VW GOLF MK3 2e TURBO by vw_golf3
Moderator: G0 Karcio
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bolo GTI
otóż pewne problemy przy strojeniu, ogólnie coobcio ogarną powietrze i paliwo , ustawione na 0.5 bara bezpiecznie dla silnika lecz ..... nie wytrzymało sprzęgło i nie udało się zhamować , przy 4000 tys. ślizgało się i niestety trzeba będzie tydzień poczekać ... W środę zakładają nowiutkie sprzęgło oraz nową pompkę paliwa ..
Ale po ustawieniach silniczek całkiem inaczej chodzi niż poprzednio, szkoda tylko że to sprzęgło nie wytrzymuje .. nom ale cóż - trzeba wymienić i za tydzień będzie gites . Ciągle mam nadzieję że pojawi się 2.. KM
otóż pewne problemy przy strojeniu, ogólnie coobcio ogarną powietrze i paliwo , ustawione na 0.5 bara bezpiecznie dla silnika lecz ..... nie wytrzymało sprzęgło i nie udało się zhamować , przy 4000 tys. ślizgało się i niestety trzeba będzie tydzień poczekać ... W środę zakładają nowiutkie sprzęgło oraz nową pompkę paliwa ..
Ale po ustawieniach silniczek całkiem inaczej chodzi niż poprzednio, szkoda tylko że to sprzęgło nie wytrzymuje .. nom ale cóż - trzeba wymienić i za tydzień będzie gites . Ciągle mam nadzieję że pojawi się 2.. KM
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie kombinuj z tym sprzeglem, ono z bolem 300 Nm targa.. skrzynia i sprzeglo z passata (228)vw_golf3 pisze:Bolo GTI
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
GRZANA
ogólnie MANIA i tak z planów wypadała bo mam brata wesele więc i tak nici z tego , na VAG EVENT jadę
evolution
nom sprzęgło mam już zamówione, dzisiaj tata zamówił po konsultacjach z Kubą, w tym tygodniu również przyjdzie nowa pompka paliwa
Uważasz że skrzynia również nie wytrzyma ?
[ Dodano: 29 Lip 2008 15:29 ]
ogólnie MANIA i tak z planów wypadała bo mam brata wesele więc i tak nici z tego , na VAG EVENT jadę
evolution
nom sprzęgło mam już zamówione, dzisiaj tata zamówił po konsultacjach z Kubą, w tym tygodniu również przyjdzie nowa pompka paliwa
Uważasz że skrzynia również nie wytrzyma ?
[ Dodano: 29 Lip 2008 15:29 ]
też mam taką nadziejęcowboy pisze:to dobrze znaczy że boost jest odpowiedni, wiec i moc bedzievw_golf3 pisze:nie wytrzymało sprzęgło i nie udało się zhamować , przy 4000 tys. ślizgało się
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ano tak uwazam...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ty se jaja robisz???cowboy pisze:czyli skrzynia w 2E jest znacząco inna niż w ABF ?
bo w ABFachT jakoś skrzynki wytrzymują ...
od dawna wiadomo 2e i inne golfy bez syncro, abf i vr6 ciegna sprzeglo 210
abf vr6 i syncro skrzynia na linkach i sprzeglo 228
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
nie robie jaj, pytam jakie sa róznice w skrzyniach bo nie wiem, a nie w sprzęgłachty se jaja robisz???
od dawna wiadomo 2e i inne golfy bez syncro, abf i vr6 ciegna sprzeglo 210
to może jak kenaj wsadzić skrzynie z TDI, bedzie 280 km/h łapał
[ Dodano: Sro Lip 30, 2008 09:08 ]
nie jarze, z tego co napisałeś to FWD mają te same skrzynieevolution pisze:2e i inne golfy bez syncro, abf i vr6 ciegna sprzeglo 210
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
golfy z pominieciem abf oraz syncro wszystkich oraz vr6 maja ciegna
abf oraz syncro oraz vr6 maja linki... golfy awd maja skrzynie na linkach fwd mialy dwa rodzaje linki i i ciegła z tym ze te pierwsze tylko vr6 i abf
[ Dodano: Sro Lip 30, 2008 09:17 ]
abf oraz syncro oraz vr6 maja linki... golfy awd maja skrzynie na linkach fwd mialy dwa rodzaje linki i i ciegła z tym ze te pierwsze tylko vr6 i abf
[ Dodano: Sro Lip 30, 2008 09:17 ]
do tego wystarczy zwykla skrzynia i dobry limiter oraz silnik radosnie dojezdzajacy na 5'ce do tegoz wlasnie limitera:)cowboy pisze:to może jak kenaj wsadzić skrzynie z TDI, bedzie 280 km/h łapał
Ostatnio zmieniony śr lip 30, 2008 09:57 przez evolution, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
teraz jasne, bo wczesniej wynikało że tylko syncro mają linkievolution pisze:golfy z pominieciem abf oraz syncro wszystkich oraz vr6 maja ciegna
ale moje pytanie dotycznie nie sterowania i sprzęgła, tylko róznicy w skrzyni, i w wytrzymałości ABF vs 2E ?
ja tam u siebie nie słuchałem ludzi żeby zmieniać sprzęgło i jeżdżę bez problemu na ori sprzęgle AFN 220mm bez uślizgów i telepania dwumasem
wiec ja bym jeździł aż nie padnie
Ostatnio zmieniony śr lip 30, 2008 09:21 przez cowboy, łącznie zmieniany 1 raz.
z tego co wiem to janek juz zdjął ta skrzynie od tdi bo była lipa i wrócił do seryjnejto może jak kenaj wsadzić skrzynie z TDI, bedzie 280 km/h łapał
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
byl blad u gory poprawilem no i teraz pomyslalem ze pominalem tdi:P»»cowboy pisze:teraz jasne, bo wczesniej wynikało że tylko syncro mają linkievolution pisze:golfy z pominieciem abf oraz syncro wszystkich oraz vr6 maja ciegna
ale moje pytanie dotycznie nie sterowania i sprzęgła, tylko róznicy w skrzyni, i w wytrzymałości ABF vs 2E ?
ja tam u siebie nie słuchałem ludzi żeby zmieniać sprzęgło i jeżdżę bez problemu na ori sprzęgle AFN 220mm bez uślizgów i telepania dwumasem
wiec ja bym jeździł aż nie padnie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT