[Mk1] Golf GTI 1977 by Zapa
Moderator: G0 Karcio
- Marka: Vw
- Model: Golf GTI
- Rok produkcji: 1977
- Kolor: Biały
- Pojemność: 1.8
- Moc: 112
- Silnik: PB
- Wyposażenie: GTI
MODYFIKACJE:
- Car Audio: 6 głośników, sub, w zabudowie w bagażniku, radio w w schowku
- Felgi: 15' 7J przód i 8J tył
- Opony: Nankang NSII 165/50 przód i 185/45 tył
- Zawieszenie: Gwint
- Opis zewnętrzny: W zasadzie seria, obniżony i zmienione koło.... i kilka naklejek.
- Wnętrze: Fotele Recaro z oryginalnym materiałem z mk1 GTI, sufit, mieszek, ręczny i kilka bzdetów w czarnej alcantarze, reszta ori GTI.
Teraz kilka fotek:
Oczyszczanie podłogi:
wygładzanie pasa przedniego:
Reperaturki już są:
Komora już w podkładzie:
Kilka dupereli:
VDO:
Lekka gleba:
Nowe ramki tablic:
Kilka nowych gratów:
W miarę aktualne fotki:
Silnik jednak pomalowałem na czarny połysk bo biały jakoś tam nie pasował... za biało :p
Tak się prezentuje gleba na 13''
A tu Białas w końcu w domu
Zabudowa bagażnika:
Tak się prezentuje silnik na miejscu:
Było już pierwsze mycie
Gofer otrzymał docelowe kółko:
Takie tam kilka fotek
Nawet sam osobiście się załapałem
Samochód zakupiony w skupie złomu z przeznaczeniem na żyletki, mimo zdrowej budy i sprawnego silnika.
PLANY: na wiosnę wyjechać z 1.8T
- Model: Golf GTI
- Rok produkcji: 1977
- Kolor: Biały
- Pojemność: 1.8
- Moc: 112
- Silnik: PB
- Wyposażenie: GTI
MODYFIKACJE:
- Car Audio: 6 głośników, sub, w zabudowie w bagażniku, radio w w schowku
- Felgi: 15' 7J przód i 8J tył
- Opony: Nankang NSII 165/50 przód i 185/45 tył
- Zawieszenie: Gwint
- Opis zewnętrzny: W zasadzie seria, obniżony i zmienione koło.... i kilka naklejek.
- Wnętrze: Fotele Recaro z oryginalnym materiałem z mk1 GTI, sufit, mieszek, ręczny i kilka bzdetów w czarnej alcantarze, reszta ori GTI.
Teraz kilka fotek:
Oczyszczanie podłogi:
wygładzanie pasa przedniego:
Reperaturki już są:
Komora już w podkładzie:
Kilka dupereli:
VDO:
Lekka gleba:
Nowe ramki tablic:
Kilka nowych gratów:
W miarę aktualne fotki:
Silnik jednak pomalowałem na czarny połysk bo biały jakoś tam nie pasował... za biało :p
Tak się prezentuje gleba na 13''
A tu Białas w końcu w domu
Zabudowa bagażnika:
Tak się prezentuje silnik na miejscu:
Było już pierwsze mycie
Gofer otrzymał docelowe kółko:
Takie tam kilka fotek
Nawet sam osobiście się załapałem
Samochód zakupiony w skupie złomu z przeznaczeniem na żyletki, mimo zdrowej budy i sprawnego silnika.
PLANY: na wiosnę wyjechać z 1.8T
super samochód i super podejście do tematu....
gratuluję
jedyne co bym zmienił to wnętrze bagażnika i tylna półkę (bardziej pod oryginał)
ale najważniejsze żeby Tobie się podobało
gratuluję
jedyne co bym zmienił to wnętrze bagażnika i tylna półkę (bardziej pod oryginał)
ale najważniejsze żeby Tobie się podobało
Wow, bardzo ładny samochód.
IMHO golfy pierwszej serii GTI (przed FL) mają szczególny urok przez te tubusowe wkaźniki, piękną metalową kierownicę i prawdziwą kratę GTI na siedzeniach. VW zresztą niedawno to zauważył i od 5 generacji wzwyż i krata i kierownica i tubusowe wskaźniki występują w jakiejś formie ale są powtarzane. I dobrze!
