[GOLF MK3] GTI Grey Metor .:R32 by !greq
Moderator: G0 Karcio
[GOLF MK3] GTI Colour Concept US Black Pearl by !greq
Czy ten golfik nie stał czasem w warsztacie u Fryzjera ??:>
http://www.facebook.com/fimadg
- miko85
- ONLY VW 3 GTI
- Auto: VW GOLF IV
- Silnik: AQN
Re: [GOLF MK3] GTI Colour Concept US Black Pearl by !greq
kozak pełną japa
kolorek taki sam na jaki ja bede malował
a co do stołków to mała zagwozdka bo te z reni maja bardzie boki rozbudowane ale za to skórka ma trochę dłuższe siedzisko co lepiej trzyma podudzie
rozwiązanie proste raz te raz te
kolorek taki sam na jaki ja bede malował
a co do stołków to mała zagwozdka bo te z reni maja bardzie boki rozbudowane ale za to skórka ma trochę dłuższe siedzisko co lepiej trzyma podudzie
rozwiązanie proste raz te raz te
było MEIN STORY OD ABU DO VW III GTI
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=459758
JEST AUDI A6 QUATTRO
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=589929
KTO BIEDNEMU ZABRONI ŻYĆ BOGATO
no coś tam się dzieje ;D bo dawno nic nie pisałem bo czasu nie ma ;D
nowa dziupla na tajle golfa i wogole na długie kolejne weekendy i noce jesienno zimowe
po poszukiwaniu pół roku miejsca w koncu jest prąd woda ogrzewanie wszystko monitorowane wiec spać mozna spokojnie uff
pobawiłem się troszkę RS i wyszło 8 i 9,5J a do zabawy są ranty 2x 0,5" 2x 1" 2x 2" i bębny 2x 6" 2x 7" 2x7,5"
poskręcałem z rotorem na zewnątrz bo mi się bardzo to podoba
po przymiarkach wyszło tak że przód przy 8J siada idealnie i na zacisk z porsche jeszcze jest 3mm luzu
na tyle 9,5J z tym ze 20mm dystans do przymiarek okazuje sie za duzy
trza zrobić 15mm dystans i ok 5mm sroczyć rotor by się schowało troche bo do belki zostało 10 mm wiec można schować ladnie ;D
do tego trafiłem sobie w PL reflektory przednie ORI USA z cyckami
w super idealnym stanie ;D
ale wiadomo jak to z USA nie pasuje pod EU pas przedni i bedzie kolejna zabawa na kolejne wieczory z montażem lamp
do tego po prawie roku rozglądania się dorwałem tylną szybę do klapy zieloną bez dziur na lotke bez 3go stopu i do tego 96rok czyli wszystkie szkiełka tego samego rocznika ;p taki mały detal nic nie znaczący ale dla mnie jak fajny
do tego wsadziłem sobie fotele przednie ;D pare porpawek i bedzie cacy i wysokość i mocowanie i wogole ;D
tyle na chwile obecną t
silnik powoli zaczyna się recić ;D trzeba kabelki pochować poukładać i wydech ogarnać i zobaczymy
nowa dziupla na tajle golfa i wogole na długie kolejne weekendy i noce jesienno zimowe
po poszukiwaniu pół roku miejsca w koncu jest prąd woda ogrzewanie wszystko monitorowane wiec spać mozna spokojnie uff
pobawiłem się troszkę RS i wyszło 8 i 9,5J a do zabawy są ranty 2x 0,5" 2x 1" 2x 2" i bębny 2x 6" 2x 7" 2x7,5"
poskręcałem z rotorem na zewnątrz bo mi się bardzo to podoba
po przymiarkach wyszło tak że przód przy 8J siada idealnie i na zacisk z porsche jeszcze jest 3mm luzu
na tyle 9,5J z tym ze 20mm dystans do przymiarek okazuje sie za duzy
trza zrobić 15mm dystans i ok 5mm sroczyć rotor by się schowało troche bo do belki zostało 10 mm wiec można schować ladnie ;D
do tego trafiłem sobie w PL reflektory przednie ORI USA z cyckami
w super idealnym stanie ;D
ale wiadomo jak to z USA nie pasuje pod EU pas przedni i bedzie kolejna zabawa na kolejne wieczory z montażem lamp
do tego po prawie roku rozglądania się dorwałem tylną szybę do klapy zieloną bez dziur na lotke bez 3go stopu i do tego 96rok czyli wszystkie szkiełka tego samego rocznika ;p taki mały detal nic nie znaczący ale dla mnie jak fajny
do tego wsadziłem sobie fotele przednie ;D pare porpawek i bedzie cacy i wysokość i mocowanie i wogole ;D
tyle na chwile obecną t
silnik powoli zaczyna się recić ;D trzeba kabelki pochować poukładać i wydech ogarnać i zobaczymy
no pełna profeska, pozazdrościć i pogratulować
stołki z renówki kozak, ale do wersji 5d chyba pokusiłbym się o całe wnętrze z golfa V gti
!Nowe oryginalne części VAG!
