Jeszcze ostatnie ogarniecie instalacji silnika, Jeden przewód do wypięcia i założenia koszulki termokurczliwej, oryginalna izolacja była uszkodzona.
Dołożony kabelek obrotomierza do wyjścia W.
Aku na podłużnice, miernik w łape, licznik do kostki i co ??
Kontrolka świec żarowych nie pali.
Napięcie na kabelku do świec jest. dość długo, już myśałem że coś pokreciłem, ale wkońcu wyłączyło sie.
To znowu schemat w łape i okazało sie że w wiązce licznika nie ma kabelka odpowiedzialnego za obrotomierz. Dołożyłem pin do kostki i kostki w skrzynce i kontrolka zaświeciła.
Kiedyś tam kupiłem schowek pod klime, oczywiście paczka poleżała nim sie do niej dobrałem, Jedno mocowanie ułamane...
trza było z innego schowka pozyskać mocowanie i kawałek szkieletu. Chciałem kleić, ale nie wytrzyma tyle co ten wkręt. a widać i tak go nie bedzie.
Osłona krzyżaka również była naderwana w jednym miejscu, aż wkonu poszło co całym obwodzie. Dopasowałem kawałek innej gumy harmonijkowej i podkleiłem. powinno trzymać.
Climatronik, spust zrobiony, wiązke troche ogarnałem, ale to czysta przyjemność w porównaniu z jej stworzeniem

Więcej czasu spędziłem na odklejaniu i cięciu starej izolacji.
Jedynie co to przelutowałem kostke na wiatrak. To że narazie siano to można zrobić, ale patrzać na te kabelki to naprawde Ci Michał współczuje tego czasu spędzonego nad rozkminieniem wiązki.
W celu przebicia przez grodze, wiazka została przecięta i połączona 3 szt kostek jakie miałem, pojedyńczo przejdzie przez otwór, który mi najbardziej pasuje.
Peszle i te trójniki są do kupienia na allegro od użytkownika wtyczkolandia z częstochowy. Peszle to śmieszne pieniądze 1zł/mb do 2zł/mb za duże średnice. Są miekkkie i wystepują w wersji rozciętej i pełnej.
Taśme izolacyjną wziąłem gładką, nie bedzie chłonąć wody na swojej powierzchni.
Peszle można czasami obwiązać taśmą, ale nie mają tendencji do otwierania na rozcięciu.
Wygodnie, zawsze można zobaczyć i sprawdzić kabelki.
Trzech Króli i do mnie z fantem przyszli, bo z absem + edsem z passata b4. Tylko widze że dwa kabelki luźno fruwają. Jak ktoś ma schemat tego typu absu to poprosiłbym.
Piec do wymycia i częściowej rozbiórki, w celu przeglądnięcia i odświeżenia.
Tylko nie wiem do czego ten uciety czerwono-czarny kabel (raczej + po stacyjce) i czarno-żółty z szarą kostką (raczej komputer)
Kontrolke trza zapiąc do ori mk2