z tego względu że mam sentyment do mojego silniczka i nie bardzo chcę go swapować chciałbym zapytać co grzebnac w silniczku i okolicach żeby poprawić frajdę z jazdy.
1. o jakiego vw może podejść "ciekawszy" wałek?
2. który ze sterowników z pb czy z 2e będzie lepszy?
3. od czego do tego zestawu ogarnąć przepustnicę i przepływkę?
4. reg ciśnienia paliwa zostawic czy dorobić 3,5-4 bar?
5. co jeszcze można grzebnąc i nie chodzi tu o porting czy nowy wydech bo to oczywiste
podniesienie mocy w 1P syncro
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
zdecydowanie kupię:
-panele drzwiowe do mk2 3d pod głośniki 16cm
-kanapę dzieloną do 3d skóra(ew do 5d z podłokietnikiem)
widzę że poczucie humoru ci dopisuje:) za tyle kaski to dopieszcze swojego KRa na wyskoi połysk:) ew mogę zdobyć Absolutny Brak Funduszy razem z włożeniem:) myślałem ze jako fachowiec zachowasz się profesjonalnie:)
zdecydowanie kupię:
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: podniesienie mocy w 1P syncro
kolego "remekmk2" dales dosyc jasne zapytanie z pokaznymi ograniczeniami
po drugie jesli masz KR to po co modzic 1P...aaa zapomnialem swapowac nie chesz...(za drogo??)
abf.. no to linijke wyzej rozwialismy watpliwosci
wszytskie punkty o modzeniu z twojego pierwszego postu
reasumujac.. nie stac ciena modzenie fury jak i na mile odpowiedzi do ogarnietych i pomagajacych ci ludzi to wystaw swojego golfa http://www.allegro.pl a nie obrazaj sie ze ktos ci zaproponowal dobre wydanie kilku zlotowek
na ktore kolega TAZ zachowujac sie jak najbardziej profesjonalnie zaproponowal ci to:remekmk2 pisze:z tego względu że mam sentyment do mojego silniczka i nie bardzo chcę go swapować chciałbym zapytać co grzebnac w silniczku i okolicach żeby poprawić frajdę z jazdy.
. a ty wywalasz do niego z takim lewym tekstem??TAZ pisze:Kupić VEMSA czy innego SA i na tym postawić program do silnika.
po pierwsze od kiedy modzenie silnika na poziomie jest tanie.remekmk2 pisze:widzę że poczucie humoru ci dopisuje:) za tyle kaski to dopieszcze swojego KRa na wyskoi połysk:) ew mogę zdobyć Absolutny Brak Funduszy razem z włożeniem:) myślałem ze jako fachowiec zachowasz się profesjonalnie:)
po drugie jesli masz KR to po co modzic 1P...aaa zapomnialem swapowac nie chesz...(za drogo??)
abf.. no to linijke wyzej rozwialismy watpliwosci
wszytskie punkty o modzeniu z twojego pierwszego postu
[/quote] sa drozsze od VEMSA zarowno razem jak i osobno, tyle ze nie dadza ci mocy jesli nie ogarniesz dobrze sterowania, wiec VEMS jest niezbedny lub strojenie wolnossaka na dobrym ecu1. o jakiego vw może podejść "ciekawszy" wałek?
2. który ze sterowników z pb czy z 2e będzie lepszy?
3. od czego do tego zestawu ogarnąć przepustnicę i przepływkę?
4. reg ciśnienia paliwa zostawic czy dorobić 3,5-4 bar?
5. co jeszcze można grzebnąc i nie chodzi tu o porting czy nowy wydech bo to oczywiste
reasumujac.. nie stac ciena modzenie fury jak i na mile odpowiedzi do ogarnietych i pomagajacych ci ludzi to wystaw swojego golfa http://www.allegro.pl a nie obrazaj sie ze ktos ci zaproponowal dobre wydanie kilku zlotowek
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
jeśli chodzi o swap kr do syncro to nie to nie widzę przeszkód:)(robiłem już digi do tego silnika) bo co to za problem podpiąć digi do kr??? zwłaszcza jak seryjnie masz digi żaden problem. nikt nie powiedział że nie stać mnie na swap tylko ja tego nie chcę(ciężkie do zrozumienia?). chcę poprawić troszkę działanie i elastykę silnika 1P chcę tylko uzyskać odpowiedzi na pytania z pkt 1-4 (strojenie ecu też zaliczam do rzeczy oczywistych i miałem na myśli wałek seryjny bo nie wiem czy podejdzie od pf/pb/2e).
reasumująć jeśli któryś z kolegów(TAZ,evolution) poczuł się urażony to w ramach przeprosin zapraszam do wwy na bro:)
"wystaw swojego golfa http://www.allegro.pl" onclick="window.open(this.href);return false; a nie obrazaj sie ze ktos ci zaproponowal dobre wydanie kilku zlotowek"- mojego maleństwa za nic w siwiecie nie wystawię a po drugie się nie obraziłem na TAZa bo za co???
reasumująć jeśli któryś z kolegów(TAZ,evolution) poczuł się urażony to w ramach przeprosin zapraszam do wwy na bro:)
"wystaw swojego golfa http://www.allegro.pl" onclick="window.open(this.href);return false; a nie obrazaj sie ze ktos ci zaproponowal dobre wydanie kilku zlotowek"- mojego maleństwa za nic w siwiecie nie wystawię a po drugie się nie obraziłem na TAZa bo za co???
zdecydowanie kupię: