Projekt Golf 4 500 KM - sprzedany :(
Moderator: G0 Karcio
Ciąg dalszy historii....
Nowe serduszko - ultralekkie tłoki Wiseco + korby Pautera, tulejowanie na sportowym szlifie na 2 bary, nowe sprzęgło z dużą tarczą, sportowym dociskiem i lekkim kołem zamachowym, wyważone razem z wałem (może się nam przy tych 9 tysiącach nie rozsypie) do kompletu szpera 40% pelloquina.
A tyle zostało ze "starego" kompletu spieków, koła dwumasowego i docisku
Jutro zdjęcie mojej nowej sprężareczki - aż miło pooglądać, wiatraki budzą teraz respepkt.
Nowe serduszko - ultralekkie tłoki Wiseco + korby Pautera, tulejowanie na sportowym szlifie na 2 bary, nowe sprzęgło z dużą tarczą, sportowym dociskiem i lekkim kołem zamachowym, wyważone razem z wałem (może się nam przy tych 9 tysiącach nie rozsypie) do kompletu szpera 40% pelloquina.
A tyle zostało ze "starego" kompletu spieków, koła dwumasowego i docisku
Jutro zdjęcie mojej nowej sprężareczki - aż miło pooglądać, wiatraki budzą teraz respepkt.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
13 coś na rozpieprzonym sprzęgle - cały poprzedni sezon borykałem się z awariami bo chciałem zrobić tuning "po Polsku" - silnik był za mocny do reszty auta i jak nie skrzynia to sprzęgło się sypało i tak na przemian, nawet spieki nie pomogły. Teraz na spokojnie zabraliśmy się do roboty i efekty widać - boję się jeździć tym autem po remoncie - nawet niezestrojonym (na razie odzyskał 350 KM i to od samego dołu) - już nawet szpera nie pomaga, wyobraźcie sobie że po zmianie biegu z 1 na 2, jeżeli nie zerwało przyczepności to jak wskazówka obrotomierza dochodzi do 5000 to zaczynają palić się kapcie i tak aż do zmiany na trójkę - a jeżdżę na naprawdę przylepnym dunlop sport maxx 235/40/17... nie chcę myśleć co bedzie po strojeniu w środę (duży tunel 3 cale, wtryski RC 440, pipercross na 3 cale, świece pfrq7 z audi rs4) - dodałem update specyfikacji na pierwszej stronie
-
- Nowicjusz
- Kontakt: