[Gollf MK2] Golf GTD od 1 6 D
Moderator: G0 Karcio
Golf GTD od 1 6 D
Wczoraj i dziś zacząłem na poważnie grzebać w tylnej lampie US.
W ruch poszedł dremel no i teraz pozostało doszlifować resztki starych szkieł aby nowe ładnie leżały. Jeszcze się zastanawiam nad pomalowaniem odbłyśników.
Jak widać na zdjęciu bez malowania bok kierunku będzie szary a nie czarny jak w europejskich GTI.
A teraz przykłady jak wyglądają szkła z czarnymi odbłyśnikami:
bez czarnych
czarny wsteczny
czarny kierunek
EDIT 01.08.10
Lampę umyłem w zmywarce do naczyń, nie wiem czy włożenie tabletki nie spowodowało tego co się stało, otóż
.
.
.
.
.
zmyło cały chrom z odbłyśników, nawet w stopach
ale dzięki temu lampa będzie znacznie estetyczniej wyglądać
W ruch poszedł dremel no i teraz pozostało doszlifować resztki starych szkieł aby nowe ładnie leżały. Jeszcze się zastanawiam nad pomalowaniem odbłyśników.
Jak widać na zdjęciu bez malowania bok kierunku będzie szary a nie czarny jak w europejskich GTI.
A teraz przykłady jak wyglądają szkła z czarnymi odbłyśnikami:
bez czarnych
czarny wsteczny
czarny kierunek
EDIT 01.08.10
Lampę umyłem w zmywarce do naczyń, nie wiem czy włożenie tabletki nie spowodowało tego co się stało, otóż
.
.
.
.
.
zmyło cały chrom z odbłyśników, nawet w stopach
ale dzięki temu lampa będzie znacznie estetyczniej wyglądać
-
- Forum Master
- Kontakt:
Golf GTD od 1 6 D
To teraz chromowana żarówka kierunkowskazu?
Ps. Co z tego że masz fajne fanty jak poskładane w całosć nie opuszczają garażu
Ps. Co z tego że masz fajne fanty jak poskładane w całosć nie opuszczają garażu
https://www.facebook.com/GolfPirelli/
Golf GTD od 1 6 D
Dziś rozkręciłem zawias przedni i się zaczął malować cały by móc odpalić front w końcu.
Re: Golf GTD od 1 6 D
mietek-tychowo teraz już wiem dlaczego tyle fantów się wala po garażumietek-tychowo pisze:bo to o to chodzi K I L L E R żeby było gdzie się przed kobietą z piwem ukryćK I L L E R pisze:Co z tego że masz fajne fanty jak poskładane w całosć nie opuszczają garażu
Golf GTD od 1 6 D
Byłem teraz na wyjeździe przez tydzień, więc zaczynam dalej grzebać.
Jakiś tydzień temu przyszła mi pocztą druga lampa US ale na lewą stronę ale nie było mnie wtedy w domu więc sobie leżała.
Wczoraj wieczorem zmęczony jazdą zacząłem ją rozbrajać i aktualnie jest w takim stanie:
Obie lampy mają usunięte ori jarmarkowe szkła, w lewej trzeba dremelkiem usunąć resztki szkieł kolorowych i trzeba usunąć odbłyśnik w niej. Ogólnie na zdjęciu widać różnicę pomiędzy obiema.
Jakiś tydzień temu przyszła mi pocztą druga lampa US ale na lewą stronę ale nie było mnie wtedy w domu więc sobie leżała.
Wczoraj wieczorem zmęczony jazdą zacząłem ją rozbrajać i aktualnie jest w takim stanie:
Obie lampy mają usunięte ori jarmarkowe szkła, w lewej trzeba dremelkiem usunąć resztki szkieł kolorowych i trzeba usunąć odbłyśnik w niej. Ogólnie na zdjęciu widać różnicę pomiędzy obiema.
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf GTD od 1 6 D
no lampki bardzo ladnie wyszły
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
Golf GTD od 1 6 D
W tej chwili obie są po zmywarce i co dziwne z prawej nie chciał zejść chrom na boku a z lewej wszędzie zszedł, wiec lewa idzie spokojnie do klejenia a prawą trza pomalować lub innym sposobem usunąć resztki chromiku i dopiero pokleić. Air skręcony i pomalowany jest w piwnicy, trzeba w końcu przenieść Golfa do lepszego garażu by sprawdzić działanie.
Golf GTD od 1 6 D
Co do lamp to mam już klej i czarny połysk w spreju.
Golf wczoraj zmienił miejsce zamieszkania i został air wsadzony na przodzie. K I L L E R płacze że nie ma gleby ale mnie raczej styka to co jest.
Wczoraj Golf się już trochę ruszał do góry i w dół. Dziś może się uda zaworki od LPG za darmo wyrwać by móc obie osie oddzielnie sterować tymczasowo.
Golf wczoraj zmienił miejsce zamieszkania i został air wsadzony na przodzie. K I L L E R płacze że nie ma gleby ale mnie raczej styka to co jest.
Wczoraj Golf się już trochę ruszał do góry i w dół. Dziś może się uda zaworki od LPG za darmo wyrwać by móc obie osie oddzielnie sterować tymczasowo.
Golf GTD od 1 6 D
Lampy tylne GTI US zostały tak w ogóle sklejone i teraz schnie klej.
No i parę fotek by nie było za pusto:
No i parę fotek by nie było za pusto:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Golf GTD od 1 6 D
Łukasz to kup coś co będzie pasowało do klimatu auta i nie bezie go szpeciło a przy tym bedzie wyglądało. Śmieszna by była szeroka stal, ale na mega dystansie wysunięta a cała jej szerokość cofnięta do środka, z zewnątrz minimalny rancik a w środku walec
Ps. Mam szczęście uczęstniczyć przy pracach mających na celu przywrócenie Golfa do łask właściciela co mnie bardzo cieszy, że zostałem obdarzony takim zaufaniem. Dziękuję za uwagę, dobranoc
PS.2 Łukasz szanuj się
Tyle samo leżał na sprężynach -80, na nich szło normlanie jeźdźic na codzień, łącznie z parkowanie mna niektórych krawężnikach, to po co AIR? KILLER nie płacze, KILLER stwierdza fakt1 6 D pisze:K I L L E R płacze że nie ma gleby ale mnie raczej styka to co jest.
Ps. Mam szczęście uczęstniczyć przy pracach mających na celu przywrócenie Golfa do łask właściciela co mnie bardzo cieszy, że zostałem obdarzony takim zaufaniem. Dziękuję za uwagę, dobranoc
PS.2 Łukasz szanuj się
https://www.facebook.com/GolfPirelli/
Golf GTD od 1 6 D
Takie tam 3 fotki nowych złomkowych lamp
BTW
Przód bez przeróbki amorków da radę na górnym okuciu jeszcze opuścić w dół trochę
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
Golf GTD od 1 6 D
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)