[audi b2] 2door sedan quattro R30T 650KM@780NM race car
Moderator: G0 Karcio
[audi b2] quattro R32 VR6 Turbo time attack projekt
tak z nudów nałozyłem sobie 2 zdjęcia, jak było w oryginale i jak jest teraz.
przesuniecie osi mocowania amortyzatora wynika z cofniecia 3cm na camber plates (zwiekszony KWSZ)
widać ze VR6 z przekładką 3cm jest krótszy od R4
gdyby tu wsadzić krótki R4 np. 2.0 TFSI to konczyłby sie na 5 cylindrze VR6
przesuniecie osi mocowania amortyzatora wynika z cofniecia 3cm na camber plates (zwiekszony KWSZ)
widać ze VR6 z przekładką 3cm jest krótszy od R4
gdyby tu wsadzić krótki R4 np. 2.0 TFSI to konczyłby sie na 5 cylindrze VR6
Jak bys miał kiedyś czas to ogarnij zdjęcia bo połowa nie działa w temacie, a było na co popatrzeć
Swoją drogą znaleźć tą budę w quattro to cud teraz, Da się normalnego 2 door przerobić na quattro chodzi mi o taka modyfikację jak w mk2 czy też to tak prosto wygląda?
Swoją drogą znaleźć tą budę w quattro to cud teraz, Da się normalnego 2 door przerobić na quattro chodzi mi o taka modyfikację jak w mk2 czy też to tak prosto wygląda?
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
cud bo takich 2door quattro wyszło 400 sztuk tylko, z czego 300 pewnie juz zezłomowana
2 doorów osiek jeszcze pare jest i wszystko da sie wyrezac... gdybym jeszcze raz robił projekt to bym kupił oske przedlifta pewnie jakby sie znalazł zdrowy egzemplarz... moje quattro akurat było w super stanie
ps. starych fotek nie ogarne bo sa nieaktualne po prostu
2 doorów osiek jeszcze pare jest i wszystko da sie wyrezac... gdybym jeszcze raz robił projekt to bym kupił oske przedlifta pewnie jakby sie znalazł zdrowy egzemplarz... moje quattro akurat było w super stanie
ps. starych fotek nie ogarne bo sa nieaktualne po prostu
to jest mega auto bo wchodzi wsio od 1.8t do V8 i buda też juz kultowa. Szkoda że fot nie będzie może masz gdzieś na kompie jednak
na kompie mam wszystko, tylko napisz o jaką fotke chodzi ? to wrzuceStalu pisze: Szkoda że fot nie będzie może masz gdzieś na kompie jednak
na fejsie starałem sie opisac historie auta od momentu zakupu - tam tez są stare fotki
już obczaiłemcowboy pisze:na fejsie starałem sie opisac histo
coś czuje że będzie latać bokiem nawet zgrabnie
od 11:25
[youtube][/youtube]
od 11:25
[youtube][/youtube]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=540909
Odpowiedź dla czego taki kolor: "Przydałoby sie troche polotu i finezji w tym smutnym jak pi$da mieście"
165/40/17 na 7,5J więc wiem co to naciąg
Odpowiedź dla czego taki kolor: "Przydałoby sie troche polotu i finezji w tym smutnym jak pi$da mieście"
165/40/17 na 7,5J więc wiem co to naciąg
bede sie musiał wybrac na Gatebil zeby wziąć lekcje u Kennteha Alma
ale poki co to kasa sie skonczyła i pewnie w tym roku nie przejade nawet paru km testowych
cos tam jednak powoli idzie do przodu...
ale poki co to kasa sie skonczyła i pewnie w tym roku nie przejade nawet paru km testowych
cos tam jednak powoli idzie do przodu...
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ładnie wyszło
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
ładnie to bedzie jak po testach silnik wyleci i bedzie komora wyszlifowana i pomalowana na biało
ryje czache ten wóz, kolektor dolotowy mistrz
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: [audi b2] quattro R32 VR6 Turbo time attack projekt
A docelowo jaki będzie kolor całego samochodu?cowboy pisze:ładnie to bedzie jak po testach silnik wyleci i bedzie komora wyszlifowana i pomalowana na biało
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
raczej cały biały jak w oryginale + oklejenie folią jak w oryginalerysiektr pisze:A docelowo jaki będzie kolor całego samochodu?
wnętrze w sensie klatka , podłoga, obudowa tunelu, podszybia itd bedą pomalowane na ciemny grafit - kolor nie brudzący i nie odbijący swiatła na szybe
rozważan jeszcze aby wneka bagaznika i komore silnika nie pociągnąc tym ciemnym grafitem