bartez80 to nadzoruj

ksiadzt,

a teraz cos skrobniemy

zaciski z Veyrona to byl taki joke ,wziąłem od kolegi ,ale nie mial do nich tłoczków i klocków, wiec temat z góry przekreślony ,ale

męczyły mnie zaciski z Panamery Turbo tzw. banany i sie machnąłem na takie

i porownanie z zr/l 18 {kpl.sobie wypiaskowałem

po wszystkich przymiarkach stwierdziłem ,ze 18" do mk2 nie będę pakował ,mniejsza tarcze tez nie bo śmiesznie by to wyglądało ,zacisk większy od tarczy i zostaje tak jak jest czyli zr/l18 i tarcza 345mm ,a 6pot z panamery zostawię ,może sie do czegoś przydadzą

Teraz do rzeczy
Po spaleniu zawieszenia ,jeszcze raz je rozkręciłem na części pierwsze i wypiaskowałem co sie dało,reszta wyczyszczona ręcznie , lakierowanie i inne
I tak
dorobienie mocowania dyfra +tuleja poliuretanowa

jakieś części:
nowe wianki abs tyl
przeguby tyl +osłony
przewody w stalowym oplocie tyl kpl.
ogarnięty gwint tyl +nowe oslony amor.

dorobienie półosi tył ,własnoręcznie

po czym znowu zawias wleciał na auto+zbiornik paliwa i reszta na gotowo , tym razem bez ofiar

następnie zabrałem sie za adaptery przód ,tez wykonane ręcznie ,niech to chooj ...

przymiarki z tarcza 345mm i felga 17",zobaczyłem światełko w tunelu

sanki przód,jeszcze raz piaskowane ,wycięty kielich poduszki skrzyni biegów, przesunięty dwa cm{dzieki bartez80 za info} i pospawany + lakier

skladanie :
stabilizator Rallye
poliuretany StrongFlex
rozporka wahaczy
tarcza 345mm Golf VI R
zacisk 6 POT Porsche 18Z/LR
montaż maglownicy i wsp. kierownicy
przód "gwint TA-Technix" został sprzedany i kupiłem FK na wkładach KONI z reg. twardości

montaż

całość na aucie

i po ponad roku lewitowania na podnośniku "ulep" stanął na kolach i opuścił pomieszczenie

Kolejnym krokiem miał być montaż silnika,po tym zabiegu miało być z górki czyli lekka i przyjemna robota,ale ...
silnik mimo ze nie był ulepionym w rdzy i oleju kiblem ,tonie moglem tak go wsadzić ,jak zwykle później jeb... by mnie sumienie
wyglądał tak

skrzynia

został trochę rozebrany

porządnie wykąpany

i polakierowany

teraz kpl. prezentuje sie tak

montaż

silnik siedzi {ulep troche uje bany

w miedzy czasie skompletowałem/polakierowałem struktura pakiet G60,zderzaki i maskę ,wpadły graty do hamulca hydraulicznego okleilem fotele karbonem i inne *#cenzura#*

trzymajcie sia Pany

ZDROWIA