Filtr Stożkowy czy warto
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Filtr Stożkowy czy warto
Witam
mam pytanie czy warto założyć filtr stożkowy do MK2 1.3 silnik?
drugie moje pytanie jak dokładnie i co dokładnie trzeba miec aby zrobic to samemu może ktos ładnie to opisac pozdr thx
mam pytanie czy warto założyć filtr stożkowy do MK2 1.3 silnik?
drugie moje pytanie jak dokładnie i co dokładnie trzeba miec aby zrobic to samemu może ktos ładnie to opisac pozdr thx
Ja miałem w swoim 1.3 i *#cenzura#* go po miesiącu czasu.Miałem k&n i nie byłem zadowolony.Było go słychac tylko p rzy odcince a wzrostu mocy nie odczułem.Tylko w w Twoim przypadku moze byc inaczej bo ja mam troszki dłubniety motor .Jakbys chciał montowac to potrzebny Ci bedzie adapter do przepływki jezeli masz nz Jak cos to ja mam taki adapter
- Kenaj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ogólnie stożek coś tam da, tylko musi być z głową zamontowany=zimne powietrze. Trzeba troche nad tym posiedzieć, jak kumplowi w astrze 1.4 na monowtrysku zapodałem stożek to o pół długość samochodu robi golfa mkIII 1.8 abs. Przed montażem nie mógł usiedzieć za golfem. Ogólnie dobrze zrobić coś więcej niż sam stożek. NAjlepiej to odrazu wydech polepszyć, do dolot i wydech to integralna całość
"Volkswageny nie kapią olejem, one tak zaznaczają swój teren"
- Kenaj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja w RP miałem stożek wsadzony do błotnika, przez co ciągnął wyłącznie zimne powietrze, do tego wydech z gti, kolektor też, polerke kanałów w głowicy. Efekt taki, że TDI ASZ w passacie nie mialy żadnego polotu. Jak zdjąłem stożek i założyłem seryjną puszke to troche autko się zmuliło. Więc równiez wiem o czym pisze!
Jezeli masz silnik NZ to potrzebny Ci bedzie adapter do stożka, ale zeyby to miało jakis sens to musisz jeszcze doprowadzic zimne powietrze i odgrodzic go od komory silnika musowo bo kolektor wydechowy jest z przodu.fix123 pisze:no dokładnie....ale coś specjalnie trzeba przerabiac aby założyc ten filtr? jesli chodzi o wydech to ma założony cały sportowy..i tak wałsnie myśle nad filtrem zeby jeszcze cos zorbic
- Kenaj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sHpAaKu, kupujesz w takim przypadku redukcje gumową, lub idziesz do sklepu z rurami i prosisz o zwężke stożkową, tzn poprost stożek. Kosztuje to ok 30zł. Możesz potem pospawać też za smieszne pieniądze( na gume łapiesz tylko przy przepustnicy, swój filterek mocujesz na tak wykonanym dolocie) i będzie napeno lepiej niż robiony dolot na złączkach gumowych