Dobrze gada kolegadjtomek pisze:Bossman, no wiesz jak byś zdją plastiki, listwy z cl do tego np zderzaki lekko wygładzić klape na poł gładko to by pasowało wszytsko do siebie
DZI TI AJ od bossmana (aktualizacja str. 53)
Moderator: G0 Karcio
taki plan jest na wiosne, znaczy to takie wyjscie awaryjne jesli nie znajde do wiosny us klapki...a ze raczej nei znajde to bedzie na pol gladko pewniedjtomek pisze:wygładzić klape na poł gładko
pozdr
https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
klapy us zapewne nei bedzie chociaz bardzo bym chcial, ale nie jest łatwo zdobyc, na pół gładko ewentualnie bedzie, bo i tak pryszcz wylazi przy tablicy rej wiec jak juz malowac to mozna cos pokombinowacmlody87 pisze:ohohoho jakie plany klapa US albo pół-gładko no no widze co jedna osoba to wiecej tajemnic na przyszły sezon
a tajemnic na sezon to ja nie mam i nigdy nie mialem, mam jasno sprecyzowane plany, ktore nei sa zadna rewolucja tylko delikatnymi dodatkami, a nei pisze o planach bo u mnie czesto długo trwa ich realizowanie wiec wole najpierw cos zrobic a pozniej sie chwalic
https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Bossman, nie rob klapy na polgladko tylko wywal wycieraczke i ewentualnie znaczek i zaspawaj przycisk do otwierania klapy w listwie nad rejestracja i bedzie malinka... imp tak mial u siebie i super to wygladalo... bo tak to z przodu bedziesz mial klasyczny VF a z tylu naciagnieta klape?
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
GRZANA, niezporozumienie nastapiło... bo dla mnei klapa na polgładko to wlasnie myslalem jedynie o usunieciu wycieraczki, znaczka raczej tez, o przycisku do otwierania klapy tez mysalem,ale nei chce mi sie ciagnac kabli dodatkowych na otwieranie z guzika i myslalem jedynie,zeby moze zamek "zalepic" czyms, zeby był gładki i pomalowac to w kolor listewki nad tablica, ale nie łaczyc przycisku z listewka,zeby było mozna go uzywac:)
tak wiec jescze raz sory za moje złe nazewnictwo jesli idzie o "półgładkość"
tak wiec jescze raz sory za moje złe nazewnictwo jesli idzie o "półgładkość"
GRZANA, no widzisz, to zle sie sprecyzowalem, pierwsza opcja wogole mi nie podchodzi, wole juz tak jak jest, co do drugiego zdjecia to bedzie wlasnie identycznie.... chociaz ładniej by byo gdyby w listewce wogole nie było przucisku.... no ale jak pisalem, nie chce mi sie bawic z klapa na guzik jeszcze:P
A tak wogole to macie jakies rady odnosnie tego zabiegu?? w miejsce po znaczku i wycieraczce idziesz szpachla sama czy zaspawac lepiej najpierw?? A sprawa z tylna wyceraczka to co, wystarczy zaslepic wyjscie ze zbiorniczka na wezyk z woda, czy co zrobic, bo mysle,ze najlepiej by było, aby naciskajac manetke od spryskiwania tylnej szyby i wycieraczki nei dzialo sie nic, łątwo odłaczyc to...bom zielony ?
A tak wogole to macie jakies rady odnosnie tego zabiegu?? w miejsce po znaczku i wycieraczce idziesz szpachla sama czy zaspawac lepiej najpierw?? A sprawa z tylna wyceraczka to co, wystarczy zaslepic wyjscie ze zbiorniczka na wezyk z woda, czy co zrobic, bo mysle,ze najlepiej by było, aby naciskajac manetke od spryskiwania tylnej szyby i wycieraczki nei dzialo sie nic, łątwo odłaczyc to...bom zielony ?
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Bossman, ja u siebie zaslepilem wezyk srubka, po prostu ja wkrecilem w wezyk, a klape otwieram wlasnie manetka po prostu silownik podlaczylem pod kabelek od tylnej wycieraczki i nie mam zadnych przyciskow mechanizm caly wywalilem zeby sie nie platal i nie dociazal auta
odnosnie usuwania znaczka to oczywiscie ze zaspawac sama szpachla w takiej ilosci to nie wiem czy by ci miesiac wytrzymala
odnosnie usuwania znaczka to oczywiscie ze zaspawac sama szpachla w takiej ilosci to nie wiem czy by ci miesiac wytrzymala
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
tak myslałem ale pytam, bo wiesz, pojade gdzies do majstrow i powiedza ze sama szpachla, to juz wiem,ze moge ich zje...ac śmiało terazGRZANA pisze: sama szpachla w takiej ilosci to nie wiem czy by ci miesiac wytrzymala
kurcze, na to bym nie wpadł, super pomyślunek!!! Wielkie dzięki stary, to w takim razie moze sie skusze na takie rozwiazanieGRZANA pisze:a klape otwieram wlasnie manetka po prostu silownik podlaczylem pod kabelek od tylnej wycieraczki i nie mam zadnych przyciskow
aha i jeszcze taka sprawa pytanie o rade może.... zawsze byłem przeciwnikiem, no moze nie tyle przeciwnikiem co nie podobały mi sie różnej maści przeróbki oświetlenia w samochodzie, jakoś podchodziło mi to trochę pod ale ostatnio kolega z forum regionalnego rzzucil pomysl czy nie zamawiac oswietlenia nawiewow od jednego z uzytkownikow naszego forum achamerski no i oblukawszy te jego zestawy to nie wygląda to żle, niestety na żywo nigdzie nie widziałem, ale biorąc pod uwagę nędzne oświetlenie nawiewów w mk3 pomyślałem ,że nabędę takowy bajer bo pieniądz niewielki i można zaryzykować. Tylko mam taki problem, bo wybór kolorystyki jest ogromny i mam problem z decyzją. W kabinie wszystko mam w serii, i nie chcę dyskoteki, więc waham się między dwiema opcjami:
1.
2.
Ja skłaniam sie bardziej ku opcji 1, no ale sam nie wiem .... bo wersja 2 sama zieleń wiec tak bardziej seryjnie...a o to sie rozchodzi
PLIS HELP
- mlody87
- Gadatliwa bestia
- Auto: MK3 USA Turbo i MK4 GTD
- Silnik: auq+
- Kontakt:
Tez bym proponował opcje 1 do nawiewów.
A co do klapy z tym zaspawaniem wycieraczki to jedyna opcja wyciąć ten element i wspawac odpowiednią blache no i ładnie to obrobic ,bo samo szpachlowanie jest G**** warte a do przycisku lub jego braku juz nad tym mysle wiec do wiosny moze sie cos wykombinuje w Twojej sprawie :]
A co do klapy z tym zaspawaniem wycieraczki to jedyna opcja wyciąć ten element i wspawac odpowiednią blache no i ładnie to obrobic ,bo samo szpachlowanie jest G**** warte a do przycisku lub jego braku juz nad tym mysle wiec do wiosny moze sie cos wykombinuje w Twojej sprawie :]
VW forever..