Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
Golf drugi 1,6GTD-Zielony Bandzior Michała/130PS
są tylko dwie opcje które można połączyć -ścięte nity lub pęknięte satelity. Powiedz kolego jak wygląda wymiana pedału sprzęgla linkowego na hydraulike?
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
byla mala niespodzianka po zalozeniu polosi,(jak wojek slawek mowil to sie go nieslucha ) ale ogarniete
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Bo zazwyczaj się myli...slawko333 pisze:jak wojek slawek mowil to sie go nieslucha
Jutro wrzucę jakieś fotki,bo dziś już mi się nie chce
Ile pojedziesz na trójce? Bo ja absolutny max to 130, skrzynia CDA z mocą to 120, ale mam jeszcze sporo koksu w zapasie
BTW, Gleba zawietała w moje skromne nadkola, teraz golf wygląda jakby miał zepsute zawieszenie.
Szczerze mówiąc spodziewałem się nie co więcej po tej glebie, jak tam twoje odczucia?
Mi udaje się pokonywać ronda i zakręty średnio niecałe 10km/h szybciej, ale i tak samochód jest podsterowny - nie jestem zachwycony. Zawias Bilstein B10.
BTW, Gleba zawietała w moje skromne nadkola, teraz golf wygląda jakby miał zepsute zawieszenie.
Szczerze mówiąc spodziewałem się nie co więcej po tej glebie, jak tam twoje odczucia?
Mi udaje się pokonywać ronda i zakręty średnio niecałe 10km/h szybciej, ale i tak samochód jest podsterowny - nie jestem zachwycony. Zawias Bilstein B10.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
t0mal, ronda mają profil spodka odwróconego do góry dnem i dlatego ciężko się je pokonuje z większą prędkością,bo siła odśrodkowa zaczyna dupcię znosić.
Co innego jest na normalnych zakrętach.W życiu nie odważyłbym się wejść na serii z taką samą prędkością w te zakręty,które pokonuję na glebie.
Ja jestem zadowolony
Kilka fotek:
Sprzęgło 228mm + nowa tercza.
Skrzynia zdjęta.
Nowa założona.
Półośki dałem do tokarza,żeby liznął zatoczenie,bo przegub 100mm jest szerszy.
Niestety nic to nie dało.Półośki okazały się za długie i trzeba było zapierniczać prawie 200km po takie od 16V,ale czego się nie zrobi dla Zielonego
Tutaj już po prysznicu i odstawieniu do garażu
FINISH!
Co innego jest na normalnych zakrętach.W życiu nie odważyłbym się wejść na serii z taką samą prędkością w te zakręty,które pokonuję na glebie.
Ja jestem zadowolony
Kilka fotek:
Sprzęgło 228mm + nowa tercza.
Skrzynia zdjęta.
Nowa założona.
Półośki dałem do tokarza,żeby liznął zatoczenie,bo przegub 100mm jest szerszy.
Niestety nic to nie dało.Półośki okazały się za długie i trzeba było zapierniczać prawie 200km po takie od 16V,ale czego się nie zrobi dla Zielonego
Tutaj już po prysznicu i odstawieniu do garażu
FINISH!
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Michał_1977 pisze:Półośki dałem do tokarza,żeby liznął zatoczenie,bo przegub 100mm jest szerszy.
a ja o tym pisałem już wcześniejMichał_1977 pisze:Niestety nic to nie dało.Półośki okazały się za długie i trzeba było zapierniczać prawie 200km po takie od 16V,ale czego się nie zrobi dla Zielonego
Jak się jeździ na ASD??
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Michał_1977, przyjedziesz na rozpoczęcie sezonu do Krk? Zobaczył bym sobie Twoje autko
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=48&t=457860
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=48&t=457860
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Genialniemarcinas1983 pisze:Jak się jeździ na ASD??
Ja nie wiem,jakie wy macie problemy z tymi biegami w ruchu miejskim,bo mój radzi sobie wyśmienicie
Mk2_marcin, pisałem w tym temacie z linku,że raczej będę.
Patrzcie do czego jeszcze służy Zielony oprócz tego,że do jazdy
Żeby tylko jakiejś kobicie nie przyszło do głowy zrobić z niego porodówkę
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a czemu pół ośki okazały się za długie?
ja mam ori od 1.6 TD przy skrzyni ASD i tylko pod zabezpieczenia nie dałem podkładek bo tak jak piszesz przegub od ASD jest szerszy i nie było już miejsca na podkładki
ja mam ori od 1.6 TD przy skrzyni ASD i tylko pod zabezpieczenia nie dałem podkładek bo tak jak piszesz przegub od ASD jest szerszy i nie było już miejsca na podkładki
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Dlatego, że przegub 100mm jest grubszy niż 90mm, dlatego wieloklin jest dłuższy a co za tym idzie półośka jest krótsza.
tu nie chodzi o miasto... a o ciąg aut jadących np. 70km/h i wtedy wychodzi, że... jadąc na 3 biegu masz 3tys obr/min a na 4 masz 2.25 tys obr/min więc albo wysokie obroty i wycie silnika, albo zamułka .Michał_1977 pisze:Ja nie wiem,jakie wy macie problemy z tymi biegami w ruchu miejskim,bo mój radzi sobie wyśmienicie
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nie ma żadnej zamułki.Przy takich obrotach już słychać i czuć,że suszara budzi się do życia.marcinas1983 pisze: 2.25 tys obr/min
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
heheheheŻeby tylko jakiejś kobicie nie przyszło do głowy zrobić z niego porodówkę
- KamilP
- DieseL PoweR
A takie pytanko mam, przy Twoich modach ile Ci ten Bandziorek ropki wypije na 100 km?
czyli nie da rady przerobić półosiek od małych przegubów tak żeby weszły przeguby 100mm ?