GOLF MK4 by GoNzO / wszystko na 1 stronie tematu
Moderator: G0 Karcio
GoNzO !!!, ja ogarniałem u siebie ręczną za pomocą tego zestawuPOORBOY'S WORLD SSR , oczywiście polecił mi Bio
pelton, a wszystkie niedoskonałości Ci znikły z lakieru po tej kuracji z POORBOY'S WORLD SSR. Bo wiele środków tego typu właśnie po części usuwa drobne ryski a po części maskuje i wypełnia. I po paru umyciach znów zaczynają wychodzić, a sam pewnie wiesz jak to odrazu widać na ciemnym kolorze
To nie jest tak do końca jak piszesz z tym maskowaniem i wypełnianiem za pomocą pasty polerskiej. PBW SSR to pasta w której skład wchodzą 4 gradacje. Niektóre elementy robiłem czterema gradacjami a niektóre tylko dwoma bo nie było sensu piłowania lakieru w danym elemencie gdy był on ok. Efekt od razu po ręcznej polerce był naprawdę dobry, swirlsów nie było, może to potwierdzić kilka osób na prawdę lakier ożył, nabrał głębi i połysku, kuliste rysy zniknęły. To fakt, czarny lakier jest najcięższy do wyprowadzenia oraz do pielęgnacji. Od razu po polerce najlepiej zabezpieczyć lakier twardym i dobrym woskiem. To pozwoli powstrzymać/opóźnić proces powstawania nowych rysek/swirli.
Ja po sobie widzę, że kółka i tak wracają, auto by musiało stać w garażu pod plandeką i od czasu do czasu być używane np. na weekend aby utrzymać efekt taki jak za raz po polerce. Na drodze jest kurz, powietrze, jedziesz to kurz się rusza na lakierze i automatycznie się to w jakiś sposób samo rysuje. Kolejny wpływ ma na to myjnia i sposób mycia. Najlepiej wysokociśnieniówka, dużo aktywnej piany i dobre spłukanie auta (usunięcie na mokro kurzu) przed jakimkolwiek myciem.
Przed zlotami/eventami stosuję jeszcze politurę PBW Black Hole. Przed woskowaniem nakładam 1 warstwę na lakier. Uzyskuję wygląd mokrego lakieru. Tym właśnie jestem w stanie uzupełnić/wypełnić drobne ryski na lakierze. Jeśli zależy Ci na szybkim efekcie i nie masz czasu, np. jakiś zlot można nałożyć politurę bezpośrednio na wosk. Jedyny minus takiego nałożenia to krótkotrwały efekt. Jeśli nałożysz najpierw politurę a później twardy wosk będziesz miał mokry głęboki kolor lakieru, wypełnisz ryski no i utrzyma to się do miesiąca.
U mnie z politurą PBW Black Hole oraz Collinite 476S efekt jestem w stanie utrzymać około 1 miesiąca czasu
Gonzo
Ja po sobie widzę, że kółka i tak wracają, auto by musiało stać w garażu pod plandeką i od czasu do czasu być używane np. na weekend aby utrzymać efekt taki jak za raz po polerce. Na drodze jest kurz, powietrze, jedziesz to kurz się rusza na lakierze i automatycznie się to w jakiś sposób samo rysuje. Kolejny wpływ ma na to myjnia i sposób mycia. Najlepiej wysokociśnieniówka, dużo aktywnej piany i dobre spłukanie auta (usunięcie na mokro kurzu) przed jakimkolwiek myciem.
Przed zlotami/eventami stosuję jeszcze politurę PBW Black Hole. Przed woskowaniem nakładam 1 warstwę na lakier. Uzyskuję wygląd mokrego lakieru. Tym właśnie jestem w stanie uzupełnić/wypełnić drobne ryski na lakierze. Jeśli zależy Ci na szybkim efekcie i nie masz czasu, np. jakiś zlot można nałożyć politurę bezpośrednio na wosk. Jedyny minus takiego nałożenia to krótkotrwały efekt. Jeśli nałożysz najpierw politurę a później twardy wosk będziesz miał mokry głęboki kolor lakieru, wypełnisz ryski no i utrzyma to się do miesiąca.