Historie serwisowe VAG
Historie serwisowe VAG
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
ile mm potrzeba by zamontowac te zaciski? jaka jest odlegosc od tarczy hamulcowej do felgi?!greq pisze:po przymiarkach wyszło tak że przód przy 8J siada idealnie i na zacisk z porsche jeszcze jest 3mm luzu
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
dystans min 20mm a odlogosci nie mierzyłem nigdy
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
a jakie ET maja felgi? to sa zaciski od PORSCHE / Q7 ?
______LET's GOLF______
- mlody87
- Gadatliwa bestia
- Auto: MK3 USA Turbo i MK4 GTD
- Silnik: auq+
- Kontakt:
Niestety całego tematu nie przestudiowałem bo wiadomo sporo tego ale, myslałes może o wąskiej belce zeby dac na tył z corrado g60 czy mk2 wtedy mozesz poszalec z rantem, zawsze ponad centrymetr na strone koło bardziej schowane
Ja taką zamontowałem i 9j przy ET 15 z tyłu jest idealne a nawet mozna by sie pokusic jeszcze i kilka mm.
Szacun za włożony wkład
Ja taką zamontowałem i 9j przy ET 15 z tyłu jest idealne a nawet mozna by sie pokusic jeszcze i kilka mm.
Szacun za włożony wkład
VW forever..
Re: [GOLF MK3] GTI Colour Concept US Black Pearl by !greq
mysle o tym myslemlody87 pisze:Niestety całego tematu nie przestudiowałem bo wiadomo sporo tego ale, myslałes może o wąskiej belce zeby dac na tył z corrado g60 czy mk2 wtedy mozesz poszalec z rantem, zawsze ponad centrymetr na strone koło bardziej schowane
Szacun za włożony wkład
ale to juz bede robił ją kompletną z negatywem z innymi hamulcami itd itd ale to pozniej ;D
- mlody87
- Gadatliwa bestia
- Auto: MK3 USA Turbo i MK4 GTD
- Silnik: auq+
- Kontakt:
a propo hamulców, co dobrego bys polecił na tył do mk3 , jeśli juz takowa koncepcja sie pojawiła?!greq pisze:z innymi hamulcami
bo u mnie słabe heble jakies są i niby na ABS-ie komplet od VRa siedzi.
VW forever..
dawno nic nie pisałem bo praca praca i praca ;D
a golf dalej w częściach
ale już coraz bliżej niż dalej...
vr6 ABV ze skrzynią 5B ustąpiło miejsca na 3,2 v6 BUB ze skrzynią 6B + shortshifter z golfa mk5
auto trafiło do APSIKA i on już całą mechanike ogarnie na tip top bo partaczy mechaników juz moge tylu niepolecić ze szok :weird:
zabawa miała trwać ok miesiaca a wyszło jak zawsze, a to zmienimy to zmienimy to dodamy i ciagle zabawa trwa
silnik juz ułozony łapy pod skrzynie sa
korzystając z okazji ze golfa nie ma w garażu wieczorami i nocami ogarniałem sobie dziuple ;D
mały remoncik by lepiej się siedziało ;D
bawiać się w remont przyszło mi do głowy pare głupich pomysłów ktore dzieku paru osobą zrealizowałem ;D
oczywiscie zas spagetti z wiązki elektrycznej wyszło ahh
do silnika trafia sterownik z mk4 r32 bo sie przyda do sterowania tempomatu oraz climatrinika ;D
czasem wieczorami siedzie na necie i sie trafiają rozne róźnosci w fajnych cenach wiec garaz sie przydaje ;D
:laugh:
do silnika wpadł korek z r8 ale bez modyfikacji jego sie nie obejdzie
silnik na miejscu jeszcze pare kabelków Apsik ogarnie i ma zaczać jeździć ;D
jak zacznie jezdzić zas wyciagnamy rozkrecamy malujemy troszkę i wkładamy spowrotem
'
a golf dalej w częściach
ale już coraz bliżej niż dalej...
vr6 ABV ze skrzynią 5B ustąpiło miejsca na 3,2 v6 BUB ze skrzynią 6B + shortshifter z golfa mk5
auto trafiło do APSIKA i on już całą mechanike ogarnie na tip top bo partaczy mechaników juz moge tylu niepolecić ze szok :weird:
zabawa miała trwać ok miesiaca a wyszło jak zawsze, a to zmienimy to zmienimy to dodamy i ciagle zabawa trwa
silnik juz ułozony łapy pod skrzynie sa
korzystając z okazji ze golfa nie ma w garażu wieczorami i nocami ogarniałem sobie dziuple ;D
mały remoncik by lepiej się siedziało ;D
bawiać się w remont przyszło mi do głowy pare głupich pomysłów ktore dzieku paru osobą zrealizowałem ;D
oczywiscie zas spagetti z wiązki elektrycznej wyszło ahh
do silnika trafia sterownik z mk4 r32 bo sie przyda do sterowania tempomatu oraz climatrinika ;D
czasem wieczorami siedzie na necie i sie trafiają rozne róźnosci w fajnych cenach wiec garaz sie przydaje ;D
:laugh:
do silnika wpadł korek z r8 ale bez modyfikacji jego sie nie obejdzie
silnik na miejscu jeszcze pare kabelków Apsik ogarnie i ma zaczać jeździć ;D
jak zacznie jezdzić zas wyciagnamy rozkrecamy malujemy troszkę i wkładamy spowrotem
'