turbo do mk2 1.8 8v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
turbo do mk2 1.8 8v
jakie turbo do mk2 1.8 8v silnik pb czy od mk3 1.9 tdi nie bendze za slabe jakie ta turbina ma cisnienie a jakom zalorzyc najlepiej zeby bylo te 150 160 KM?
- barteKKK03
- V.I.P.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: turbo do mk2 1.8 8v
wg mnie zalezy do jakiego 8v, z tdi za bardzo sie nie nadaje do benzyny,kangurgtr pisze:jakie turbo do mk2 1.8 8v silnik pb czy od mk3 1.9 tdi nie bendze za slabe jakie ta turbina ma cisnienie a jakom zalorzyc najlepiej zeby bylo te 150 160 KM?
napisałes za mało szczegułów by cokolwiek sie rozpisywac
www.vrservice.pl
witam
to moj pierwszy post tutaj ale i nie ostatni bo widze ze pisza tu ludzie co znaja sie na rzeczy:D
przeczytal ja to wszystko o tym uturbianiu w tym przyklejonym temacie ale bedac w tym temacie mam pytanie ile mniej wiecej kosztowaloby uturbienie (opcja soft) silnika 1.6(8v)aee biorac pod uwage raczej uzywane podzespoły... bo w tamtym nie znalazlem nic ciekawego na ten temat?
to moj pierwszy post tutaj ale i nie ostatni bo widze ze pisza tu ludzie co znaja sie na rzeczy:D
przeczytal ja to wszystko o tym uturbianiu w tym przyklejonym temacie ale bedac w tym temacie mam pytanie ile mniej wiecej kosztowaloby uturbienie (opcja soft) silnika 1.6(8v)aee biorac pod uwage raczej uzywane podzespoły... bo w tamtym nie znalazlem nic ciekawego na ten temat?
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
turbo to studnia bez dna, a tym bardziej jak robisz to sam nie posiadajac od razu wiekszych pieniedzy na inwestycjemalolat pisze:bylo, trza bylo czytac i zwrocic uwage na scirocco, bez 7-8 kola nie podchodz raczej, jak nie znasz sie na rzeczy
a co do scirocco to pomimo ze juz dosc dobrze jeździło cały czas cos planujemy projektujemy i wymyslamy,
trzeba zastąpić druciarstwo czymś bardziej niezawodnym
www.vrservice.pl
Spoko spoko ale jakie druciarstwo mam sprzent, narzendzia, maszyny, znajomych którzy chcom pomóc . Ktos pomysli co mu jeszcze brakuje do szczenscia ale niemam wiadomosci , wiedzy ,informacji,doswiadczenia,niemam wstarczajoncego pojencia o turbo mam wiedze gazetowom to zamało . PROSZE ,BŁAGAM POMOCY!!!.Ja mysle o mk 2. 1.8 8v GTI i soft turbo do tego odczego mam najpierw zaczońć czy pierw natryski na denka czy chłodnica oleju jak go odprenrzyć a tłoki kute napiszcie co kolwiek lepiej sie poczuje po 1000kroć dzenki .
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
to odnosnie druciarstwa nie było do ciebie, chodziło o ine auto juz uturbione.kangurgtr pisze:Spoko spoko ale jakie druciarstwo mam sprzent, narzendzia, maszyny, znajomych którzy chcom pomóc . Ktos pomysli co mu jeszcze brakuje do szczenscia ale niemam wiadomosci , wiedzy ,informacji,doswiadczenia,niemam wstarczajoncego pojencia o turbo mam wiedze gazetowom to zamało . PROSZE ,BŁAGAM POMOCY!!!.Ja mysle o mk 2. 1.8 8v GTI i soft turbo do tego odczego mam najpierw zaczońć czy pierw natryski na denka czy chłodnica oleju jak go odprenrzyć a tłoki kute napiszcie co kolwiek lepiej sie poczuje po 1000kroć dzenki .
ciezko bedzie wystroic GTI 8v ale jak bys pisał jakie oznaczenie silnika PB/PF? czy jakis inny na mechanicznym wtrysku to bedize łatwiej mówic cokolwiek
www.vrservice.pl
Jeszcze nie kupiłem wozu morze mi potpowiesz z jakim silnikiem lepiej kópic chciłbym gteje tom 112ps .Czemu bendze cierzko dostrojic pszecież tam zaraz obok pszy rozdielaczu jest taka mała dźurka do regulacji ilosci mieszanki tylko potszebny jest bardzo długi srubcyk albo imbus. tak mi wkrencali i mysle sobie że pod turbo poprostu rozkrence mieszanke żeby bła proporcjonalna co do ilosci powietsza tak ja sobie to kminie chyba dobrze .Szew by mnie w jajo chyba nie robił z tym rozdzelaczem. PB czy PF który lepszy pod soft turbo
[ Dodano: Wto Lut 07, 2006 20:53 ]
morze i pisze brednie ale musze miec taki wóz
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dobre moge sie z toba zalozyc ze nie zadziala tak jak mowisz:Dkangurgtr pisze:Jeszcze nie kupiłem wozu morze mi potpowiesz z jakim silnikiem lepiej kópic chciłbym gteje tom 112ps .Czemu bendze cierzko dostrojic pszecież tam zaraz obok pszy rozdielaczu jest taka mała dźurka do regulacji ilosci mieszanki tylko potszebny jest bardzo długi srubcyk albo imbus. tak mi wkrencali i mysle sobie że pod turbo poprostu rozkrence mieszanke żeby bła proporcjonalna co do ilosci powietsza tak ja sobie to kminie chyba dobrze .Szew by mnie w jajo chyba nie robił z tym rozdzelaczem. PB czy PF który lepszy pod soft turbo
krec sobie do woli jak sie turbina wlaczy przestanie jechac i jescze dziurka w tloczku sobie wyskoczy:D:D p.s. jak nie wierzysz sprawdz czym jezdze:D
kiedys na k jetronic na 1,6 bar:]
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
kangurgtr pisze:Jeszcze nie kupiłem wozu morze mi potpowiesz z jakim silnikiem lepiej kópic chciłbym gteje tom 112ps .Czemu bendze cierzko dostrojic pszecież tam zaraz obok pszy rozdielaczu jest taka mała dźurka do regulacji ilosci mieszanki tylko potszebny jest bardzo długi srubcyk albo imbus. tak mi wkrencali i mysle sobie że pod turbo poprostu rozkrence mieszanke żeby bła proporcjonalna co do ilosci powietsza tak ja sobie to kminie chyba dobrze .Szew by mnie w jajo chyba nie robił z tym rozdzelaczem. PB czy PF który lepszy pod soft turbo
a ty zdrowy jestes piszesz z takimi błędami jak bys miał 12 lat. Tego co napisałes nie da sie czytać.
popraw błędy bo inaczje bardzo szybko zakonczy sie twoja kariera na vwgolf.pl
evolution ma racje, do PB to se stozek mozna wstawic a nie turbo, i na seryjnej elektronice momentalnie wypala dziure w tłoku choć bym nie wiem jak kręcic przepływomierz.
www.vrservice.pl