[GOLF MK1] 5d By kaka
Moderator: G0 Karcio
Frykas, No niestety szerszych niz 7J ronali nie robili....a moje w dodatku maja ET 28(ronal R9) a kazde inne ronale z ktorymi sie spotykam maja ET 34(ronal R10) wiec i tak jest dobrze:) Na tyl pojdzie jeszcze dystans 10mm zeby troszke zrownac z przodem i wtedy sie zobaczy jak bedzie:)
Moje MK1 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129041
maly aktual zeby nie bylo ze nic sie nie dzieje:)
nowe serduszko na sezon 2010 juz zakupione. na dniach jade po nie do skrypol-a z vwzone:):):)....niedlugo zacznie sie rozbiorka...malowanie....szlif glowicy pewnie jakis bedzie...moze jakis baran wskoczy itp itd.
Odrazu mowie ze kolor silnika nie przypadnie wszystkim do gustu zreszta jak cale auto ale o to chodzi:)
nowe serduszko:)
Silnik juz odebrany....i przytargany w mk3 kombi. Dalismy rade:)
Serducho juz u mechanika i od pon zaczyna rozbierac i pozniej ja sie biore za efekt wizualny:):)
Co z tego ze zostalo mi 200zł na przezycie miesiaca(po oplatach na garaz itp)....wazne ze jest 16V!!!!!!!!!! ]:->
jak tylko bedzie cos nowego odrazu bedzie foto-relacja z prac:)
Pozdro!!
nowe serduszko na sezon 2010 juz zakupione. na dniach jade po nie do skrypol-a z vwzone:):):)....niedlugo zacznie sie rozbiorka...malowanie....szlif glowicy pewnie jakis bedzie...moze jakis baran wskoczy itp itd.
Odrazu mowie ze kolor silnika nie przypadnie wszystkim do gustu zreszta jak cale auto ale o to chodzi:)
nowe serduszko:)
Silnik juz odebrany....i przytargany w mk3 kombi. Dalismy rade:)
Serducho juz u mechanika i od pon zaczyna rozbierac i pozniej ja sie biore za efekt wizualny:):)
Co z tego ze zostalo mi 200zł na przezycie miesiaca(po oplatach na garaz itp)....wazne ze jest 16V!!!!!!!!!! ]:->
jak tylko bedzie cos nowego odrazu bedzie foto-relacja z prac:)
Pozdro!!
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
CDN...
Nowy nabytek.
znow udalo mi sie poczyscic kilka gratow i przygotowac je do podkladu
i czekaja na wolna chwile i przyplyw $$ by je prysnac podkladzikiem
przyszedl czas na skrzynie.
troszke mechanik przycial bo ani oleju nie spuscil...ani nie zdjal polosiek...ale opanowalem:)
jako ze zdrowie na wiecej nie pozwolilo nie zaszalalem zbytnio.....efekt dzisiejszego czyszczenia. Skrzynia byla strasznie uwalona od oleju smarow itp....a do tego poprzyklejany stary syf....masakra.
Kilka godzin pracy i oto efekt
i po malowaniu podkladem
Przed:
Po:
Przed:
Po:
Przed:
Po:
Jak widac silnik byl caly doslownie caly....zapluty olejem itp itd...3 dni walki i oto taki efekt...Do dalszego czyszczenie trzeba dokonca rozebrac blok bo mechanik dal ciala....
Kolejny krok do przodu:)
Juz wszycho jest w podkladzie teraz zacznie sie to co najprzyjemniejsze
kolejny krok do przodu
Podziekowania dla Galusia. piwko
Ostatnio zrobilem dolot:)
Mialem nie dawac zadnych fotek po malowaniu silnika ale jak dzis lakiernik przywiozl do domu kape w kolorku to nie moglem sie powstrzymac yupii
Nie moglem uchwycic koloru i kijowo to wyglada jakos ale na zywo jest sliczny czekoladowy kolor<mniam>
Caly silnik juz w kolorku jest ale pokazuje tylko kape nic wiecej <milczy>
i zdjecie przy lepszym swietle. Troszke skorki sie narobilo ale to akryl wiec nie ma problemu
Glowica odebrana od mechanika ]:->
Skrzynia juz poskladana i porobilem fotki na dworzu zeby jakos wygladalo bo flesz robi calkiem inny kolor....
Pierwsza porcja uszczelek ]
Silnik na dniach bedzie skladany w calosc wkoncu brakuje jeszcze kilka klockow do ukladanki
kolejna porcja uszczelek
juz coraz blizej ]:->
narazie na tyle i tak temat nie cieszy sie duzym powodzeniem wiec wiecej nie potrzeba:)
kolejne klocki układanki. pompa wody SKF i termostat 87stopni.
Znów mały aktual ale to już ostatnia część układanki:
Mam już wszystko. Teraz w poniedziałek zaczyna się akcja składanie silnika i koniec marca/początek kwietnia z budy wylatuje stary silnik i robi się komora.
Trzeba już skonczyć tego swapa bo wiosna coraz bliżej a auto w polu :smutny:
I kolejna porcja czesci. Tym razem z wyzszej polki.... niee
oraz skonczona przepustnica:
oraz bak od diesla sprawdzony...poklejony bo bylo kilka przeciekow i zabezpieczony oraz zapodkladowany.
I mała sesja z kolegą z forum Packard-GT
Brąz Brąz ]:->
Serducho już prawie skończone.
Muszę kupić tylko nową dolną obudowę rozrządu bo to jest na śmieci....
później tylko świece, oleje,sprzęgło bo nadal nie kupione.....
Założyć kolektor ssący, alternator i możliwe że w sobotę z budy wyleci stary silnik i biorę się za komore....
Ostatnio od kilku dni chodzi za mną myśl żeby komorę silnika dać w kolor budy....Ale znowu chcialbym jeszcze jakiś akcent brązowego i pomyślałem że nie bylo by glupie dać srodki felg w kolor silnika....Tylko wtedy nie miał bym pomysłu na podsufitkę itp bo też będzie wymieniana....trzeba pomyśleć
Znów mały aktual ale to już ostatnia część układanki:
Mam już wszystko. Teraz w poniedziałek zaczyna się akcja składanie silnika i koniec marca/początek kwietnia z budy wylatuje stary silnik i robi się komora.
Trzeba już skonczyć tego swapa bo wiosna coraz bliżej a auto w polu :smutny:
I kolejna porcja czesci. Tym razem z wyzszej polki.... niee
oraz skonczona przepustnica:
oraz bak od diesla sprawdzony...poklejony bo bylo kilka przeciekow i zabezpieczony oraz zapodkladowany.
I mała sesja z kolegą z forum Packard-GT
Brąz Brąz ]:->
Serducho już prawie skończone.
Muszę kupić tylko nową dolną obudowę rozrządu bo to jest na śmieci....
później tylko świece, oleje,sprzęgło bo nadal nie kupione.....
Założyć kolektor ssący, alternator i możliwe że w sobotę z budy wyleci stary silnik i biorę się za komore....
Ostatnio od kilku dni chodzi za mną myśl żeby komorę silnika dać w kolor budy....Ale znowu chcialbym jeszcze jakiś akcent brązowego i pomyślałem że nie bylo by glupie dać srodki felg w kolor silnika....Tylko wtedy nie miał bym pomysłu na podsufitkę itp bo też będzie wymieniana....trzeba pomyśleć
edit:
Wpadło kilka nowych rarytasikow.....teraz tylko czekac na poczte:)
]:->
No i się zaczęło w końcu na dobre yupii
Na początku dnia wyglądało tak
A tak pod koniec dnia pracy
Szału nie ma ale starałem się najpierw wszystko sobie opisać, poukładać żeby później po wyciągnięciu wiązki nie mieć problemów....Wiązka świateł itp itd czyli wszystko co zostaje jest już zabezpieczona na nowo i prawdopodobnie będzie puszczona pod błotnikiem jeśli znajdę inny błotnik bo ten jest w kiepskim stanie.....
Jeszcze kilka fotek
W sobotę wyciągam silnik i zaczynam działać z komorą...usuwanie starej konserwacji....podkład...lakierek i mały clean look...
No i silnik wyciagniety....2h walki i po krzyku:)
I przymiarka owiewek
Przed:
Po:
Na dzis tyle bo trzeba bylo wracac do domu......
Wpadło kilka nowych rarytasikow.....teraz tylko czekac na poczte:)
]:->
No i się zaczęło w końcu na dobre yupii
Na początku dnia wyglądało tak
A tak pod koniec dnia pracy
Szału nie ma ale starałem się najpierw wszystko sobie opisać, poukładać żeby później po wyciągnięciu wiązki nie mieć problemów....Wiązka świateł itp itd czyli wszystko co zostaje jest już zabezpieczona na nowo i prawdopodobnie będzie puszczona pod błotnikiem jeśli znajdę inny błotnik bo ten jest w kiepskim stanie.....
Jeszcze kilka fotek
W sobotę wyciągam silnik i zaczynam działać z komorą...usuwanie starej konserwacji....podkład...lakierek i mały clean look...
No i silnik wyciagniety....2h walki i po krzyku:)
I przymiarka owiewek
Przed:
Po:
Na dzis tyle bo trzeba bylo wracac do domu......