka i linki od skrzyni i lewarek i pedal gazu i jeszcze pewnie duzo innych, wiec musialobyc cale auto, najlepiej z tylem przejechanym przez walec , zeby sie to jakos oplacalo
przypominam, ze golf ma przede wszystkim wygladac, a nie jezdzic, wiem, ze klekot do cabrio nie ten teges, ale ja dziekuje za jazde za 13 litrow na 100 km
no wiec silnik w golfie to 1z (wolalbym afn, ale moj golf to projekt raczej nisko budzetowy, takze jak sie trafil 1z, to bedzie 1z )
mam pare pomyslow jak to zrobic pod maska i mam nadzieje, ze wyjdzie przynajmniej fajnie
Jakis czas pozniej w niemczech znalazlem mk4 cabrio z 99 roku goly i wesoly (tylko elektryka szyb) za 1000 euro po dzwonie oczywiscie (ja innych aut nie biore ) no to sie zapozyczylem i wio po to i jest
Bo tak sobie przemyslalem wszystkoi tak czy siak mojego trzeba calego rozbierac, wiec poprzekladam sobie fajne fanty do tego z 99 roku i sie zrobi jeszcze silnik i air juz w tym nowym , roboty mniej wiecej tyle samo, a finansowo duzo lepiej, bo tego z silnikiem rozsprzedam na czesci, a mojego bylego czarnego sie posklada z tego co zostanie i do zyda (zawsze latwiej sprzedac cos tanszego ) poza tym i tak ten moj jest do malowania praktycznie , troche sie poobijal przez te 2 lata...
Nad 99 prace ruszyly stosunkowo niedawno bo 2 miesiace temu, a mialem go od wakacji, po prostu nie bylo do niego czesci...tzn zawsze jest serwis, ale ja nie ejstem desperat, ze musze miec na juz i nie bede placic po 2400 za blotnik
czesci zostaly skompletowane, blacharz wzial sie do roboty, 2 tygodnie temu oddal autko, pozaginalismy z ojcem ranty, usunalem antenke z blotnika, no i we wtorek zadzwonil do mnie ojciec i mowi ze golf jest w czarnym podkladzie juz sie nie moglem doczekac
dzisiaj zajechalem i poogladalem i cyknalem pierwsze fotki, ktore nadaja sie do pokazania publicznosci
teraz jak przyjdzie sloneczko golf bedzie wystawiany i sie bedzie wygrzewal z tydzien okolo, zeby szpachla i rozne *#cenzura#* sobie mogly powypuszczac baki
Wyszlo lux (przynajmniej tak wyglada ), zadnych dolkow, wszystkie linie, krawedzie idealne,
kolejny krok to pomalowanie calej budy czarnym akrylem (tak dla pewnosci 100 % najlepiej wszystko na nim widac), a nastepnie docelowy kolor - ten sam co byl na 97 cabby czyli lc9z czarna perla
oto fotony tego co zobaczylem dzisiaj
pracy duzo, czasu malo, raczej w tym sezonie nie zajade na zaden zlot... caly czerwiec sesja, od lipca wezme sie konkretnie za auto i MOZE na blasen zdaze....
Dystanse na zamowienie: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46315
Mk4 cabrio project: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23240
Mk4 cabrio project: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23240