U mnie z politurą PBW Black Hole oraz Collinite 476S efekt jestem w stanie utrzymać około 1 miesiąca czasu
Gonzo
ogarnij miniatury na I stronie i sio do projektówWegiel pisze:Miniaturki na 1strpelton pisze:viewtopic.php?f=89&t=266320
nada się
Ostatnio zmieniony sob sie 13, 2011 11:58 przez PELE, łącznie zmieniany 2 razy.
- elpiotrek
- Forum Master
pelton, dobrze prawisz, ja robie tak samo. ostatnio zaczalem uzywac zamiast black hole - Chemical Guys Wet Mirror. wydaje mi sie ze jeszcze lepiej moczy lakier. a potem wosk natty's paste red od poor boy's world. i mycie tylko recczne odpowiednim szamponem, ktory nie zmyje mi wosku za wczesnie. o tym ze lakier przed woskiem trzeba przeleciec jakims cleaner'em nie bede sie rozpisywal...
pozd!
pozd!
Fresz, ciesze się że mody przeprowadzone w moim aucie Cię zainspirowały Powodzenia w modach
Fresz, zależy co rozumiesz pod pojęciem normalnie. Dla misiaków i ludzi nie obeznanych w temacie to niezrozumiałe jak można jeździć na takim kole Natomiast dla mnie koła leżą idealnie w nadkolach, z przodu ranty felg wystają po 0,5cm z tyłu po 2,5-3cm poza obrys samochodu. Ze zmieszczeniem nie było większych problemów, wystarczy dobrać odpowiednie ET felg, opon i adapterów a wszystko wchodzi pięknieFresz pisze:A czy te felgi 18"x9J przód, 18"x10J tył RH ZW4 weszły normalnie? Bo widzę że strasznie szerokie ale bardzo efektowne
Fresz, u mnie nadkola nie były wypychane, jedynie przód jest zaklepany na rantach, odpowiedni naciąg opony i twardy zawias wszystko załatwia i nic nie przyciera. Poza tym powypychane nadkola nie zawsze dobrze wyglądają, przynajmniej takie jest moje zdanie
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
GoNzO !!!, Tak sobie poczytałem twój temat i projekt mi się podoba zwłaszcza te kołka 10 cali pięknie to leży gratki za dużo włożonej pracy Co do utrzymania czarnego lakieru to fakt że cięzko to ogarnąć ja używam swirlx mega oraz black hola i na koniec wosk nattys wsio ręczna robota i trzeba się nad tym sporo napracować
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
Dzięki czajaa22 za dobre słowa. Co do utrzymania lakieru to coś o tym wiem bo czarny, granat i wszystkie ciemne kolory maja to do siebie ze trzeba szczególnie o nie dbać i je pielęgnować żeby dobrze wyglądały. Na razie kupiłem 3M MLECZKO POLERSKIE IMPERIAL 05990 do pozbycia się najgłębszych rys, zobaczę jaki będzie efekt, później jakiś dobry wosk i powinno być już dobrze
- Ad4m3k
- Forum Master
- Kontakt:
GoNzO !!!, gratuluję tematu w projektach
jak najbardziej zasłużone Pozdro
jak najbardziej zasłużone Pozdro
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
Daj znać jak wyszło z tą pastą!
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
- elpiotrek
- Forum Master
GoNzO !!!, zanim zaczniesz polerowac pastą, uzyj glinki i np benzyny ekstrakcyjnej zeby usunac caly syf, ktory obkleja auto. potem przed woskiem uzyj jakiegos cleanera [lime prime od dodo juce np]. bedzie dobrze:D
pozdr!
pozdr!
GoNzO gratuluje przeniesienia do prjektów
[b]Meine [i]GTI[/i][/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=292455][img]http://img713.imageshack.us/img713/148/podpis1.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=292455][img]http://img713.imageshack.us/img713/148/podpis1.jpg[/img][/url]