[MK4] .:R line
Moderator: G0 Karcio
[MK4] .:R line Diagi
Po zamknięciu auta same się nie składają akurat w tym przypadku, jest to do zrobienia i jest to rzeczywiście super efekt, natomiast zrezygnowałem z tego bo można wtedy składać kiedy się chce. Czasami nie zamykasz auta a chcesz żeby lusterka były złożone (gdzie troche ciaśniej np., garaż lub warsztat podczas dłubania), albo podczas jazdy jak trzeba się gdzieś przecisnąć lub podjechać pod coś blisko.
- Frykas
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
w leonie też byly skladane elektrycznie lusterka
Mój Borowik
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2052734#2052734
[img]http://i131.photobucket.com/albums/p282/ruckus-kamil/PODPISGOLF.jpg[/img]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2052734#2052734
[img]http://i131.photobucket.com/albums/p282/ruckus-kamil/PODPISGOLF.jpg[/img]
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: [MK4] .:R line Diagi
Living home to pikuś i jasne że można samemu zrobić, z tym że powiem szczerze nie bardzo mnie to rajcuje. Natomiast składanie to już fajny bajer. W tych lusterkach są jakieś silniczki? Jak to działa?kris-krzysztof pisze:Wielkiej polityki ine będzie bo sterowanie raczej jest takie samo a dodatkowa wtyczka od tej lampki . Moża tez samemu kupić (znaleśc) jakas mała lamke cos podbna do tej co jest w tablicy (ale mniejsza) wyciąć od dołu i wmontować i nie trzeba odrazu kupować lustereklolo_golf pisze: Tylko jak z instalacją
- kris-krzysztof
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No chyba są skoro są składane.lolo_golf pisze:W tych lusterkach są jakieś silniczki? Jak to działa?
Wiec dajesz sygnał z centralnego zamkna i sie składaja. Nie wiem jak to jest tam sterowane czy impuls wystarczy czy trzeba dac + przez kilka sekund (dokupic moduł)
Bajer który się przydaje raz na 100 .
Frykas, to zależy o czym myślałeś jak to pisałeś, jeżeli chodzi o living home i takie same lusterka jak Golf IV to tylko Superb, jeżeli chodzi o elektryczne składanie i lusterka takie same jak Golf IV to jeszcze oprócz Leona I to Toledo II, Passat B5 3BG no i Superb, w reszcie o tych samych lusterkach się jeszcze nie spotkałem z elektrycznym składaniem.
lolo_golf, tak są silniczki.
kris-krzysztof, z pilota jest robione na przekaźniku.
lolo_golf, tak są silniczki.
kris-krzysztof, z pilota jest robione na przekaźniku.
Diagi trochę duże te kółka, ale powiem Ci, że jednak ładnie na nich się prezentuje
Jedno z lepszych kółek do MK4
Co do podłączenia to można na kilka sposobów:
- tak jak w ori, tj. poprzez odpowiednie silniczki szyb (ewentualnie przerobienie swoich) - składanie poprzez pokrętło regulatora,
- poprzez centralny zamek (można zastosować tak jak w Audi A3 odpowiedni przekaźnik) - owszem, jest to bajer, ale takie rozwiązanie ma wadę, a mianowicie podczas mrozów możemy się rano zdziwić jak coś nam przymarznie i lusterka się nie otworzą
Tak więc osobiście uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest montaż jak w ori, gdzie w zimę możemy lusterek nie składać i nie obawiać się, że nam się nie otworzą
Jest gdzieś temat o lusterkach, w którym wrzucałem dla porównania fotki zwykłych stelaży i tych elektrycznie składanych.
Co do występowania to tak jak pisał Diagi:
- elektrycznie składane z leaving home - Passat B5 i Superb,
- elektrycznie składane - MK4/Bora, Leon/Toledo 2, Passat B5, Superb, A3.
Jedno z lepszych kółek do MK4
W trójkącie są zamontowane mikrostyki, które odpowiednio podłączone odpowiadają za zatrzymanie się składania lusterka w odpowiednim momencie.kris-krzysztof pisze:Wiec dajesz sygnał z centralnego zamkna i sie składaja. Nie wiem jak to jest tam sterowane czy impuls wystarczy czy trzeba dac + przez kilka sekund (dokupic moduł)
Co do podłączenia to można na kilka sposobów:
- tak jak w ori, tj. poprzez odpowiednie silniczki szyb (ewentualnie przerobienie swoich) - składanie poprzez pokrętło regulatora,
- poprzez centralny zamek (można zastosować tak jak w Audi A3 odpowiedni przekaźnik) - owszem, jest to bajer, ale takie rozwiązanie ma wadę, a mianowicie podczas mrozów możemy się rano zdziwić jak coś nam przymarznie i lusterka się nie otworzą
Tak więc osobiście uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest montaż jak w ori, gdzie w zimę możemy lusterek nie składać i nie obawiać się, że nam się nie otworzą
lolo_golf na łączeniu stelażu z trójkątem (tam, gdzie w zwykłych jest sprężyna) jest silniczek odpowiadający za składanie lusterek.lolo_golf pisze:W tych lusterkach są jakieś silniczki? Jak to działa?
Jest gdzieś temat o lusterkach, w którym wrzucałem dla porównania fotki zwykłych stelaży i tych elektrycznie składanych.
Co do występowania to tak jak pisał Diagi:
- elektrycznie składane z leaving home - Passat B5 i Superb,
- elektrycznie składane - MK4/Bora, Leon/Toledo 2, Passat B5, Superb, A3.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
mef13337 pisze:jak spisują się Twoje brembo?
To zależy o co dokładnie pytasz, ale odpowiem na wszystko, skuteczność względem przyciśnięcia pedału jest ogromna, wystarczy położyć nogę. Przy gwincie mniej odczuwasz przeciążenia hamowania a tutaj są mimo to odczuwalne dosyć mocno, zresztą widać po zegarze jak idzie w dół względem przyciśnięcia pedału. Co do zużycia nie wypowiem się jeszcze ponieważ dopiero co zacząłem zjeżdżać nowe klocki i tarcze, wiem tylko tyle że po dobrej jeździe felgi z przodu są zupełnie innego koloru. Nie tyle taki zestaw jest niezbędny w przypadku mocy rzędu 130-150KM i 300Nm co dokładając do tego duże koło i jeżdżąc dosyć "nietypowo" zwłaszcza po górskich terenach taki zestaw uważam za obowiązkowy.
Kamel, na żywo widać, 19 cali w Golfie IV to zupełnie normalny rozmiar zwłaszcza przy pakiecie który pomniejsza felgę.
Re: [MK4] .:R line Diagi
i to jest najważniejsze.Diagi pisze:Nie tyle taki zestaw jest niezbędny w przypadku mocy rzędu 130-150KM i 300Nm co dokładając do tego duże koło i jeżdżąc dosyć "nietypowo" zwłaszcza po górskich terenach taki zestaw uważam za obowiązkowy.
a koszta po najcieńszej linii oporu, rozumiem że wszystko jest nowe? nie chcesz tu, to ślij pw
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Diagi, zrób dobrą sesje autka na spokojnie i wsadź na 1str. i daj znać mi na PW
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
No i nareszcie we właściwy dział temat trafi gratki
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