[GOLF MK2] nowe mody na A.D. 2011
Moderator: G0 Karcio
- Superbeasto
- Użytkownik
- Kontakt:
to jest najlepsze w tym wszystkim, że pewnego dnia sie budzisz i zastanawiasz się ile już w to włożyłęś. I tylko ten co włoży te pieniądze będzie wiedział, że warto było!!! Pozdrawiam i gratuluje cierpliwości i włożonej pracy, a także samozaparcia!toffic pisze:$$ przestałem liczyć przy 15k zł
viewtopic.php?f=87&t=291120 czego nie było w tym aucie... eh.
Mk II 1.6 SWAP nr 1-1.8 GTi, SWAP nr2- 2.0 16V bi-T
Dawno nic nie pisałem
A troche sie w międzyczasie działo
Troche prac lakierniczych naprawy po stłuczce:
Ostatecznie fura dostała nowe prawe drzwi i maske, do tego pomalowane podszybie i słupek. Oczywiście jak zawsze kilka kilo konserwacji, wygłuszeń, nowe folie na drzwi, gąbki pod klamki itp
Kolejna naprawa klimy- pęknięty parownik Oczywiście, aby go wyciągnąć trzeba rozebrać cały środek, więc przy okazji pare drobiazgów jak lampka schowka, nowa zwrotnica (teraz wreszcie audio gra przyzwoicie), nowa gąbka w klapach nagrzewnicy, nowe wygłuszenia i takie tam
Żaróweczki w aucie zastąpione diodowymi zamiennikami, tak jak tu:
Szybki dostały sterownik, do tego nowy centralny zamek (nie chińszczyzna tylko MERA-Błonie), teraz jeszcze sie waham nad wyborem nowego alarmu bo stary dawno umarł.
Ot taka mała drobnostka:
Ogólnie w auto znów władowana masa $$ i pracy ale jako że Golf decyzją moją i dziewczyny dostał dożywocie, trzeba było niektóre sprawy ogarnąć
A troche sie w międzyczasie działo
Troche prac lakierniczych naprawy po stłuczce:
Ostatecznie fura dostała nowe prawe drzwi i maske, do tego pomalowane podszybie i słupek. Oczywiście jak zawsze kilka kilo konserwacji, wygłuszeń, nowe folie na drzwi, gąbki pod klamki itp
Kolejna naprawa klimy- pęknięty parownik Oczywiście, aby go wyciągnąć trzeba rozebrać cały środek, więc przy okazji pare drobiazgów jak lampka schowka, nowa zwrotnica (teraz wreszcie audio gra przyzwoicie), nowa gąbka w klapach nagrzewnicy, nowe wygłuszenia i takie tam
Żaróweczki w aucie zastąpione diodowymi zamiennikami, tak jak tu:
Szybki dostały sterownik, do tego nowy centralny zamek (nie chińszczyzna tylko MERA-Błonie), teraz jeszcze sie waham nad wyborem nowego alarmu bo stary dawno umarł.
Ot taka mała drobnostka:
Ogólnie w auto znów władowana masa $$ i pracy ale jako że Golf decyzją moją i dziewczyny dostał dożywocie, trzeba było niektóre sprawy ogarnąć
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a golf już poskładany??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Ciągle się składa, zawsze znajde coś, co mi się nie podoba i poprawiam, pewnie w tym roku już nie będzie jeździł
Jak tam, dzialsz cos z furaczem? Jest juz Big T?
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
U mnie problem ciemności w tylnej części autka rozwiązałem dzięki lampce z Mk3/Passata B3/B4 (chyba), oto fotki:Wkurza mnie bardzo ciemność z tyłu w golfie i planuje władować w tylne boczki takie lampki
Obrazek
Pytanie jak to waszym zdaniem będzie wyglądać?? Niestety miejsca w podsufitce nie ma, w słupkach też nie (mam regulacje)
Re: Mk II 1.6 SWAP nr 1-1.8 GTi, SWAP nr2- 2.0 16V bi-T
coś tam miare możliwości działam, zresztą byłeś to sam widziałeś na jakim etapie jestpuyoll pisze:Jak tam, dzialsz cos z furaczem? Jest juz Big T?
Golfik dostał jeszcze na starym roku takie lusterka asferyczne niebieskie, do tego nowe podgrzewane maty:
Powoli mozolnie jakis tam wydech tu jeszcze pierwsza wersja kolektora z WG z Audi
DP fi 70mm z wyjściem z zewnętrznego WG Tiala 38 i dwoma wyjściami na sondy
Jak zawsze trzeba coś z ASO przytargać
Na dniach może w końcu uda się dokończyć nowe orurowanie i wydech, w miare możliwości będzie jakaś fotorelacja
P.S. dużo koni wszystkim w Nowym Roku
Re: Mk II nowe mody na A.D. 2011
to juz niebedzie biturbo tylko bigturbo
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
Mk II nowe mody na A.D. 2011
Tak, teraz bd BIG Slyszalem, jak sobie mruczy... robi wrazenie na przelocie