Interesuje mnie czy sprawdzałeś może oryginalność swojego GTI u VW w Wolfsburgu? Chodzi mi o certyfikat autentyczności gdzie wypisywane są na podstawie twojego nr VIN wyposażenie/model/kolor z jakim samochód wyjechał z fabryki? Sam od roku poluję na mk1 GTI - i 99% samochodów na rynku to samochody z kombinowaną przeszłością, albo nie GTI albo gti którym przespawano numery i zarejestrowano jako składaki..włos się na głowie jeży. W zasadzie przez rok widziałem 2 oryginalne GTI na, może z 30 które się pojawiały tu i tam.
IMHO golfy pierwszej serii GTI (przed FL) mają szczególny urok przez te tubusowe wkaźniki, piękną metalową kierownicę i prawdziwą kratę GTI na siedzeniach. VW zresztą niedawno to zauważył i od 5 generacji wzwyż i krata i kierownica i tubusowe wskaźniki występują w jakiejś formie ale są powtarzane. I dobrze!
Interesuje mnie czy sprawdzałeś może oryginalność swojego GTI u VW w Wolfsburgu? Chodzi mi o certyfikat autentyczności gdzie wypisywane są na podstawie twojego nr VIN wyposażenie/model/kolor z jakim samochód wyjechał z fabryki? Sam od roku poluję na mk1 GTI - i 99% samochodów na rynku to samochody z kombinowaną przeszłością, albo nie GTI albo gti którym przespawano numery i zarejestrowano jako składaki..włos się na głowie jeży. W zasadzie przez rok widziałem 2 oryginalne GTI na, może z 30 które się pojawiały tu i tam.
Zapa, Fajnie że założyłeś i tutaj temat:) moje zdanie już znasz z innego forum;) Projekt mega i oby sprawdziły się plany które masz w głowie:) Auto obadane na żywo i jest mega!
ex: MK2 GTI 16v BBS RM
obecne: MK1 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=460183
Mój to też nie jest oryginalny GTI... miał silnik 1.3 a w papierze był GTI więc zrobiłem go tak, żeby się wszystko zgadzało
Jeśli w papierach jest GTI, samochoód pewnie ma już 3 silnik to czemu zakładasz że nie jest oryginalny?
Bo 1.3 miał inne mocowania... i wnętrze i ogolnie nic się nie zgadzało z GTI. Ale akurat tym się nie przejmuje...dokumenty mnie najmniej interesowały, wolałem zdrową budę
fakt 1.1 i 1.3 miały inaczej łapę od silnika przyspawaną
ale kto się zna to się zna ,a większość oglądających i tak nie będzie wiedziała o co biega
ale fajnie , że papiery są git
ale kto się zna to się zna ,a większość oglądających i tak nie będzie wiedziała o co biega
ale fajnie , że papiery są git
Tak czy siak pełen szacun za wkład pracy i efekt końcowy. Poookaż środek, pookaż środek!!!
A powiem szczerze, że nie mam żadnej fotki Fotele są jeszcze do obszycia, 2 belki materiałów już czekają Ale pokażę aktualny stan jak jutro zrobię fotkę...
Dzięki Jędruli mam w końcu zielone szybki... brązowe nie pasowały mi jakoś do lakieru i całokształtu...
A dzisiejszy dzień nie był by normalny bez przygód... złotówa zajechała mi drogę i efekt ucieczki:
A to zobaczyłem jak dojechałem do domu:
Prawa przednia felga przeorana, lewy przód - kapeć.
A dzisiejszy dzień nie był by normalny bez przygód... złotówa zajechała mi drogę i efekt ucieczki:
A to zobaczyłem jak dojechałem do domu:
Prawa przednia felga przeorana, lewy przód - kapeć.
Kurcze nie wygląda to ciekawie :/ ale dobrze że tylko tak się skonczyło.. tak to już jest ale 3mam kciuki że wszystko będzie okey
ex: MK2 GTI 16v BBS RM
Rant jest wyszlifowany i wypolerowany, śladu nie ma ale sam fakt... koleś ma szczęście, że nie mialem jak go dogonić.
Naprawde ładnie zrobiony golf, tylko pozazdroscic.
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW