Historia mojego VW Golfa II 16v (nowa 1 strona :) )
Moderator: G0 Karcio
Newsy są takie, że ostatnio jest zimno a częsci dokupowałem stopniowo więc moze w weekend jak wszystko dojdzie to zamontuję w końcu wspomaganie, rozpórkę... itd.
A co do najbliższej przyszłości to pozbywam sie corrado frontu i kupuję jetta front. Tzn grill bez znaczka plus fabryczne lampy. Jak mi starczy chęci to zrobię je na smoked..
A co do corrado frontu to zobaczymy... rozchodzi się głównie o to, ze nie mam juz chęci przerabiać wszystkiego od nowa ...a muszę.. bo to co było to jest cholernie niepraktyczne (chodzi mi o możliwość szybkiego demontażu lamp.)
Generalnie mam ostatnio nienajlepsze "loty".... więc i moja garażowa "kochanka" poszła w odstawkę...
A co do najbliższej przyszłości to pozbywam sie corrado frontu i kupuję jetta front. Tzn grill bez znaczka plus fabryczne lampy. Jak mi starczy chęci to zrobię je na smoked..
A co do corrado frontu to zobaczymy... rozchodzi się głównie o to, ze nie mam juz chęci przerabiać wszystkiego od nowa ...a muszę.. bo to co było to jest cholernie niepraktyczne (chodzi mi o możliwość szybkiego demontażu lamp.)
Generalnie mam ostatnio nienajlepsze "loty".... więc i moja garażowa "kochanka" poszła w odstawkę...
tirsone, a może byś poszedł w stronę czegoś takiego jeżeli chodzi o front: http://moto.allegro.pl/item583064459_vo ... tanio.html
jestem ciekaw jak ze spasowaniem tego do atrapy od jetty mk2
jestem ciekaw jak ze spasowaniem tego do atrapy od jetty mk2
No właśnie, gadałem z kumplem, że jak zmienia się silnik na większy, to trzeba raz jeszcze rejestrować auto, czy to prawda?lipass pisze:silnik to część zamienna - o ile nie zmieniasz pojemności to nic nie musisz robićArti4-92 pisze:Pytanie, jak wygląda sprawa z "papierami" auta przy swapie silnika??
Powiem Ci tak...zobaczymyArti4-92 pisze:Pytanie, jak wygląda sprawa z "papierami" auta przy swapie silnika??
Bo w ksiązce samochodu mam wpisane nr silnika ...no ale obecny i jest większy i ma inne numery. Jak mi każą na przeglądzie się w to bawić to będę dalej myślał.. : )
A jak masz pytania to polecam Ci użyć opcji szukaj..albo zapytać w odpowiednim dziale...
Witam po dłuższej przerwie...
Wbrew pozorom nie szykuję na razie nic grubego. Miałem ostatnio trochę innych wydatków... a i dziewczynę znalazłem bardziej realną niż moja golfina ^^ Więc tempo prac siadło... Generalnie składam wszystko na majówkę.
Od tygodnia walczę z felgami..bo przez zimę sól dała im się we znaki..ekmm
Wygląda to mniej więcej tak...
i porównanie felgi po paście i tej po papierze 2000 : )
No i maszynownia oraz jetta front in progress... niestety okazało się, że przeszczep silniczków regulacji wys. świecenia z golfa był złym pomysłem i aktualnie na gwałt poszukuję używanych lamp lub samych metalowych ramek mocujących oraz samy oryginalnych silniczków z jetty.... Jak to znajdę to zostanie mi umycie auta i wio ^^
Aha oczywiście auto wzbogaciło się o wspomaganie kierownicy oraz stabilizator na przód..
Pozdrawiam
Wbrew pozorom nie szykuję na razie nic grubego. Miałem ostatnio trochę innych wydatków... a i dziewczynę znalazłem bardziej realną niż moja golfina ^^ Więc tempo prac siadło... Generalnie składam wszystko na majówkę.
Od tygodnia walczę z felgami..bo przez zimę sól dała im się we znaki..ekmm
Wygląda to mniej więcej tak...
i porównanie felgi po paście i tej po papierze 2000 : )
No i maszynownia oraz jetta front in progress... niestety okazało się, że przeszczep silniczków regulacji wys. świecenia z golfa był złym pomysłem i aktualnie na gwałt poszukuję używanych lamp lub samych metalowych ramek mocujących oraz samy oryginalnych silniczków z jetty.... Jak to znajdę to zostanie mi umycie auta i wio ^^
Aha oczywiście auto wzbogaciło się o wspomaganie kierownicy oraz stabilizator na przód..
Pozdrawiam