1.0 ALL glowica z ???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
1.0 ALL glowica z ???
Powitac , pany odrazu mowie ze robie sztuke dla sztuki koszty nie sa za bardzo istotne , jako ze konczy mi sie silnik w Polowce nie wiem jak to mozliwe przy 134 tys . auto jest od poczatku u nas w rodzinie, mniejsza o to , analizujac ten rozebrany motor doszedlem do wniosku ze na takiej glowcy to on nie ma prawa jechac , malenkie zawory ,chodz w glowcy ostalo sie sporo miejsca , a o kanalach nawet nie wspomnie bo to porazka ma maxa, 24mm na ssaniu i tylez samo na wydechu , niestety glowcy z AEX/AEE nie zalozy ,bo to nowsza kostrukcja i tloki sa sporo mniejsze i maja 67.1 mm ,a w starszych jak 1.05 AAU mial po 75 tak jak ABD wiec tu mozna bylo sobie takie przekladki robic. Moje pytanko czy jest jakas inna glowica co by ja mozna bylo zapakowac pod ten blok , dolot i wydech to smiechawa bo z AEE mozna dac , ale co tymi zaworami tylko dawac wieksze tylko z kolei nie ma sensa. Jakby ktos cos podradzil by fajnie bylo.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Gadatliwa bestia
1.0 ALL glowica z ???
AZP i AFR te dwa silniki mają takie bloki jak twój(tak mi sie wydaje). Tylko to są prawdopodobnie 16v. Pierwszy 75km drugu 70 km
-
- Forum Master
- Kontakt:
1.0 ALL glowica z ???
ten warjant juz dawno mialem na mysli, ale nie jest to takie proste glowice 1.0 16V znalesc, reszta to byly pikus jakbym ja mial. Chyba sie to tak skonczy ze zaladuje maxymalnie doze zawory kolektor z aEE i max rozwieru kanalow , jeszcze dopreze do 11.5:1 i nawet powinien jechac.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Gadatliwa bestia
1.0 ALL glowica z ???
trzeba by było pewnie na zagranicznych aukcjach szukać. popatrzę trochę może coś wypatrzę...
-
- Forum Master
- Kontakt:
1.0 ALL glowica z ???
spoko, wpadnij jutro do RZ na rozpoczecie sezonu vag-podkarpacie