filtr stożkowy w Mk 2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
filtr stożkowy w Mk 2
Chcialbym zamontowac w swoim Mk 2 filtr stożkowy
Pewnie ktos z Was ma juz cos takiego-interesowaloby mnie jak to zamontowaliscie, co jest potrzebne(no poza samym filtrem oczywiscie ) i jakby mozna to jakies foto bym prosil
Pewnie ktos z Was ma juz cos takiego-interesowaloby mnie jak to zamontowaliscie, co jest potrzebne(no poza samym filtrem oczywiscie ) i jakby mozna to jakies foto bym prosil
krissek, przydaje się redukcja (zależy jaką masz końcówke starego filtra) jakiś kawałek kwasówki żeby odgrodzić stożek od komory silnika, ew jakaś rura która będzie dmuchać zimne gdzieś z atrapy. Sam stożek nic nie da oprócz dzwięku. Przyrosty w samochodach o pojemności do 2000ccm są bardzo małe, mieszczą się w granicach błędu pomiarowego hamowni. Montaż stożka jest wskazany jeśli masz np odetkany wydech, wypolerowane kanały głowicy, ew jakiś wałek ostrzejszy.
Frakcja Proud Member
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja tam ostatnio kumplowi do 1.8 wsadziłem stożek i różnica jest bardzo wyczuwalna. Auto jest bardzo dynamiczne. Wkręca się do 7000obr a nie jak wcześniej tylko do 6200. No i ten dźwięk... W przyszłym tygodniu wstawiam do swojego 1.3 tylko dla tego dźwięku. Ale na razie tworzę przystawke pod filter do przepływki i kombinuje jak zamocować przepływomierz żeby nie latał sobie.
to się nazywa redukcja czy jakoś tak. Najczęściej w firmach handlujących stożkami są.krissek pisze:przejsciowke z filtra
Pod cybant który mocuje filtr wkładasz kawałek cienkiej blachy, drugi jej koniec przykręcasz gdzieś do nadwozia.krissek pisze:zamocowac ten filtr zeby nielatal w kazda strone
markety typu obi ew w sklepach z odkówkami i innymi pierdołami.krissek pisze:gdzie idzie kupic taka blache ryflowana
Frakcja Proud Member
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
tak by wyglądało. Wtedy miał tak, że gdy wskazówka dotykała czerwonego pola odcinało zapłon a teraz można wskazówkę położyć i nic się nie dziejejuby pisze:Stożek zdjął ogranicznik obrotów?
No nie bardzo. Naprawdę widać różnicę przy przyżpieszaniu. Auro jest bardziej dynamiczne na wyższych obrotach , szybciej się wkręca.juby pisze:Siła autosugestii chyba.
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja aqrat planuje zamontowac stozek wywalic kata a na jego miejsce zamontowac strumienice
to juz powinno cos dac no nie??
tylko co to jest za plastyk na ktorym masz ta opaske zaciskowa z 1 strony a z drugiej filter w niej siedzi
bo redukcje z tego co znalazlem na allego to takie pierscienie tylk sa http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=122951295
a ta blache przykreciles czy wspawales??
[ Dodano: 05 Wrz 2006 17:22 ]
wiec to co ty masz to niby jest 1 calosc-cena takiego filtra to ok 80 zl ...
to juz powinno cos dac no nie??
tylko co to jest za plastyk na ktorym masz ta opaske zaciskowa z 1 strony a z drugiej filter w niej siedzi
bo redukcje z tego co znalazlem na allego to takie pierscienie tylk sa http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=122951295
a ta blache przykreciles czy wspawales??
[ Dodano: 05 Wrz 2006 17:22 ]
wiec to co ty masz to niby jest 1 calosc-cena takiego filtra to ok 80 zl ...